mięso - 63110 przepisów (strona:2100/4208)

Długoterminowa surówka z kapusty, ogórków i papryki 164

dłużej (nie jestem w stanie określić dokładnie jak długo, gdyż zjadamy ją zawsze właśnie w jakieś dwa tygodnie). Z czasem jest jeszcze smaczniejsza. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu, mięsa pieczonego na grillu, czy fast-foodu. Latem, kiedy jest sezon na młodą kapustę i mamy pod dostatkiem ogórków gruntowych, robię ją bardzo często i zawsze znika błyskawicznie, choć z podanych

e-PrzepisyKulinarne
Menu na dzień 1200 kcal II 111

hitów: danie bardzo łatwe do zrobienia i przy tym niebywale pyszne. A do tego zdrowe i dobre dla osób, które ćwiczą. Z jednej strony ma dużą zawartość białka (w mięsie drobiowym), które jest niezbędne do budowy mięśni, z drugiej – niewiele kalorii (cukinia jest niskokaloryczna i świetnie zastępuje tradycyjny makaron). Zucchini łatwo zapakować do pojemnika i odgrzać, co czyni

Niedzielny kucharz
JAJECZNICA Z RYBĄ WĘDZONĄ 113

Przepis na jajecznicę z wędzoną rybą - krok po kroku: Krok 1. Świeże jaja umyć, wybić do miseczki, rozmieszać ze śmietanką (lub mlekiem), odrobinę posolić. Krok 2. Podzielone na kawałki mięso wędzonej makreli ogrzać szybko na stopionym maśle. Krok 3. Do wędzonej ryby wlać rozmieszane ze śmietanką jajka - podgrzewać razem, mieszając ostrożnie, aby jajecznica była w dużych i pulchnych kawałkach, posypać

Moja Książka Kucharska
Coleslaw z kapusty i jarmużu 126

Jednym słowem warto jeść jarmuż codziennie, bo wpływa pozytywnie na umysł. Jakoś mi się wszystko rozjaśniło od kiedy delektuję się jarmużem. Klasyczna surówka coleslaw jest świetnym dodatkiem do mięsa. Tego typu przystawki świetnie się sprawdzają na grilla. Coleslaw z kapusty i jarmużu 4 porcje Składniki: 400 g młodej kapusty 2 duże liście jarmużu 1 małe jabłko 3 łyżki świeżego kopru

codojedzenia
KUS KUS Z PAPRYKĄ, CEBULĄ I PIERSIĄ KURCZAKA ZAPIEKANY W PIEKARNIKU 98

żaroodpornego wysypać kaszę kus kus, wyrównać. Na wierzch wysypać cebulę i paprykę. Na to wylać wrzącą wodę, tyle, by woda wystawała około 2 cm ponad kaszę. Na wierzch położyć mięso. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec około 30- 35 minut. Kus kus można jeść samodzielnie lub polać ulubionym sosem. Zapraszam Was na mój kanał na  YouTube , gdzie możecie zobaczyć

Zrób to smacznie
Bigos z cukinii 133

wolnym ogniu pod przykryciem. Gotujemy około 30 minut. Na koniec smakujemy i doprawiamy według własnego uznania. Podobnie jak bigos tradycyjny, smakuje najlepiej dnia następnego. Można wzbogacić dodając chude mięso, wędzone kostki itp. Wszystko zależy od Waszej kreatywności. Smacznego:) Artykuł Bigos z cukinii pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Sałatka obiadowa/grillowa 106

Sałatka obiadowa/grillowa Doskonała i prosta propozycja na pyszny dodatek do obiadu lub grilla. Ta soczysta i aromatyczna sałatka świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ryb oraz warzyw. Polecam!     Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewek 2-3 ogórki małosolne lub kiszone pół pęczka koperku 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku sól

Blog z Apetytem
Tabbouleh z cukinią i morelami / Tabbouleh with zucchini and apricots 103

Scroll down for recipe in English. Dzisiaj tabbouleh, którego ja jadam właściwie nie jako dodatek do mięsa czy ryby, a jako danie główne ;) Jako, że jesteśmy u progu lata, kuskus połączyłam z morelami i cukinią. No i odbiegłam też znacząco od tradycyjnego tabbouleh, ponieważ u mnie zamiast natki pietruszki wystąpili lubczyk, tymianek i rozmaryn :) Składniki: (2 porcje) 100 g. kuskusu

Delicious Place
Kotleciki wieprzowe w sosie grzybowym 101

dodatkiem szczypty soli i cukru. Do podduszonej cebuli dodać rozdrobnione umyte (nie moczone) grzyby. Chwilę przesmażyć, następnie wlać bulion i 100 ml wody, dusić aż grzyby będę miękkie. Mięso pokroić w cienkie plastry (około 16 plastrów). Lekko je rozklepać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać 2 łyżki oleju. Smażyć kotleciki z obu stron na rumiano – 1 minutę z każdej

królestwo garów
Co zrobić, aby jeść zdrowo przy intensywnym życiu? 103

szybki przepis, ponieważ przydadzą się również odpowiednie składniki i umiejętności. Warto mieć pod ręką kasze, ryż czy makarony. Do tego sosy, przyprawy i świeże warzywa, a w lodówce jakieś mięso. Dania na szybko nie muszą być złe, a nawet ich prostota może być atutem. W końcu nasi domownicy najeść będą mogli się do syta, ale też ich kubki smakowe

ProstePesto.pl
Przepisy na lato – co gotować latem? 278

tygodniu, nie mówiąc już o gołąbkach z młodej kapusty . Młoda kapusta z soczystą marchewką i mnóstwem ziół duszona zaledwie przez 2o minut to pyszna przystawka na gorąco do mięsa. Moje podniebienie podbiła młoda kapusta szpiczasta, tu i ówdzie zwana stożkową. Jej niewielkie główki, to porcja akurat na czteroosobową rodzinę. Kapusta stożkowa posiada te same walory smakowe i odżywcze jak inne

codojedzenia
Sałatka ziemniaczana (idealna do dań z grilla) 2353

Sałatka ziemniaczana jest idealnym dodatkiem do dań z grilla. Jest pyszna i aromatyczna. Pasuje do każdego rodzaju mięsa. Można ją oczywiście podawać również solo i nie czekać na sezon grillowy. W moim domu dodatki z ziemniaków cieszą się powodzeniem, więc jeśli lubicie ziemniaki to nie omieszkajcie się popełnić takiej sałatki. Na moim blogu popularnością cieszą … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana

Pieprzyć z Fantazją
Pieczeń z wątróbką 138

Składniki : 60 dag wątróbki wieprzowej 60 dag tłustego, surowego boczku 2-3 jajka 1 duża cebula mały pęczek szczypiorku lub koperku 3 łyżki bułki tartej sól

Proste Potrawy
Domowy Gulasz z Żołądków Drobiowych z Przepisu Mamy 105

Poniżej znajdziecie przepis na gulasz z żołądków drobiowych w smacznym wydaniu. Z pewnością Wam posmakuje. Gulasz z żołądków to jedna z najprostszych potraw, które możemy przygotować z tego rodzaju mięsa. Jest ona pyszna i sycąca, a dodatek sosu sprawia, że całość rozpływa się w ustach. Składniki: 500 g żołądków drobiowych, 1 cebula, 2 marchewki, 0,75 l wody, 1 łyżeczka

Przepiski.pl
ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM 71

korzenia selera * 2 duże marchewki * kawałek korzenia pietruszki * kawałek pora (jasna część) * 3 liście laurowe * 4 kulki ziela angielskiego * sól, pieprz do smaku Wykonanie: Do garnka wlać wodę, włożyć mięso, obrane kawałki selera i pietruszki, kawałek pory i marchewki obrane i pokrojone w kostkę, ziele angielskie, liście laurowe. Ugotować wywar, w trakcie gotowania dodać sól do smaku. Pod koniec gotowania

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania