Domowa pasta jajeczna

Domowa pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

  Bo był piątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna! Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy: – 4 jajka ugotowane na twardo – ok 200 g żółtego sera – jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba) – koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek/bazylia (dodajcie co lubicie najbardziej) – sól, pieprz – odrobina ketchupu do smaku Co jeszcze moż...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.