mięso - 63110 przepisów (strona:2102/4208)

Frittata ze szpinakiem i fetą 120

najważniejsze jest przepyszna 😉 Frittata to danie pochodzące z kuchni włoskiej którego bazą są roztrzepane jajka. Podobne nieco do omletu lub quiche bez chrupiącego spodu, dodatkowo wzbogacone składnikami, takimi jak mięso, sery lub warzywa. Słowo frittata z włoskiego z grubsza tłumaczy jako „smażone” [ 1 ]. Przepis na frittatę ze szpinakiem i fetą Składniki 10 brykietów szpinaku (po odciśnięciu wody 200 g) średnia

WegePrzepis
OMEGA 3 I WITAMINA D - suplementy, które warto brać 141

działania różnych układów. Dlatego tak bardzo istotne jest stosowanie urozmaiconej diety, bogatej w warzywa, owoce, nasiona roślin strączkowych, pełnoziarniste zboża, orzechy, nasiona, pestki, nabiał, tłuste i chude ryby, chude mięso. Różnorodny jadłospis zapobiegnie ewentualnym niedoborom, bez konieczności stosowania suplementów diety. Jednak istnieje wiele przypadków, w których nie zawsze możemy dostarczyć wszystkich niezbędnych do życia i właściwego funkcjonowania składników. W takich

Zdrowie na języku :P
Szybka sałatka z ogórkiem i serem feta (na grilla) 118

Szybka sałatka z ogórkiem i serem feta świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs, dlatego będzie doskonałym dodatkiem do grilla. Jest smaczna, lekka i chrupi ą ca, w sam raz na spotkanie pod chmurk ą. A jej wielkim plusem jest to, że można ją przygotować dosłownie w 15 minut.   Składniki na sałatkę z ogórkiem i serem

e-PrzepisyKulinarne
Omlet z kurczakiem i szparagami 122

Omlet, który powstał na potrzeby wyzwania w  Cookpad :) Raz w tygodniu,  mamy do wykorzystania 3 składniki z których należy przyrządzić danie.  W tym tygodniu było mięso, szparagi i jajko. Pomyślałam o omlecie.  Zrobiłam i wyszło pysznie. Niby nic specjalnego, proste danie, a naprawdę  dobrze smakuje. Polecam.  Robiłam na patelni 14 cm. Składniki: 2 jajka

Agusiowe smakołyki
Żeberka na orientalnym makaronie 114

zimnej wody 1 łyżka mąki z tapioki (opcjonalnie ziemniaczana) 1 pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Żeberka dzielimy na kawałki. Ketchup,sos chili, tabasco, sos sojowy i truskawkowy mieszamy. Dodajemy do mięsa, marynujemy przez 12 godzin, co jakiś czas możemy przemieszać. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy 35 minut w 180°C. Po 20 minutach, przy pomocy pędzelka silikonowego, smarujemy pozostałą marynatą

R'n'G Kitchen
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i ricottą 84

Zobacz inne przepisy na zapiekane naleśniki: Naleśniki Z Gyrosem Zapiekane W Piekarniku Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Naleśniki Po Meksykańsku Zapiekane Naleśniki Z Pieczarkami I Kurczakiem Zapiekane Naleśniki Z Mięsem Mielonym

e-PrzepisyKulinarne
Tagiatelle z kurczakiem i brokułem w sosie serowym 98

soli, zioła prowansalskie, czosnek granulowany i mielone płatki chili. 3.   Przekładamy kurczaka do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Można też przygotować mięso dzień wcześniej i zostawić w lodówce na całą noc. 4.   Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę i smażymy ok. 1 minutę. 5.   Dodajemy mleko, mieszamy, gotujemy

Prosto z Kotła
Smażony ryż z jajkiem i marchewką 135

Proste i pyszne danie. Idealne dla osób nie jedzących mięsa. My to danie uwielbiamy. Wystarczy pół godzinki i obiad gotowy. Kto nie próbował to polecam zrobić. Zapewniam, że będzie pysznie. Tanio, prosto, pysznie i szybko :) Polecam :) Potrzebujemy: 3 woreczki ryżu białego ( łącznie 45 dag ) 2 średnie cebule 1 marchewka 4 jajka olej do smażenia lubczyk suszony według uznania słodka papryka

Izabelawkuchni
Sos bazyliowy (dip) 122

siekaną bazylią i jogurtem naturalnym Najczęściej polewam nim sałatę, ale jest też świetnym dipem do przekąsek (krakersów, paluszków, wędlin, gotowanych jajek) . Może również ciekawie urozmaicić dania z grilla zarówno mięsa, szaszłyki, jak i pieczone warzywa.   Pomysły na przekąski… ** Pasta z tuńczykiem i jajkiem ** Przekąska z jajkiem ** Jajka po polsku ** Mini tortille z szynką i sałatą lodową   (adsbygoogle

Kulinarny S.O.S.
Domowa zupa ,,Jak u mamy” czyli jak się robi barszcz ukraiński? 116

przestygnie, dopiero wtedy możemy je obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 3) Kapustę siekamy na drobne części,gotujemy w niewielkiej ilości, dodajemy trochę soli.Odstawiamy. 4) Przecedzamy bulion, mięso oddzielamy od kości i dodajemy do bulionu. 5) Następnie do bulionu dodajemy ziemniaki już obrane, do tego ząbki czosnku, gotując całość 15 minut. Na samym końcu kapustę. 6) W międzyczasie

sierotka maRysia w kuchni
Burrito 109

Burrito – to potrawa pochodząca z Meksyku i kuchni Tex-Mex, nazywana też Taco de harina. Składa się z pszennej tortilli wypełnianej najczęściej meksykańskim ryżem i mięsem. Poniżej zamieściłam przepis na moją ulubioną wersję burrito. Gorąco zac The post Burrito appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
KARKÓWKA PO ZBÓJNICKU.ZAPIEKANA. Z JEDNEGO GARNKA. 140

stron. Przekładamy na talerz. Na tym samym oleju podsmażamy pokrojone w piórka 2 cebule oraz pokrojona paprykę, papryczkę chili (usuwamy dokładnie pestki) i pieczarki. Do naczynia żaroodpornego wykładamy mięso, następnie podsmażoną cebulę z pieczarkami i papryką. Wrzucamy małe korniszony lub plasterki ogórków konserwowych. Całość zalewamy przygotowana zalewą.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę

Walijskie Pichcenie
Babeczki jajeczno ziołowe z cukinią, boczkiem i groszkiem 104

pieczenia, które również smarujemy olejem. Piekarnik nastawiamy na 180°C. Wszystkie zioła drobno siekamy, pieprz marynowany rozgniatamy w moździerzu (można włożyć między papier śniadaniowy i rozgnieść młotkiem do mięsa). Groszek zalewamy wrząca wodą z dodatkiem szczypty soli i cukru, pozostawiamy na kilka min i odcedzamy. Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach, delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Szalotkę kroimy

Moniki Smakołyki
Leśny kurczak w sosie słodko-kswaśnym 94

większości ludzi nie wygląda jak grzyb, który nadaje się do jedzenia. Nieszczęśliwie rzadki i w wąskim gronie jednak bardzo poszukiwany, gdyż zgodnie ze swoją zwyczajową nazwą jego miąższ przypomina mięso kurczaka. Postanowiłem go przyrządzić w stylu orientalnym. Teoretycznie ten sos utożsamiany jest z Chinami. Tylko wiecie, skoro nie ma czegoś takiego jak kuchnia polska, tylko kuchnia śląska, kujawska, podkarpacka

Kryzysowa Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania