mięso - 63110 przepisów (strona:2088/4208)

Sos z ogórków konserwowych 91

należy sos przetrzeć przez sito. Do sosu dodać pokrojone w półplasterki ogórki i zagotować. Doprawić do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Zagotować. Sos podałam z klopsem z gotowanego mięsa

królestwo garów
Domowe pesto jest najlepsze! 96

można zrobić ze wszystkiego. Zamiast bazylii możecie użyć rukoli lub zmiksować jarmużowe pesto . Macie pod dostatkiem natki pietruszki, zmiksujcie pesto pietruszkowe . Tego typu sos na zimno świetnie pasuje do mięsa z grilla, warzyw i feta. Możecie go również użyć jako marynaty lub po prostu wymieszać z twarożkiem. To wspaniały sos do makaronu lub sałatek . Pesto z bazylii około

codojedzenia
Pampuchy na parze z sosem pieczarkowym 92

pieczarkowym[/caption]   Zobacz inne przepisy na obiad z kluskami: Kluski Ruskie – Pyszny Domowy Obiad Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Jaglane Kluski Z Sosem Grzybowym Pyzy Z Mięsem Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Mięciutkie Kluseczki Z Białym Serem Artykuł Pampuchy na parze z sosem pieczarkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pindjur 145

żremy, bo jedzeniem tego nie można nazwać, pindjur z białym serem i jest to połączenie genialne. Pindjur możecie wykorzystać jako dip, sos do makaronów, jako podrasowanie gulaszy czy pieczonego mięsa lub warzyw. My używamy go zamiast ketchupu. Robiłam kilka wersji. Jednak to pindjur wygrzebany z bałkańskich zapisków mojej teściowej, wygrał wszelkie konkursu i śmiem twierdzić, że ta wersja jest wersją

ladykitchen
Smażone kwiaty cukinii 103

Kwiaty możemy smażyć w cieście naleśnikowym, tempurze i zapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam

SprawdzonaKuchnia.pl
Chutney ze śliwek 83

dużo, żeby przejeść. Skojarzyło mi się z usłyszanym gdzieś powiedzeniem: za młoda na śmierć, za stara na snapchata ;)  A że lubię wytrawne "dżemy", zwane chutney'ami, do mięs, a zwłaszcza do grillowanego camemberta, to decyzja była szybka. Szkoda tylko, że reszta domowników nie podziela mojego zachwytu :) Dzieci nie tkną, mąż mówi, że za dużo cebuli.. więc wiecie, zawsze

bistro mama
Mrożone owoce – jak je wykorzystać 113

Mrożenie to jeden z najstarszych sposobów na przechowywanie żywności – praktycznie od zawsze ludzie mrożą warzywa, owoce, mięso a nawet gotowe dania. To świetny sposób na przedłużenie świeżości produktów, ułatwienie sobie gotowania, zaoszczędzenie pieniędzy i przemycenie do diety więcej cennych witamin nawet poza sezonem letnim. Ponadto mrożenie owoców jest jak zatrzymanie smaku wakacji, a posiadanie takich zasobów zimą w swojej zamrażarce

codojedzenia
Adżarskie chaczapuri – prosty przepis z Gruzji 101

serem i jajkiem smakuje wyśmienicie i przywodzi na myśl wakacje nad Morzem Czarnym. Chaczapuri jest tradycyjnym daniem kuchni gruzińskiej i kaukaskiej. To placek, który może być nadziewany serem, mięsem, ziemniakami lub fasolą. Wyjątkowym rodzajem tej potrawy jest chaczapuri adżaruli czyli adżarskie chaczapuri z czarnomorskiej Adżarii ze stolicą w Batumi . Mój przepis przywiozłam właśnie stamtąd. Każdy zakątek Gruzji specjalizuje się

smakowitehistorie.com
Bakłażany po bałkańsku 105

Bakłażany to znakomite, przepyszne warzywo, niedoceniane a szkoda. Smakuje wybornie choć po ugotowaniu mają taki szarobury kolor, smak przebija jednak ten kolor. Warto je zajadać na

Moje Małe Czarowanie
Zupa parzybroda – kuchnia podkarpacka 79

wodę, wkładamy kapustę, obrane ziemniaki, ziele angielskie, liście laurowe, poszatkowaną marchew, całą obraną i opaloną cebulę, kawałek boczku i kości. Solimy i doprawiamy kminkiem, stawiamy na niewielkim ogniu. Gdy mięso odchodzi od kości wyciągamy je, obieramy, rozdrabniamy i dodajemy z powrotem do zupy. Boczek kroimy w kostkę i również dodajemy do parzybrody. Miękkie ziemniaki w kapuście rozgniatamy. Zupę doprawiamy

Trzeci talerz
Sałatka z cukinii do słoików na zimę 99

cukinii do słoików na zimę[/caption] Zobacz inne przepisy z cukinią w roli głównej: Leczo Z Cukinią I Pieczarkami – Pyszny I Prosty Przepis Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Wiosenna Surówka Z Ogórkiem, Cukinią I Rzodkiewką Pyszna Sałatka Z Cukinią I Fasolą – Na Grilla I Nie Tylko (90 Kcal) Makaron Z Bobem I Cukinią W Sosie Śmietanowym Artykuł Sałatka

e-PrzepisyKulinarne
Kiełbasiane kotleciki 102

Kiełbasiane kotleciki Nie zawsze kotlety mielone robi się z mięsa, zdradzam Wam sposób na kotlety z białej kiełbasy. Pyszne polecam. Składniki na kotlety: ·        1 kg białej kiełbasy surowej ·        Jajko ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        1 łyżeczka majeranku

Kulinarna Chwila
DIP SEROWO-CZOSNKOWY: serowy sos do dań z grilla 110

Serowo-czosnkowy sos do grilla. Dip serowo-czosnkowy ze szczypiorkiem do grillowanych warzyw i mięsa.    Delikatny sos serowy podkreśli smak przygotowanych dań z grilla. Aksamitny i gładki dip serowy z serka mascarpone, jogurtu naturalnego z czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem oraz miętą uzupełni smakowo grillowane warzywa np. cukinię lub bakłażana. Sos serowy doskonale pasuje także do potraw mięsnych : grillowanych

Moja Książka Kucharska
Saltimbocca kurczak z prosciutto i rozmarynem 155

plasterki szynki parmeńskiej oraz gałązki rozmarynu. Zepnij jedną wykałaczką by całość trzymała się podczas smażenia. Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż na niej kurczaka z każdej strony po kilka minut. Mięso ułóż na talerzach. Na tą samą patelnię wlej białe wino i gotuj kilka minut do zredukowania nadmiaru płynu. Przygotowanym winnym sosem skrop kawałki kurczaka. Uwagi: Przepis zmodyfikowany co nieco przeze

ProstePesto.pl
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową 117

jednego obiadu postał pyszny dodatek na drugi obiad. Ziemniaki i fasolka szaragowa połączone pysznym sosem czosnkowym z koperkiem. Może nie wygląda ale świetnie smakuje, solo lub jako dodatek do mięsa. składniki: 6 ugotowanych średnich ziemniaków ok 400 g ugotowanej fasolki szparagowej, u mnie żółta garść posiekanego koperku 4 łyżki majonezu 4 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania