Konkretna zupka na zimę - kapuśniak na żeberkach z dodatkiem kiełbasy. Sycący, lekko kwaśny, z posmakiem wędzonki i dodatkiem majeranku. Można użyć zamiast kiełbasy boczku lub innego wędzonego mięsa (np świetnie sprawdzą się kawałki wędzonych żeberek). Czasem przychodzi na mnie nieodparta ochota na kwaśną zupę, robię wtedy właśnie kapuśniak.. albo ogórkową. Chociaż często gotuję mniej klasycznie to jednak takie zupy
Smaczny zeszytdelikatnie rozbijamy,smażymy na rozgrzanej słoninie na złoty kolor, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbaskę pokrojonę w centymetrowe kawałki, następnie dodajemy krojone w kostkę pomidory, dusimy do miękkości mięsa, dodajemy zahartowaną śmietanę, gotujemy do zagęstnienia sosu,podajemy z ziemniakami lub ryżem
Kuchnia BeatySerek śmietankowy ze szczypiorkiem · Bakłażan · ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Ciasto rozkładamy, kroimy na połowę, na jednej połowie w odstępach układamy kawałki kurczaka i zawijamy je ciastem. 4. Ciasto
Kulinarna Chwilarozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, wyciśniętym lub posiekanym czosnkiem, pieprzem i papryką. Na koniec przyprawiania dodajemy musztardę i zawijamy schab razem z kiełbasą. *** opcjonalnie możemy użyć do nadziania przyprawionego mięsa mielonego zamiast kiełbasy lub też podsmażonych z cebulą pieczarek czy z leśnych grzybów kurek albo borowików. -- -- -- -- Tak przygotowany schab przewiązujemy i doprawiamy z zewnątrz przyprawami z olejem, następnie chowamy
chleba naszegonastępnie w garnku na oleju mocno zrumienić udka z każdej strony. Do kurczaka wsypać kostkę rosołową, obraną marchew pokrojoną w kostkę, wlać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Udka wyjąć na talerz, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie i pałką blendera zmiksować wywar i mamy naturalnie zagęszczony sos marchewkowy. Podawać z ziemniakami lub ryżem makaronem, kaszą i ulubioną
W Mojej Kuchni LubięTortellini · 3 łyżki majonezu · Pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania: 1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą. Prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki a ogórki w kostkę. 4. Następnie dodajemy
Kulinarna Chwilaoleju lub oliwy ( ewentualnie dodać majonez) i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Posypać prażonymi pestkami słonecznika. Taka surówka może być idealna na kolację jako samodzielne danie albo stanowić dodatek do mięsa np. smażonej piersi z kurczaka. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaprzygotowane ziemniaki mogą być podawane samodzielnie lub jako dodatek do mięs. Ziemniaki są lekko pikantne, kremowe, pyszne. Polecam wszystkim bardzo gorąco, nam smakują bardzo. Ziemniaki przygotowuje się bardzo sprawnie, lekko je blanszując a potem podsmażając. Zachęcam do spróbowania. Ziemniaki w jogurcie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRyż z warzywami i kurczakiem to danie w stylu chińskim. Zazwyczaj kupujemy je w barach szybkiej obsługi, ja pokażę Wam jak zrobić jego domową wersję aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rozpływają się w ustach! Są rozkosznie delikatne i subtelne w smaku. Można podać je z sosem, surówką. Myślę, że to będzie pyszna propozycja dla osób nie jadających w ogóle mięsa. Z tych składników wyszło mi … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane z pieczarkami Artykuł Kotlety ziemniaczane z pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkonnych żołnierzy kpt. Mitcha Nelsona i wojska obecnego wiceprezydenta Afganistanu Abdurraszida Dostuma stoczyły zwycięską walkę z Talibami. W wielu scenach na stole widać też chlebki naan. Naan można nadziewać mięsem, warzywami lub słodkim farszem, ponieważ tworzą kieszonkę podobną jak chlebki pita Chleb naan z patelni
Cztery FajeryZbliżają się Walentynki, warto więc pomyśleć o specjalnym menu na tę okazję. Dziś proponuję Wam lekką i szybką potrawę, która może być dodatkiem do mięs lub ryby, ale też świetnie sprawdzi się jako oddzielne danie. Mowa o bucatini z pysznym, świeżym pesto z dodatkiem słodkich ziemniaków. Wszystko przełamane odrobiną cytryny, która dodaje daniu świeżości i równoważy smaki. Koniecznie musicie spróbować
Mostek w kuchniPyszna, lekko chrupiąca surówka, która pasuje praktycznie do wszystkiego 😀 Do mięsa, do ryb, sadzonego jajka ... Jest szybka i tania. No i niskokaloryczna, bo nie zawiera majonezu 😉 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 marchewka 1 małe jabłko (najlepiej kwaskowa odmiana) 1/2 cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny pieprz sól (do smaku) cukier (do smaku) koperek lub natka
Walijskie Pichceniemajonez, dokładnie wymieszać. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę razem z filetem drobiowym. Wybić jajko do miski, dodać sól i pierz, dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować z mięsa okrągłe kulki, lekko spłaszczyć, nakładać porcję farszu, dobrze zlepić, formować podłużne kotlety. Białka jaj roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Kotlety zanurzać w białku i panierować w tartej bułce. Układać
Kuchnia DanusiPlasterki ziemniaków przełożone pieczarkami i ugotowanymi na twardo jajkami. Całość zalana śmietaną, posypana tartym serem. I tyle:) Prosta, a jednocześnie bardzo dobra ziemniaczana zapiekanka. Można przygotować
Smaki Na Talerzu