Domowe naturalne maggi z lubczyku. 🌿 Świetna domowa przyprawa najlepsza do rosołu ale nie tylko. Wzbogaci smak każdej zupy, sosu czy duszonego mięsa. Bez chemii i zbędnych dodatków do przygotowania w bardzo prosty sposób. 150 gramów listków lubczyku 35 gramów soli kamiennej 100 ml. oliwy lub oleju Gałązki lubczyku myjemy następnie osuszamy na ręczniku kuchennym. Następnie listki obieramy z grubszych łodyg
Andzia PichciNiedobory tej witaminy mogą mieć poważne konsekwencje, zatem im wcześniej zadbamy o zdrową dietę, tym lepiej dla nas. Po jakie produkty warto sięgać? Dobrymi źródłami witaminy B6 są ryby, mięso oraz produkty zbożowe. Pełnoziarnisty makaron, ciemna mąka, grube kasze oraz rośliny strączkowe – oto składniki, dzięki którym nasza dieta dostarczy nam odpowiednich ilości witaminy B6. Dobrymi źródłami tej witaminy są również
ProstePesto.plbidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Limmi: • Orzeźwia w drinkach • Tworzy desery • Łączy owoce • Latem gasi pragnienie • Uszlachetnia mięsa • Idealny do ryb • Fantastyczny do sałatek #limmi #cytrusowamoclimmi Gdzie kupić Limmi: sklepy tradycyjne w całej Polsce (i sieci lokalne np. Sklepy Doroty) Makro C&C, Selgros, E.Leclerc, Intermarche, Auchan
W garach u GosiSałatka z kurczakiem i chrupiącymi dodatkami, w postaci jabłka i orzechów włoskich to pyszny pomysł na lunch lub sycące drugie śniadanie. Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka, z charakterystycznym smakiem selera, winnym jabłkiem, orzechami oraz kremowym sosem jogurtowym to gwarancja sukcesu. Polecamy przepis na pyszną sałatkę z kurczaka z selerem, jabłkiem i orzechami włoskimi. Składniki na sałatkę z kurczakiem, jabłkami
Gotujemy i jemyJajka kocham miłością wielką i za nic nie potrafiłabym z nich zrezygnować. Dlatego nigdy nie mogłabym zostać weganką – o ile z mięsem mogłabym się pożegnać bez większego problemu (i tak jem je raczej sporadycznie), to jajka wcinam prawie codziennie i kocham je w każdej Read More Artykuł Jaja przepiórcze zapiekane z warzywami – z papryczkami padron, pomidorkami i szpinakiem
Flymetothespoondrożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze) Przygotowanie: 1) Zaczynamy od marynowania tofu (najlepiej przynajmniej godzinę przed rozpoczęciem robienia spaghetti). Ze wszystkich składników na mięso mielone (poza tofu) robimy pastę do której następnie wkruszamy tofu. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. 2) Makaron przygotowujemy według instrukcji z opakowania
Roślinożerni urlopowiczecytryn bez dodatku wody i cukru. 1 buteleczka mieści w sobie sok wyciśnięty z 1kg cytryn sycylijskich :-) Sok idealnie sprawdził się w ciasteczkach, można go używać do drinków, koktajli, mięs i sałatek. Ciasteczka są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 200 g masła (miękkiego) 1 szklanka erytrolu lub drobnego cukru 3 jajka
kruche babeczkiwkładam stek. Grilluję z jednej strony dwie minuty, po czym przekładam na drugą stroną i grilluję kolejne trzy minuty. Czas grillowania zależy od tego jak mocno wysmażony lubimy stek. Mięso wykładam na talerz i odstawiam jeszcze na 5 minut. Batata kroję w plastry, cukinię w długie plastry. Smaruję olejem czosnkowym, posypuję solą, pieprzem, odrobiną przyprawy do grilla, to samo robię
wesoła kuchniaorganizmu składnik mineralny, z którym można się spotkać w wielu produktach spożywczych: zarówno w tych roślinnych, jak i w tych pochodzenia zwierzęcego. Dobrym źródłem żelaza są podroby oraz chude mięso, spore ilości żelaza można też znaleźć w mleku oraz w kurzych jajach. W gronie produktów roślinnych, w których ten składnik mineralny pojawia się w większych ilościach, na wyróżnienie zasługują produkty
ProstePesto.plmuszę Wam przyznać, że była naprawdę pyszna. Pesto zazwyczaj używam do makarony, ale tym razem postawiłam na nieco inne rozwiązanie. Wyszło pysznie. Jak widzicie moja pizza jest z dodatkiem mięsa (z myślą o moim mężu), ale śmiało możecie zrobić wersję wegetariańską. Wówczas polecam dodać na wierz trochę zielonych listków i kilka plasterków świeżych pomidorów. Jest jeszcze smaczniej. Może kiedyś
Słodkie okruszkiGrillowane ziemniaczki Ziemniaczki pieczone w boczku wędzonym to pyszny dodatek do grillowanych mięs, ryb i warzyw. Smakują wybornie i są szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować także w piekarniku – wówczas pieczemy je do momentu, aż boczek wyraźnie się zrumienia Składniki: ok 1 kg młodych ziemniaczków ok 15-20 cieniutkich plasterków boczku wędzonego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
Blog z Apetytembułki tartej, które sprawią że po upieczeniu ciasto będzie na spodzie bardziej chrupkie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Smażony ryż z jajkiem po chińsku Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Spaghetti Carbonara – przepis Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Artykuł Przepis na ciasto do pizzy pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuWeekendy to czas grillowania, zwłaszcza po powolnym zdejmowaniu obostrzeń. Do mięs warto dodać coś zdrowego i chrupiącego , np. sałatkę. Moja dzisiejsza propozycja jest bardzo prosta, zdrowa i pożywna. Składniki : - 3 łodygi selera naciowego - około 30 cm kawałek rzodkiewki japońskiej japońskiej - jedno średnie jabłko słodko-kwaśne - garść orzechów włoskich Sos: - 100ml jogurtu naturalnego - koperek, sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka majonezu
Kuchnia Pełna Emocjiintensywnie cytrynowy smak . Apple curd to jego odpowiednik z dodatkiem pysznych jabłek. Najczęściej stosuje się go nie tylko jako dodatek do deserów , ale również jako dodatek do chleba , naleśników , mięs … itp Z czego zrobiony jest Krem jabłkowy? Podstawowym składnikiem kremu jabłkowego są oczywiście… jabłka . Od nich wszystko zależy. Jeżeli użyjesz jabłek kwaskowych nasz krem będzie bardzo kwaśny
SmartBake.plrodzaje papryki, wymieszaj, dodaj przecier i musztardę, dopraw solą i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszaj i odstaw do przestudzenia. Z makreli zdejmij skórę, wyciągnij kręgosłup i pozbądź się widocznych ości. Mięso przełóż do miski. Dodaj sos z patelni, energicznie mieszaj, aż połączy się z rybą w jednolitą pastę. Podawaj po schłodzeniu jako dodatek do pieczywa. Artykuł Domowa sałatka pikantna z makreli
Kulinarna Polska