mięso - 63110 przepisów (strona:2107/4208)

Pure z dynią do kotleta mielonego 144

obrane ziemniaki i gotujemy do miękkości.  Odcedzamy , dodajemy mleko, śmietanę, musztardę i przyprawy do smaku. Blendujemy aż puree będzie gładkie i kleiste.  Puree można podać do każdego mięsa

Gotowanie jest łatwe
Makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułem 143

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, doprawić do smaku przyprawami i podsmażyć na maśle, tylko do utraty surowości. Podsmażone mięso przełożyć do ostudzonych brokułów. Peczarki pokroić w półplasterki i również podsmażyć na maśle. Makaron ugotować do miękkości i ostudzić. W misce wymieszać wszystkie przygotowane wcześniej składniki z majonezem. Doprawić

Pieguskowa Kuchnia
Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami 145

ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu wędzonego 1 duża cebula olej sól, pieprz, koperek Okrasa cebula olej, sól Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mięsa. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę, pokrojoną w drobną kostkę, posolić. Gdy lekko przestygnie dodać do ziemniaków. Twaróg wędzony pokruszyć i dodać do reszty składników. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Dobrze

Pieguskowa Kuchnia
Jak gotować potrawy w szybkowarze? 141

kuchennych. Jak gotować w szybkowarze? Aby nie zepsuć potrawy musimy dokładnie trzymać się czasu gotowania poszczególnych składników. Gulasze wołowe lub wieprzowe przygotujemy w 30-40minut, pożywna zupa na mięsie będzie gotowa w 30min. Więcej problemów może sprawiać ugotowanie ziemniaków, które w szybkowarze potrzebują zaledwie parę minut i łatwo je rozgotować. Szybkowaru nie należy również otwierać podczas gotowania potrawy

sierotka maRysia w kuchni
Aromatyczny gulasz 191

szynki lub łopatki wieprzowej 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 cebula 4 pomidory 4 ząbki czosnku 4 duże pieczarki kilka gałązek świeżej bazylii sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paprykę

Krokusowy Dom
Kluseczki ziemniaczano - jaglane 165

wodą, potem wrzątkiem i znów zimną wodą. Kaszę przełożyłam do garnka, zalałam wodą i ugotowałam z dodatkiem soli. Ugotowaną kaszę wystudziłam. Kaszę razem z ziemniakami zmieliłam w maszynce do mięsa. Dodałam jajka, sól oraz obie mąki i zagniotłam ciasto. Ciasto pokroiłam na kilka części. Każdą część formowałam w wałeczek i kroiłam w ukośne kluseczki jak kopytka. W dużym garnku zagotowałam

Waniliowe Improwizacje
Polędwiczki ze szparagami i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym 157

jeszcze około 1 minuty. Dodaj szparagi i suszone pomidory, smaż 3 -4 minuty mieszając co jakiś czas. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Gotuj 5 minut co jakiś czas mieszając. Gdy mięso będzie miękkie – dodaj posiekany koperek. Całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Podawaj z ulubionymi dodatkami – ziemniakami, kaszą lub makaronem. Smacznego!   Artykuł Polędwiczki ze szparagami i suszonymi pomidorami

Moja pasja smaku
Bezglutenowe klopsiki z karpia w sosie 157

łyżeczka ziół prowansalskich Kotleciki rybne: Kaszę gotuję w 170 ml wody i studzę.  Z filetu odcinam skórę, usuwam ości jeżeli takie są. Małe ości mogą zostać bo mięso będziemy mielić. Dla pewności zmieliłam dwa razy. Razem z rybą mielę cebulę. Por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym, studzę. Por dodaję do ryby, wbijam jajko, dodaję kaszę, majeranek, sól

wesoła kuchnia
Szybki sos tahini 164

idealnie pasuje do pieczonej dyni, do warzyw pieczonych jak i surowych. Nadaje się do pieczywa zamiast masła czy do mięsa drobiowego. Jest aromatyczny i smakuje wyśmienicie, polecam. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Konkurs Dziś Ja Gotuje & Stodesek 106

WYGRANIA: deska do rozbijania mięsa/krojenia solidnie wykonana przez firmę Stodesek Zasady są proste: 1. Na Blogu: -Pod postem konkursowym oznaczyć się swoim imieniem i nazwiskiem oraz napisać "Biorę Udział" 2. Na fanpage Dziś Ja Gotuje / Anna Chwałek : -Polubić stronę Dziś Ja Gotuje / Anna Chwałek -Polubić post konkursowy -Udostępnić post konkursowy publicznie miło mi będzie jesli zaprosisz znajomych do zabawy

Dziś Ja gotuje
Pesto z rukoli 163

Pesto z rukoli – to super alternatywa dla pesto bazyliowego. Robi się je naprawdę bardzo szybko, smakuje rewelacyjnie i stanowi świetny dodatek do makaronów, mięs oraz grzanek. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na pes The post Pesto z rukoli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pizza walentynkowa 153

zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na pizze, np.: pizza z warzywami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-warzywami.htmlpizza z kurczakiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-kurczakiem.html), pizza z mięsem mielonym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-miesem-mielonym.html), pizza z patelni bez drożdży (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-patelni-bez-drozdzy.html), pizza z patelni na drożdżowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pizza-z-patelni.html), pizza

Waniliowe Improwizacje
Ratatouille 152

Disneya 😉) to potrawa wegańska pochodząca z Nicei leżącej w południowej Francji. Danie opiera się przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, cebuli, pomidorach i papryce. Można oczywiście przygotować wersję z dodatkiem mięsa, ja jednak postanowiłam trzymać się bliżej oryginału i przygotowałam wersję jarską. Ratatouille - przepis na 4 porcje Do przygotowania ratatouille będziesz potrzebować: bakłażana, 1kg pomidorów, 500g cukinii, 2 cebule, 2 czerwone

Z notatnika dietetyka
Brukselka z marchewką 168

łączymy i polewamy bułeczką tartą przesmażoną na maśle.                                  Taką przystawkę podałam do mięsa

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania