mięso - 63110 przepisów (strona:2079/4208)

Marchewka z groszkiem 244

Marchewkę z groszkiem dopraw 1 czubatą łyżeczką cukru i 1 płaską łyżeczką soli. Chwilę jeszcze gotuj. Przyznacie, że marchewka z groszkiem jest jednym z lepszych dodatków do mięs, dań obiadowych? Podzielcie się w komentarzach 🙂 Artykuł Marchewka z groszkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne

ugotuj-przepis.pl
pyszny sernik zebra bez spodu pieczony... 156

masło, cukier, aromat waniliowy, żółtka utrzeć mikserem na "kogel-mogel". Twaróg półtłusty (można użyć ser z wiaderka, ale wtedy dodać z 3 łyżki kaszy manny) zmielony w maszynce do mięsa na drobnym sitku dodać do masy jajecznej, wsypać budyń, proszek do pieczenia, wlać śmietanę i mikserem połączyć dobrze składniki. Do masy twarogowej dodać ubitą na sztywno pianę z białek

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i cukinią 163

papryka czerwona, suszone oregano, 2 ząbków czosnku 1 łyżka oliwy około 30 g startego sera, np. cheddar Ugotować w lekko osolonej wodzie razem ryż z kaszą jaglaną, odcedzić, przestudzić. Mięso zmielić, doprawić i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą na rozgrzanej oliwie. Cukinię drobno pokroić, górę z papryki odciąć, a ze środka usunąć gniazda nasienne. Odciętą górę papryki można zostawić

Kraina Miodem Płynąca
Domowa mielonka z papryką 113

wspaniały smak. Są zdrowsze i o wiele smaczniejsze od tych dostępnych w sklepach. Przy pomocy szynkowaru jest to jeszcze łatwiejsze, niż Wam się wydaje! Wystarczy odrobina chęci, dobrej jakości mięso i garść […] Artykuł Domowa mielonka z papryką pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Roladki schabowe duszone w sosie z cebulą i grzybami 171

Roladki schabowe to świetna i lżejsza alternatywa dla tradycyjnych rolad śląskich z mięsa wołowego. Dzięki zastosowaniu wieprzowiny znacznie skraca się czas duszenia, a są tak samo smaczne. Tradycyjnie nadzienie stanowi boczek, cebula i ogórek kiszony. Proste składniki, a smak rewelacyjny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ratatouille 149

Ratatouille to francuski gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki z cebulą. Danie które można zjeść z bagietką lub ryżem, makaronem. Może też stanowić dodatek do mięs, chociaż ja lubię je jeść samodzielnie. Sekretem aromatycznego ratatouille jest to, żeby każde warzywo smażyć osobno, wtedy zachowuję najwięcej smaku i potem na końcu podduszone razem robią prawdziwą bombę smakową. Ja dodatkowo

Smaczny zeszyt
Błyskawiczny krupnik na kostce rosołowej 144

wiem - kostki rosołowe to zło największe we wszechświecie, trucizna, zaraza i będę się przez nie smażyć w piekle. No ale co poradzić, gdy w domu brak mięsa na zupę, a zjadłoby się krupniczek? Tak, czy siak kostki rosołowe w rozsądnych ilościach nie są tragiczne i wbrew pozorom wcale nie tak bardzo kaloryczne. 250 ml bulionu przygotowanego na kostce

Prosto z Kotła
Wegetariańskie curry, pycha 121

Wyszło pyszne, polecam. Gdyby ktoś miał ochotę dodać mięso lub krewetki to będzie również super. Ja zdecydowałam się zrobić w wersji wegetariańskiej, ponieważ po świętach chcieliśmy coś delikatniejszego. Robiąc to danie dla dzieci omijamy chili. Mój wnuk się zajadał. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę, nie dopuścić żeby zbrązowiała. Dodać kolendrę, kminek, paprykę słodką, chili pokrojoną drobno, posiekany ząbek

Kuchnia Pokoleń
Makaron à la łazanki z kapustą 97

inspirowane  kuchnią włoską . Nawet sama nazwa łazanki (czy za naszymi wschodnimi granicami лазанкі) przywodzi na myśl włoską lasagne – rodzaj makaronu w kształcie dużych, płaskich płatów, które przekłada się mięsem i serem. Nasze łazanki to takie mini lasagne – czyli makaron krojony w kwadraty. Na Litwie i Białorusi podawane są najczęściej z tłuszczem i kwaśną śmietaną, a w Polsce z kapustą

smakowitehistorie.com
Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy 111

ważnym składnikiem była krowia siara – pierwsze mleko po urodzeniu cielęcia, w innych – liście laurowe. Co ciekawe, na przestrzeni wieków sos był używany nie tylko do deserów, ale również do mięs i ryb.  Crème anglaise jest doskonałym dodatkiem do cesarskiego omletu KAISERSCHMARRN Print Crème anglaise – aksamitny sos waniliowy Sos waniliowy crème anglaise idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami

smakowitehistorie.com
Tradycyjny zakwas z buraków 116

spożycia nie było powszechne. Dlatego robiono kiszonki i zakwasy. Początkowo barszczem nazywano polewkę przygotowaną z kiszonych liści nieużywanej dziś w kuchni byliny – barszczu zwyczajnego. Podawano ją z jajami, kaszą, mięsem lub rybami. Była to ulubiona zupa króla Władysława Warneńczyka (1424 – 1444). W XVIII wieku najchętniej kiszono barszcz biały (żur) na otrębach lub mące żytniej. W średniowieczu znano tylko

smakowitehistorie.com
Kluski wołyńskie 134

niekoniecznie nudno. Po przeglądzie kuchni stwierdziłam, że mogę zrobić kluski wołyńskie. Kluski wołyńskie są dość uniwersalne - można jeść je na słodko (np. z truskawkami), na wytrawnie jako dodatek do mięsa czy gulaszu, ale mogą także same w sobie stanowić posiłek (np. polane masełkiem). Kluski wołyńskie - przepis na 4 porcje Do przygotowania klusek będziesz potrzebować: 200g mąki gryczanej, szklankę mleka, 300g

Z notatnika dietetyka
Gofry z truskawkami – najlepszy przepis! 241

miodu nie może zabraknąć nigdy na moich kuchennych półkach. Słodzę nim kawę, koktajle, domowe napoje, ciasta, gofry, podaję go do naleśników, placków, placuszków. To też wspaniały składnik marynat do mięsa czy sosów. My kochamy i cenimy miód <3 Jest nie tylko pyszny, ale przede wszystkim zdrowy. Ostatnio wraz z rodziną zajadamy się Królewskimi Miodami . Miody te pochodzą z nowoczesnego

Słodkie okruszki
Pizza XXL z kabanosami, kukurydzą, papryką i pieczarkami 270

prosty obiad, a nawet kolację. A co w niej jest najlepszego? To, że możecie ją przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami. Można pokusić się np. o pizze z dużą ilością mięsa, pizze wegetariańską lub tzw. misz-masz, czyli wykorzystanie tego co akurat mamy w lodówce lub w kuchennych szafkach. U nas np. nigdy nie brakuje kabanosów. Uwielbiamy je. To wspaniała przekąska

Słodkie okruszki
Kilka Minutek 153

Sól ·        Przyprawa Kebab Gyros ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Doprawiamy solą oraz przyprawą Kebab Gyros. 3.   Podajemy z surówką, pieczywem lub frytkami. 4.   Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania