mięso - 63110 przepisów (strona:2070/4208)

Grillowane szparagi z sosem holenderskim 173

tyle ile widać na zdjęciu), sosu holenderskiego sporo zostało, ale ciężko zrobić mniejszą ilość. Jeżeli zostanie Wam sosu możecie użyć go także do jajka w koszulce , albo do mięsa np. do steka .  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ciepła sałatka ze szparagami i pomidorem 116

pyszna sałatka, którą robi się błyskawicznie ale jest warunek: szparagi muszą być jędrne i świeże, tak samo jak i pomidory. Sałatka wtedy będzie pyszna. Można ją podać do mięs ale jeszcze pyszniejsza jest sama z grzankami. Przepis z książki "Barcelona cult recipes" Stephan Mitsch Polecam. Sałatka szparagowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY 146

kiełbaski  sok z cytryny Umyte żeberka zalać zimną wodą ( ok 3 litry ) i zagotować. Dodać obrane warzywa, ziele angielskie,liść laurowy , sól i gotować na mniejszym ogniu,aż mięso będzie miękkie. Gdy warzywa będą gotowe, wyjąć je i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Następnie dodać poszatkowaną kapustę. Młoda kapusta gotuje się bardzo szybko

Niespełnione zdolności kulinarne
Herbatka z liści wspomaga odchudzanie 137

Spożywamy napar profilaktycznie. Herbatkę można też zrobić z liści ususzonych w ciemnym miejscu. Łyżeczkę suszu zaparzamy jak wyżej i przykrywamy. Liście poziomki stosuje się także jako przyprawę do pieczonych mięs oraz jako dodatek smakowy do nalewek z innych ziół

prawdziwe jedzenie
Sałatka z pomidorami na grilla! 128

Pyszny pomysł na pomidory na stół podczas grillowania. Idealna do mięs, ryb czy, jako przystawka. Uwielbiam pomidory malinowe i zawsze czekam na nie z utęsknieniem. W tym roku wymyśliłam bardzo prosty, a przepyszny sos do pomidorów, dzięki czemu smakują one wybornie! Świetna propozycja na sezon grillowy! Polecam! Pomidory na zielonym lekkim jak puch sosie! - 3 pomidory malinowe - czarne oliwki - świeża

SMYKWKUCHNI
Tarta z zielonymi szparagami i boczkiem 140

No jak maj bez szparagów? No jak? Trzeba się nimi nacieszyć, póki są, bo sezon wiadomo - krótki. Była już zupa z białych szparagów, bo w sumie

bistro mama
Sałatka z kurczakiem i makaronem + film 136

czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając a następnie odstawiamy na 20 minut. Pokrojone mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Do dużej miski przekładamy

Smakowite Dania
War z komperami - kuchnia podkarpacka 149

wywaru – 500 ml l soku spod kapusty. Dodajemy też drobno posiekany czosnek oraz starty majeranek. Zagotowujemy. War podajemy z komperami, czyli gotowanymi ziemniakami lub ze zlepieńcami, małymi pierożkami z mięsem. Zupa ta ma wyjątkowe właściwości rozgrzewające. War z komperami – kuchnia podkarpacka Więcej przepisów na regionalne zupy w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Kurczak w sosie z botwinką / Chicken in Young Beet Greens Sauce 165

opcjonalnie dodać parmezan. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Dusić kilka chwil, jeśli sos jest za gęsty, dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej z 1/4-1/3 szklanki wody. Dodać usmażone mięso. Podgrzać całość. Posypać posiekanymi świeżymi ziołami. Zmodyfikowany przepis ze strony:   kwestiasmaku.pl Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Chicken in Young

Lekcje w kuchni
Roladki schabowe ze szparagami FIT 109

Sezon na szparagi w pełni, dlatego będę zachęcać Was, by po nie sięgać. Ku mojemu zdziwieniu na moim blogu możecie znaleźć tylko 3 przepisy z ich

Be Fit Be Strong
Golonka z indyka z warzywami 120

szybki obiad. Wystarczy pokroić warzywa, przyprawić i obsmażyć mięsko , reszta robi się sama 😍 Składniki: 2 golonki indycze 2 marchewki duża cebula ok 500-600 g pieczarek sól, pieprz,majeranek Mięso natrzeć solą, pieprzem, obsypać majerankiem i odstawić na 2 godziny. Pieczarki, marchew i cebulę pokroić na kawałki, plasterki . Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Golonki obsmażyć na patelni . Warzywa ułożyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Roszponka z gruszką / Corn salad with pear 106

niebieską pleśnią i ta sałatka idealnie to pokazuje. Kilka składników, odrobina krojenia, pół godziny pracy i pyszna sałatka gotowa. Idealna solo na lekki lunch albo jako dodatek do delikatnego mięsa albo ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad

Martyna Cooks
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 90

SONY DSC Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik

Martyna Cooks
Pizza z figami / Fig pizza 105

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło “Pizza!” mówi “Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję

Martyna Cooks
Hummus 106

często używam na kanapkach, zamiast masła. Jest dużo smaczniejszy i mniej kaloryczny niż masło, a kanapka zyskuje dodatkowy, głeboki smak! Zdarza mi się go wykorzystywać również do mięs, jak w przypadku polędwiczki z poprzedniego wpisu, który znajdziesz TUTAJ . Smacznego! Hummus is best as a dip for vegetables or, simply, with bread. I use it often for sandwiches, instead of butter

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania