Uwielbiam takie momenty, kiedy mówię małżowi, że będę gotować jakąś wegańską potrawę. Oczywiście często się nasłucham jakie to będzie okropne, że bez mięsa itp. Tak było też z tym sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy
Szybko Tanio Smaczniewięc na pomysł, by pokombinować samemu jakiś inny smak i liczyć na to, że "przejdzie". Przypomina trochę taką "słoikową" sałatkę, którą można podać nie tylko do rybki, ale też mięsa czy tradycyjnych hotdogów (tak wiem, że parówki są bleee i fuuuj, ale ja je lubię). Tak więc jeśli nie masz jeszcze pomysłu na sałatkę do kolejnego obiadu, wykorzystaj ten pomysł
Kuchnia w czekoladziepomidorów lub passaty pomidorowej sól, pieprz, słodka papryka, chili, oregano, kolendra olej do smażenia Cebulę drobno siekamy, szklimy na oleju, dorzucamy do niej pęczak, smażymy ok 1 minuty, dodajemy mięso i pokrojoną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryka i oregano. Gdy kurczak się lekko przyrumieni dolewamy porcjami bulion i mieszamy. Dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, oraz posiekanego selera
Cynamonowe szczęścieZobacz jak smakuje prawdziwy bigos tradycyjny . Poznaj mój sprawdzony przepis na bigos z dużą ilością różnych mięs, z suszonymi grzybami, śliwkami i idealnie dobranymi przyprawami. To danie, które Cię zachwyci. - przepis na bigos staropolski - bardzo dużo porad i wskazówek - ciekawe propozycje podania bigosu
AniaGotuje.plłamanym hindi pomieszanym z angielskim i arabskim, próbowałam wytłumaczyć co chcę zjeść. Widok był naprawdę bezcenny. W bogatszej wersji do tego curry możecie dodać pokrojone w kostkę i podsmażone mięso z kurczaka i ciecierzycę. Curry z ziemniakami
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapleśniowe, coś a”la Polski oscypek oraz zwykłe sery żółte, która bardzo długo dojrzewają i mają bardzo dobry, pełny smak. Klasyczną jednak potrawą jeżeli chodzi o Dominikanę jest mięso podawane z ryżem które jest polane sosem z fasolki lub ciecierzycy ( La Bandera) nie wygląda to może dobrze, natomiast smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki
Apetyt na Zieloneprzyrządzamy z nich purée. Idealne puree ma gładką jak aksamit konsystencję. Jest bez grudek, z dodatkiem stopionego masła, mleka lub śmietany oraz soli. Piotrek i Rafał zawsze proszą do mięsa o ziemniaki puree, nawet gdy podam ziemniaki w całości to widelcem rozgniatają ziemniaki na puree. Uwielbiają ziemniaczane puree, które jest delikatne i puszyste. Osobiście wolę całe ziemniaki, najlepiej w mundurkach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię