chyba każdy i raczej każdy lubi. Z reguły taką surówkę podaje się do smażonej ryby, ale również do dań mięsnych. Ja ją bardzo lubię z tradycyjnym schabowym lub mięsem duszonym w sosie własnym. Najpopularniejsza jest surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jedynie marchewki i cebulki z olejem i np. natką koperku lub pietruszki. Ja dziś jednak postanowiłam zrobić surówkę
Waniliowe Improwizacjemożna przygotować wcześniej i później odgrzać (w razie potrzeby dolewając trochę gorącej wody lub/i śmietanki). Najlepiej smakuje z ziemniaczkami puree. Można podać jako dodatek do grillowanych lub pieczonych mięs. W wersji wegańskiej, śmietankę 30% zastępujemy mlekiem kokosowym. SKŁADNIKI /2-3 PORCJE 250 g małych pieczarek 2 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 6 kawałków suszonych pomidorów
cool and mintyakurat jest prawdą ale mnie nie przekonuje tak w sto procentach. Owszem ważna jest troska o środowisko ale w chwili obecnej nikt mnie nie przekona do rezygnacji z mięsa i nabiału. W codziennym pędzie często zapominamy o tym, że jedzenie to nie tylko paliwo dla naszego organizm i nie zdajemy sobie sprawy jak spożywany przez nas pokarm wpływa na nasza
Cynamonowe szczęścieUwielbiam krokiety z wszelkimi farszami – smaczne, sycące, no i pysznie chrupią dzięki panierce z bułki tartej Te z kapustą i grzybami najbardziej kojarzą
Kulinarny S.O.S.Uwielbiam krokiety z wszelkimi farszami – smaczne, sycące, no i pysznie chrupią dzięki panierce z bułki tartej Te z kapustą i grzybami najbardziej kojarzą
Kulinarne S.O.S.dzień, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy ochotę na sycące i pożywne danie. Przygotowany jest na wywarze warzywnym i zawiera marchewkę, ziemniaki oraz sporą ilość mięsa - tradycyjną oraz białą kiełbasę. Jest to wersja bez jajek, ale jeśli ktoś chce, to nic nie stoi na przeszkodzie, by je tu dodać. Czasami dodaję też boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy
Kuchnia MagdaLenydzień, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy ochotę na sycące i pożywne danie. Przygotowany jest na wywarze warzywnym i zawiera marchewkę, ziemniaki oraz sporą ilość mięsa - tradycyjną oraz białą kiełbasę. Jest to wersja bez jajek, ale jeśli ktoś chce, to nic nie stoi na przeszkodzie, by je tu dodać. Czasami dodaję też boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy
Kuchnia MagdaLenySchłodzoną w lodówce śmietankę kokosową ubij ze skórką otartą limonki i szczyptą soli. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Przegrzebki, uprzednio schłodzone ok. 30 minut w lodówce (aby ich mięso stwardniało) pokrój w cienkie plasterki, polej sokiem z limonki i 2 łyzkami oliwy. Wstaw do schłodzenia na 30 minut. Wyciśnij sok z dużych pomarańczy, przecedź sok przez sitko. Zredukuj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskajego plantacje zlokalizowane w obrębie Walencji. Ziemia jest tu bardzo żyzna dlatego ryż jest bardzo dobrej jakości. Danie, które pochodzi stąd to „Paella Valenciana”, która zawiera mięso z królika i kurczaka. Moje serce natomiast skradło „Fideua” danie z makaronem i owocami morza. Jeśli chodzi o praktyki, to trafiłam bardzo dobrze, mała restauracja , zaledwie 8 stolików
Gotuj po hiszpańskuSkładniki (na 1 porcję) - mięso z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 150 g), - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - ząbek czosnku (ok. 3 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - mała cebula (ok. 70 g), - 3 pieczarki (ok. 60 g), - 1/2 kartonika passaty pomidorowej (ok. 250 g), - plaster sera żółtego (ok. 15 g), - pół woreczka ryżu parabolicznego (ok. 50 g), - łyżki natki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachbłon, następnie kroimy ją na około 1,5 cm plasterki. Każdy z nich delikatnie rozbijamy pięścią. Później doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy mięso na brązowy kolor z obu stron. Następnie zmniejszamy ogień i zalewamy je winem. Podgrzewamy, aż płyt całkowicie odparuje. Później dolewamy wodę, lekko dosalamy, dorzucamy całe ząbki czosnku i przykrywamy. Całość
PatiGotujeząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 i 1/2 szklanka ketchupu pikantnego 2 łyżeczki dowolnej musztardy 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego, naturalnego PRZYGOTOWANIE : Mięso pokroić w centymetrowe plastry, przyprawić. Ketchup, majonez, czosnek i musztardę wymieszać, doprawić pieprzem do smaku (gdy będzie zbyt mało pikantne). Przyprawione kotlety smarować z obu stron marynatą. Układać w pojemniku
Kulinarne Fantazje Marioli