mięso - 63110 przepisów (strona:2095/4208)

Tabbouleh 110

Taka domowa, prosta do przygotowania sałatka z kaszy kuskus z pewnością zachwyci bogactwem smaków i aromatów każdego smakosza, można ją podawać jako samodzielne danie, lub jako dodatek do grillowanych mięs. Składniki na tabbouleh Sałatka: 200 g kaszy kuskus 3 pomidory 1 pęczek natki pietruszki 1 / 2 pęczka mięty 1 czerwona cebula Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oleju

niecodziennikpary
Puree z batatów 128

upieczeniu zblendowaliśmy bataty, uzyskując kremowe puree o wyrazistym kolorze i wspaniałym smaku, ale można je tylko rozgnieść widelcem. Puree z pieczonych batatów jest dobrym dodatkiem do każdego rodzaju pieczonego mięsa, ładnie wygląda na talerzu i zachęca do delektowania się posiłkiem. Składniki na puree z batatów 500 g batatów oliwa kilkanaście igiełek suszonego rozmarynu sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

niecodziennikpary
Sałatka z pieczoną dynią 117

oraz pieprzem. Wykonanie Na talerzu rozłożyć liście sałat, wyłożyć na nie grillowane warzywa oraz pieczoną dynię, polać dressingiem. Sałatkę z pieczoną dynią podawać jako samodzielny posiłek lub dodatek do mięs. Można także zabrać ją do pracy jako lunchbox. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z pieczoną dynią pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona w piwie 139

Zbliżająca się Wielkanoc zmobilizowała nas do wybrania się na bazarek w celu zakupu dobrej jakości mięsa, w tym białej kiełbasy. W domu, w świąteczny czas, podaje się ją zazwyczaj do żurku lub ze smażoną cebulą, my lubimy także wersję białej kiełbasy pieczonej w piwie . Danie jest słodkie od miodu, ale jednocześnie pikantne od musztardy i chrzanu, z pewnością przy wielkanocnym

niecodziennikpary
Zupa pieczarkowa 133

obraną cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć, aż będą miały złoty kolor. Pieczarki wraz z cebulą przełożyć do gotującego się mięsa oraz warzyw, wsypać makaron i gotować, aż będzie on al dente. Zestawić z ognia, dodać śmietanę rozrobioną z kilkoma łyżkami gorącej zupy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zupę pieczarkową

niecodziennikpary
Pizza góralska 112

żurawiną będzie umami. Składniki na pizzę góralską Dodatki: 150 g wędzonego górskiego sera 100 g sera żółtego w kostce 1 duży kiszony ogórek 2-3 łyżki żurawiny do mięs i serów 50 g wędzonego surowego boczku (cienkie plasterki) Ciasto na pizzę: 250 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 / 2 szklanki wody 1 / 2 płaskiej

niecodziennikpary
Sernik dyniowy ze śliwkami 118

ciasto wyjąć i rozłożyć na dnie blachy (22/30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić ponownie do lodówki na 30 minut. Masa serowa: Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Suszone śliwki pokroić na mniejsze kawałki i zalać wódką, odstawić. Do białego sera dodać puree z dyni, kremówkę, cukier, jajka, budyń waniliowy. Zmiksować na niewielkich obrotach do uzyskania jednolitej, kremowej

niecodziennikpary
Pasta z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami 116

sera 1 / 2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju 1 / 2 słoiczka czarnych oliwek 1 / 2 małej cebuli 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso makreli oddzielić od skóry i ości, przełożyć do miski. Dodać biały ser i pognieść razem. Oliwki i pomidory wyjąć z zalew, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno

niecodziennikpary
Spring rolls z warzywami 153

przygotowywaniu sprong rolls fajne jest to, że do środka można wkładać każde warzywo, które lubimy i jest na nie sezon, ale również można je przygotować z dodatkiem kawałków mięsa lub krewetek. Smak tej świeżej, warzywnej przekąski uzupełnia słodko-pikanty sos, w którym macza się warzywne sajgonki . Polecamy tę smaczną i zdrową przekąskę. Udostępnij Składniki na spring rolls z warzywami Spring

niecodziennikpary
Śliwkowy sernik na zimno 141

garnku – uważać, żeby nie zagotować, bo żelatyna straci swoje właściwości. Wmieszać ją w gorące śliwki, odstawić do przestudzenia i lekkiego stężenia. Ser trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać kremówkę i ubić na puszystą masę. Powoli, miksując na niskich obrotach, wlewać tężejącą galaretkę śliwkową. Wykonanie Na kruche ciasto wylać śliwkowy sernik, wstawić na 2 godziny do lodówki

niecodziennikpary
Sos grzybowy 127

grzybów leśnych jest bardzo prosty do zrobienia, wystarczy kilka dodatków i chwila cierpliwości w oczekiwaniu na ugotowanie się grzybów. Jest on także wspaniałym dodatkiem do mięs, makaronów, klusek śląskich czy kasz. Składniki na sos grzybowy 1 / 2 kg świeżych leśnych grzybów (np. podgrzybków) 1 cebula 2 łyżki masła 200 ml śmietanki kremówki 30% 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego

niecodziennikpary
Sernik dyniowy z białą czekoladą 165

tortownicę (24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i docisnąć do dna. Wstawić do lodówki na 30 minut. Masa serowo-dyniowa: Ser trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Przełożyć do misy miksera. Kremówkę wlać do garnka, podgrzać (nie zagotować), zdjąć z ognia, wsypać połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszać do jej rozpuszczenia się, odstawić do wystygnięcia. Do sera dodać

niecodziennikpary
Sałatka z marynowanego selera i wędzonego udka kurczaka 136

kostkę. Udko kurczaka pokroić na małe części. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Fasolę oraz seler odsączyć z zalew, opłukać. Do miski wsypać seler z zalewy, białą fasolę, jajka, mięso z wędzonego udka oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę z marynowanego selera i wędzonego udka kurczaka wstawić na pół godziny do lodówki, aby smaki

niecodziennikpary
Kluski z makiem 123

bardzo zimną wodą. Masa makowa: Mak zalać gorącą wodą, tak aby był zakryty, odstawić na godzinę, następnie odlać wodę, a mak dwa razy zmielić w maszynce do mielenia mięsa, używając drobnego sitka. Zmielony mak wymieszać z miodem, bakaliami oraz aromatem migdałowym, na koniec w masę wmieszać ugotowany wcześniej makaron. Kluski z makiem wstawić do lodówki, podawać schłodzone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
Warstwowy sernikomakowiec 143

wodą, pozostawić do napęcznienia. Śliwki i migdały posiekać na mniejsze kawałki. Po tym czasie mak wylać na gęste sitko i osączyć z wody, zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa, używając drobnego sitka. Przełożyć do garnka, dodać masło i miód, podgrzewać na małym ogniu, aż masło i miód się rozpuszczą. Wsypać odciśnięte rodzynki, migdały, śliwki oraz kandyzowaną skórkę pomarańczy, wymieszać

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania