mięso - 63110 przepisów (strona:2085/4208)

Kopytka z sosem grzybowym – przepis na sos grzybowy i kopytka 104

kopytka wybrać ziemniaki mączaste, które po ugotowaniu są sypkie. Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe możemy przecisnąć przez praskę lub odstawić do wystudzenia i zimne zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Jeżeli nie mamy praski i maszynki, to ciepłe ziemniaki możemy dokładnie utłuc tłuczkiem. Wystudzone ziemniaki przekładam do miski, dodaję mąkę, jajko i zagniatam, tak żeby składniki się połączyły. Następnie ciasto wykładam

Uwaga Babcia Gotuje
Swojski smalec ze skwarkami z boczku 98

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż ją na patelni do zarumienienia i wytopienia tłuszczu z boczku. Smalec przepuść przez praskę do mielenia mięsa lub pokrój w kostkę jeśli nie masz innej możliwości. Umieść w wysokim rondlu i podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika przez 25 minut. Tłuszcz powinien się znacząco wytopić, kwarki być jasne

ProstePesto.pl
Powidła śliwkowe pieczone 86

mieszania i pilnowania? Biere, zapakuj! Jak wczytałam się w ten przepis to trochę mi kokardy zwiędły, bo temperatury były opisane tak „wsadzamy do pieca ciepłego jak na mięsa”, no cudnie. Pokombinowałam, wywaliłam przyprawy których było bardzo dużo i oczekiwałam z drżeniem co wyjdzie. Wyszły najlepsze powidła śliwkowe pieczone, tak dobre, że dorabiałam podwójną ilość a to co zapakowałam w słoiki

ladykitchen
Organizujemy 40-te urodziny. Jak je zaplanować i o czym pamiętać? Przydatne rady i sprawdzone life hacks 84

skutkiem, to lepiej zdecydować się na pomoc specjalistów, czyli kucharzy i zamówić catering. Tutaj macie duże pole do popisu, bo możecie wybrać ten ciężkostrawny, czyli oparty na dużej ilości mięsa, ale także bardziej fit, czyli z dodatkiem ryb gotowanych na parze. Możecie także zdecydować się na opcję wege, ale z tego rozwiązania wielu panów będzie niezadowolonych. Także ciasta i tort

Moja smaczna kuchnia
Makaron ryżowy z kurczakiem teriyaki 107

pokrojone składniki wraz z sosem sojowym i syropem klonowym. Duś przez kilka minut dla lepszego wydobycia aromatu. Kiedy sos teriyaki zacznie lekko bulgotać, dodaj pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Mięso podsmaż do momentu całkowitego ścięcia, zachowując jego soczystość. Makaron ryżowy sparz wrzątkiem według zaleceń producenta. Przełóż do gorącego sosu i wymieszaj. Podawaj od razu udekorowane posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Uwagi

ProstePesto.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem 547

pekińską wymieszać ze starą marchewką i jabłkiem, dodać posiekaną szalotkę i szczypiorek. Surówkę z pekińskiej polać sosem majonezowym i lekko przemieszać. Gotową sałatkę z kapusty pekińskiej podawać do białych mięs i do ryb. Miłego gotowania! Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Moja Książka Kucharska
Restauracja Kashmir | Warszawa Wilanów 97

papryką, pomidorami i cebulą oraz domówiłam do tego chlebki Naan. Idealne połączenie składników. Mąż zamówił natomiast Kashmir Lamb Chops czyli comber jagnięcy marynowany przyprawami, podawany z chlebkiem Naan. Mięso było delikatne, miękkie, dobrze pikantne. Przyznam, że rzadko spotykaliśmy miękką jagnięcinę. Po takiej uczcie ciężko było nam wcisnąć deser, ale skusiliśmy się na lody mango, robione w restauracji. Smakowały wyśmienicie! Praktycznie

Kuchnia Bazylii
Obiadowy Burger 109

liści sałaty ·        Dowolny sos ·        5 plastrów sera topionego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, najlepiej żeby weszły nam nie za duże, rozbijamy i doprawiamy przyprawą oraz solą. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Maślany ryż z karmelizowaną cebulą Faceta w Kuchni 97

już nigdy nie ugotujesz po prostu tylko ryżu do obiadu.Fantastycznie aromatyczny, z głębią smaku, ryż maślany sprawi, że każdy Twój obiad będzie miał luksus Francuskiej restauracji, idealny dodatek do mięs, jak i przystawka. Zaskocz rodzinę lub przyjaciół fantastycznym maślany ryżem, na który Cię zapraszam. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇨🇵 – Francja ✅ Składniki ✅ 75 g masła ✅ 2 łyżki oliwy z oliwek

RafalCook
Domowy boczek wędzony na gorąco krok po kroku 121

Ciężko jest znaleźć tradycyjny wędzony boczek w sprzedaży. Dzieje się tak, że producentom mięsa łatwiej jest posmarować ugotowany boczek sztucznym aromatem dymu niż wędzić go w niskiej temperaturze przez siedem godzin łącznie z parzeniem. Ale i na to jest rada – własny, domowy wędzony boczek. I nie musicie się martwić, że nie zjecie go w całości i się zmarnuje

ProstePesto.pl
Aromatyczna domowa szynka wędzona 134

dodaj saletrę i sól. Dokładnie wymieszaj zalewę aż składniki rozpuszczą się w wodzie. Umieść w zalewie oba kawałki szynki i wstaw całość do lodówki na 10 dni. Pamiętaj, aby mięso obracać co 2 dni. Po 10 dniach wyjmij oba kawałki szynki z zalewy i dokładnie natrzyj je mieszanką przypraw Browin do szynki.* Po natarciu szynki ziołami zapakuj ją w folię

ProstePesto.pl
Ziemniaki pieczone w miodzie z ziołami 153

miodem i przyprawami? Są naprawdę pyszne. Połączenie słodkiego miodu, ziół i chrupiących ziemniaków, to strzał w przysłowiową 10. Tak przygotowane ziemniaki sprawdzą się idealnie jako obiad, dodatek do mięs lub jako jedno z dań na przyjęciu. Można je podać same lub w towarzystwie prostych sosów. Najważniejszy jest miód! W przypadku tego przepisu najważniejszy jest miód. Ja osobiście zawsze dodaję dobrej

Słodkie okruszki
Naleśniki Z Twarogiem Pod Pierzynką Budyniową Z Sosem Pomarańczowym 110

patelnia WOLL Diamond jest do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych no i oczywiście indukcyjnych. Na patelni bez problemu smażyłam: Roladki z kurczaka w panierce Racuszki z jabłkami Mięso wraz z grzybami na sos, obtoczone w mące ! Wszystkie dania wyszły wyśmienite, nic się nie przykleiło, w dodatku smażyłam je na niewielkiej ilości tłuszczu lub nawet bez, a potrawy wręcz ślizgały

Gotowanie...to proste !
Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym 110

Sól ·        Papryka ostra ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski. 2.    Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. 3.    Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, wbijamy

Kulinarna Chwila
Batony energetyczne dla aktywnych 90

posiłek, a jednocześnie potrzebujących zastrzyku energii  nie są bynajmniej współczesnym wynalazkiem. Ich pierwowzorem  jest do dziś przygotowywany  przez Indian Ameryki Północnej pemmikan - (mieszanka tłuszczu, suszonego mięsa, prażonej mąki kukurydzianej i suszonych jagód albo owoców).  Od Indian nauczyli się go przyrządzać Europejczycy. Pemmikan był szeroko stosowany jako żywność wysokoenergetyczna przez traperów, poszukiwaczy złoty i badaczy Arktyki

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania