mięso - 63110 przepisów (strona:2074/4208)

Udka kaczki pieczone w cydrze 84

nacieramy solą i pieprzem. Odkładamy na dwie godziny w chłodne miejsce. W tym czasie przygotowujemy marynatę. Cydr podgrzewamy, dodajemy żurawinę, posiekany czosnek i szalotki, miód oraz majeranek. Zagotowujemy, studzimy. Mięso zalewamy powstałą marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na 48 godzin.   Po dwóch dniach, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180°C przez 40 min. co jakiś czas

R'n'G Kitchen
Tort naleśnikowy truskawkowo – czekoladowy 126

słodko i na wytrawnie, sprawdźcie poniższe przepisy: Tort naleśnikowy z szynką serem i sosem słodko kwaśnym Zielony tort naleśnikowy ze szpinakiem i kozim serem Tort naleśnikowy z mięsem Torcik naleśnikowy z twarożkiem miodowym, truskawkami i czarnym bzem Ten dzisiejszy tort to dzieło mojego synka. Zainspirowany jedną z ulubionych serii czytelniczych postanowił właśnie taki tort zrobić. Nie wiem czy znacie książki

Dorota Smakuje
Udka pieczone w marchewce i groszku 81

szklanki śmietany 12 % ·        1 łyżka mąki pszennej ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso przekładamy do miski, solimy i doprawiamy Pomysłem na soczystego kurczaka z papryką i ziołami . Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C. 2.    Cebule obieramy

Kulinarna Chwila
Efekt jojo - co to jest i jak go uniknąć? 132

żywieniowe. Nie chodzi o to, by całe życie się odchudzać, broń Boże. Ale ważne jest, by jeść z głową. Włączajmy więc do naszej codziennej diety takie produkty, jak chude mięsa (np. drób, cielęcina), ryby, mleko i napoje mleczne czy pełnoziarniste produkty zbożowe, wszystko w odpowiednich ilościach i proporcjach

Z notatnika dietetyka
Hyzop lekarski: właściwości, zastosowanie, gdzie go kupić? 69

używać w kuchni do przygotowywania potraw, ale również likierów i nalewek (wykonywanych na świeżych gałęziach hyzopu). Jest on przyprawą o cierpkim, nieco korzennym smaku. Można nim przyprawiać m.in. pieczone mięsa (np. cielęcinę). Hyzop nadaje się też do innych potraw mięsnych, zwłaszcza z wołowiny. Można doprawiać nim również dania z fasoli i ziemniaków, może być składnikiem marynat. Bywa też dodawany

Żyję by jeść
Pommes Anna. Placek ziemniaczany według słynnego francuskiego przepisu 90

okrągły talerz, następnie odwróć naczynie, aby placek znalazł się na talerzu. Kroimy w pasy lub trójkąty. Rada: ziemniaczki Anny są pyszne solo lub jako dodatek do pieczeni i innych mięs. Ziemniaki – sprawdź nasze inne przepisy na pyszne dania. Artykuł Pommes Anna. Placek ziemniaczany według słynnego francuskiego przepisu pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Tortilla z kotletem schabowym 101

danie, które przygotujesz naprawdę szybko. Jeśli wykorzystasz do niego kotlety schabowe, które zostały z poprzedniego dnia, tak jak w naszym wypadku, czas jeszcze się skróci. Jeśli będziesz smażyć świeże mięso do tortilli, nie musisz go obtaczać w panierce. Tortille proponujemy podgrzać przez chwilę na patelni, dzięki temu zmiękną i całe danie z kotletem schabowym będzie zdecydowanie „przyjemniejsze”. Tortilla

Kuchnia Na Wypasie
Goździki: właściwości, pochodzenie, zastosowanie 69

przypraw do piernika oraz gotowych przypraw do grzańców na bazie alkoholi; goździki można oczywiście wykorzystywać do samodzielnego przyprawiania pierniczków, jak również do grzańców; goździki znakomicie nadają się do marynowania mięs (dziczyzny, wieprzowiny, baraniny) oraz ryb (a dokładnie śledzi); podkreślają smak deserów; można dodawać je do kompotów owocowych; można dodawać je do dań z grzybów leśnych i mięsnych farszy. Olejek goździkowy

Żyję by jeść
Sałatka z kurczakiem, winogronami i migdałami 99

pieprz do smaku. 1. Na suchej patelni upraż płatki migdałowe. 2. Pierś kurczaka pokrój w kostkę, wymieszaj z curry, solą i pieprzem. 3. Na patelni rozgrzej olej, usmaż mięso, po czym zdejmij je z patelni i odstaw do ostudzenia. 4. Winogrona przekrój na pół i usuń pestki (możesz też od razu kupić odmianę bezpestkową i oszczędzić sobie trochę zabawy

Z notatnika dietetyka
Mikser kuchenny ręczny – przyda się w każdej kuchni 54

drugiego. Dodatkowo mikserom planetarnym czasem bliżej do robotów kuchennych – tu różnica rzeczywiście się zaciera. Mikser (na czele z KitchenAid) może zostać rozbudowany o dodatkowe funkcjonalności (np. nadstawka do mielenia mięsa). Urządzenia sprzedawane jako roboty kuchenne najczęściej te dodatkowe funkcjonalności już mają. Dużą różnicę między mikserami zwykłymi a planetarnymi widać w cenie. Miksery, nawet te z misą, kosztują

Żyję by jeść
Drożdżowa gwiazda z makiem 106

czasu. Ugotowany mak odcedzić np. na sicie wyłożonym gazą lub chustą serowarską, zostawić do odcieku na około 15 - 30 min, a następnie zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku, specjalnym do maku - makowym. Rodzynki zalać wrzątkiem, zostawić do napęcznienia a następnie odcedzić. Suszone owoce, orzechy i migdały drobno posiekać. W rondelku umieścić masło, cukier, miód i zagrzać

Kocham..lubię..gotuję..
Sernik Bounty bez pieczenia 114

ostudzenia. W tym czasie 200 g ciasteczek herbatników rozdrabniam w misce np za pomocą blendera. Jeśli nie masz urządzenia mechanicznego, możesz oczywiście użyć wałka do ciasta lub tłuczka do mięsa. Wówczas włóż ciasteczka do płóciennego woreczka lub szczelnie owiń czystą, bawełnianą ściereczką kuchenną. Uderzając mocno wałkiem lub tłuczkiem rozdrobnisz herbatniki na drobny piasek. Do rozdrobnionych ciasteczek wsypuję 5 łyżek zmielonych

Ania gotuje
SAŁATKA WARSTWOWA GYROS 116

najbardziej. I nie pomyliłam się, ta sałatka jest bajeczna, a dodatek sosu czosnkowego, to taka wisienka na torcie...😋😋 Oj będzie u nas częstym gościem, następnym razem zmniejszę tylko ilość mięsa, jak dla mnie było go trochę dużo..., zwiększę natomiast ilość kapusty pekińskiej. Reszta bez zarzutów. Nawet mój małżonek zajadał z wielkim apetytem, a nie przepada za tego typu sałatkami. Dodatek

Smaczne Zdrowe
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i serem 109

żółty: 200 g mleko: 150 ml czosnek suszony: 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Na suchej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę mięso. Kiedy kurczak się lekko zrumieni, wlewamy sos słodko – kwaśny. Chwilę razem gotujemy, aby lekko odparować zawartość. Po ok 10 minutach gasimy palnik. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Ser ścieramy na tarce

Kuchnia Na Wypasie
Pasztet drobiowo-wieprzowo-wołowy 109

majeranek suszony, liść, ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki mięsa (łopatkę i boczek) oraz wołowinę. Obieramy warzywa: cebule, marchew, pietruszkę, selera i pora. Dodajemy do miesa. Zalewamy wodą tak aby przygryła nam mięsa i warzywa. Dusimy ok 1 godziny.  Po tym czasie dodajemy przyprawy: natkę pietruszki, koperek, liść laurowy, zielę, majeranek, sól i pieprz. Ciągle

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania