mięso - 63110 przepisów (strona:2076/4208)

Urządzenia chłodnicze dla gastronomii 73

gastronomicznych Urządzenia chłodnicze  i mroźnicze to jedne z podstawowych elementów wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. Są to maszyny przystosowane dla produktów, które należy utrzymywać w odpowiedniej temperaturze, jak np. mięso, nabiał, owoce i warzywa, a także mrożonki. Na rynku dostępne są różne rodzaje urządzeń mroźniczych i chłodniczych, aby każdy z Państwa mógł znaleźć produkt, który spełni wszystkie oczekiwania. Wyróżniamy m.in

jakszef.pl
Nadziewany seler naciowy. 81

serkiem ricotta , suszonymi pomidorami , jogurtem greckim , mozzarellą to po prostu perfekcja. Seler możemy nadziewać różnymi smakami i kombinacjami. Jeśli posiadamy resztki serka śmietankowego i jakieś śwież warzywa lub resztki mięsa drobiowego warto wykonać z nich wypełnienie selera naciowego. Smaczna i zdrowa przekąska z selera , warto ją wykonać! NADZIEWANY SELER NACIOWY! The post Nadziewany seler naciowy. appeared first on Zdrowy Styl

Zdrowy Styl Joanny
Szybkie przekąski i przystawki na imprezę 701

przekąski. Mają zaspokoić głód przed daniem głównym. W roli przystawek na zimno możesz podać verrine z ogórkiem i twarożkiem sałatka śledziowa   tatar wołowy półmisek wędlin i pieczonych mięs pokrojonych na cienkie plasterki  deska serów  jest miłe widziana na każdej imprezie, ale też dość kosztowna. Przeczytaj, jak przygotować deskę serów na sylwestra Od lewej verrine z ogórkiem

Cztery Fajery
Guacamole 104

ewentualnie dopraw do smaku. 4. Guacamole podawaj z chipsami, tortillą, grzankami, krakersami, bagietką lub chrupkim pieczywem. Pasta guacamole z dojrzałego awokado doskonale pasuje także do grillowanych i pieczonych mięs i krewetek. 5. Jeśli chcesz dodać pomidora to sparz go wrzątkiem i obierz ze skórki. Za pomocą łyżeczki wydrąż  gniazda nasienne i sok. Miąższ pomidora pokrój w maleńką kosteczkę. Udekoruj

Cztery Fajery
Postna kapusta z grzybami 100

koniec gotowania dopraw pieprzem do smaku. Uwagi Jeśli tak przygotowaną kapustę z grzybami zamierzasz wykorzystać jako farsz do uszek lub pierogów, możesz ją dodatkowo zmielić w maszynce do mięsa. Pokrewne inspiracje Pierogi z kapustą i grzybami Przez Dominik Kulinarna Pokusa Post Postna kapusta z grzybami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Świąteczny śledź w trzech odsłonach 84

śledzia. Marynowany świąteczny śledź w trzech odsłonach, to ryba z trzema pysznymi domowymi sosami:  żurawinowym, chrzanowym i  tatarskim. Świąteczny śledź w trzech odsłonach Ryba na zdrowie Mięso ryb charakteryzuje się wyjątkowymi zaletami żywieniowymi, obok wysokiej wartości odżywczej białek, na szczególne podkreślenie zasługuje bogactwo witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (szczególnie D i A) oraz rzadko spotykanych mikroelementów (jod, selen

Kulinarne przygody Gatity
Tatar po Kambodżańsku 84

ostatnie danie z mojej podróży kulinarnej do Kambodży, bez wątpienia uważam tę podróż za jedną z ciekawszych i smaczniejszych.  Sałatka, która łączy chyba wszystko, co najlepsze w Kambodży, mięso, trawa cytrynowa, świeże zioła, limonka i chili, balans między kwaśny, słodki i słonym. To ostatni podróż w tym roku, która bym wyjątkowa.  Na zakończenie życzę Ci smacznego

RafalCook
Moczenie śledzi jak namoczyć śledzie? 102

skórkę zaczynając od głowy ryby. Jeśli chcesz użyć śledzi do marynowania w occie to nie pozbawiaj ich ze skóry. Aby pozbyć się małych, trudnych do usunięcia kawałków ości, nacieram mięso ryby sokiem z cytryny. Namoczone i natarte cytrynowym sokiem śledzie odstawiam na 10 godzin do lodówki. Sok z cytryny doskonale zmiękcza małe ości i pozytywnie wpływa na smak i aromat

Ania gotuje
Ryba pieczona pod kruszonką 80

wpadłam na pomysł upieczenia ryby pod kruszonką. Nie chciałam, żeby to był po prostu dorsz lub po prostu łosoś, dlatego wybrałam grenadiera. Uparłam się jednak na rybę ze śnieżnobiałym mięsem, żeby dobrze komponowała się na zdjęciu z kruszonką. Bo kruszonka miała być zielona i to tak miało dobrze wyglądać. No nie wygląda źle, ale chyba spodziewałam się czegoś innego. Inna

Kardamonovy
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 112

prostych, odpowiednio wybranych produktów i odkrycia ich smaków w licznych przepisach na sosy i wywary, przekąski, sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana z pomidorami, makrela w białym winie, dorada w majonezie, seler w remuladzie oraz dania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Karryslid – duński śledź curry 116

smørrebrød – najdłuższe na świecie menu wpisano do Księgi Rekordów Guinnessa. Można tu na przystawkę zjeść np. kanapkę ze śledziem curry – na zaostrzenie apetytu, potem jako danie główne: kanapkę z mięsem i warzywami, a na koniec na deser: kanapkę z serami i owocami. Wypróbuj przepis na zdrowy, domowy, świąteczny ZAKWAS Z BURAKÓW Print Karryslid – duński śledź curry Śledź curry należy

smakowitehistorie.com
Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami 78

Lubię właściwie wszystkie wersje łazanek. Tak, te z z mięsem też. Te z kapustą kiszoną i słodką. Niestety w naszym domu tylko ja się nimi ekscytuję, wiec bardzo rzadko je robię. Od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki ze słodką kapustą, powstały więc łazanki z włoską kapustą i pieczarkami. Wyszły super. Smakowały nawet reszcie domowników, więc naprawdę wyszły dobrze

Kardamonovy
Kompot z suszonych śliwek 61

wyprzedzeniem. I tak jak bez problemu mrozi się różne rzeczy, kompot musiałam zawekować, bo najnormalniej w świecie kończy mi się miejsce w zamrażalniku. A przede mną jeszcze zamrażanie pieczonych mięs na zimną płytę i mrożenie pierogów. Nie wiem gdzie to wszystko upchnę. Balkon na razie odpada – dziś np. było 10 stopni w ciągu dnia. No nic, ogarniemy. Jak trzeba

Kardamonovy
Halibut w soczewicy 104

także wiele składników mineralnych, m.in. fosfor, magnez, potas czy selen, a także witaminy, głównie witaminę B6, B12, D oraz niacynę. Ponadto jest także źródłem kwasów omega-3. Mięso halibuta może pomóc nam obniżyć poziom cholesterolu LDL, obniżyć ryzyko rozwoju chorób układu krążenia, a także wzmocnić nasz układ odpornościowy. Choć jednak halibut ma wiele właściwości zdrowotnych, nie wszyscy mogą go swobodnie

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania