mięso - 63110 przepisów (strona:2091/4208)

Modra kapusta 137

rolady, więc niezbyt często, bo dobra wołowina do tanich nigdy nie należała. Każdy element tego tradycyjnego, śląskiego obiadu był tak samo wyśmienity i prosta kapusta polana ciemnym sosem z mięsa niczym nie ustępowała roladom czy kluskom. Mama zawsze kupowała największą główkę, jaka tylko była w sklepie, żeby resztę modrej kapusty z boczkiem można było sobie jeszcze na kolację podsmażyć. Dopiero

niecodziennikpary
Sałatka z piersi kurczaka 133

Ryż ugotować z odrobiną soli na sypko, odstawić do wystygnięcia. Kukurydzę odcedzić, przepłukać. Ananas pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kosteczkę. Do miski włożyć mięso, ryż, kukurydzę, ananas, paprykę i kilka łyżek majonezu, odrobinę posolić i popieprzyć. Sałatkę z kurczaka dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki, aby się schłodziła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z piersi

niecodziennikpary
Banany w czekoladzie 145

ułatwienia dodawane po kolei składniki ze sobą miksowaliśmy, ale można obyć się bez miksera i wszystko mieszać widelcem, także herbatniki można umieścić w woreczku i pokruszyć np. tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Przygotowanie bananów w czekoladzie będzie trwało niewiele dłużej. Składniki na banany w czekoladzie 1 banan 50 g herbatników 100 g białego sera 60 g gorzkiej czekolady

niecodziennikpary
Kutia 204

mlekiem i na wolnym ogniu gotować, aż mleko wyparuje. Wystudzić. Jeśli nie mamy mielonego maku należy ziarenka zalać mlekiem, gotować je do miękkości, przestudzić, zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Rodzynki sparzyć, orzechy obrać i niezbyt drobno posiekać. Połączyć pszenicę z makiem, dodać rodzynki, orzechy, miód i aromat migdałowy. Dokładnie wymieszać, kutię wstawić do lodówki, aby się schłodziła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Sernikomakowiec 144

szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Jeżeli nie używamy sera z wiaderka, należy go trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka oddzielić od białek. Ser, cukier, żółtka, masło i budyń waniliowy utrzeć na jednolitą, kremową masę. Delikatnie wmieszać ubite ze szczyptą soli na sztywno białka. Masa makowa: Mak zalać mlekiem

niecodziennikpary
Gnocchi 128

sieciowych sklepów prowadził akcję włoskiego tygodnia. Kupiliśmy wtedy paczuszkę i bardzo nam zasmakowały, dlatego też postanowiliśmy, że kiedyś zrobimy je sami. Te małe włoskie kluseczki są doskonałym dodatkiem do mięs i surówek, a wykonanie jest bardzo proste – wystarczy połączyć ugotowane ziemniaki, mąkę i jajko oraz doprawić solą i pieprzem. W kolejnym kroku wystarczy nadać gnocchi odpowiednią wielkość i kształt

niecodziennikpary
Tortilla z kurczakiem i warzywami 144

godzinę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kukurydzę i fasolę opłukać i odsączyć (na osobnych sitkach). Tortille podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na środek każdej z nich nałożyć sałaty, mięso, kukurydzę, fasolę i cebulę. Dolną część zagiąć do środka, następnie boczne, z których jedną część włożyć w drugą. Tortille można podawać z sosem czosnkowym lub salsą pomidorową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
Szpecle ze szpinakiem 247

niemieckie kluseczki dodaliśmy świeże liście szpinaku. Podobnie jak poprzednie szpecle, te także zjedliśmy z dodatkiem prażonej cebulki i żółtego sera. Szpecle ze szpinakiem równie dobrze będą smakowały podane do mięsa lub z podsmażonym na maśle szpinakiem. Składniki na szpecle ze szpinakiem 250 g mąki pszennej 2 jajka 3 / 4 szklanki wody 1 / 2 płaskiej łyżeczki soli 100 g świeżego szpinaku

niecodziennikpary
Salsa pomidorowa z miętą 134

Bardzo lubimy takie warzywne mieszanki, sprawdzają się one głównie jako dodatek do grillowanego mięsa lub do nachos. Nasz meksykański sos zawiera jedynie kilka składników, które w sezonie każdy powinien mieć w domu, więc łatwo będzie go przygotować i oczywiście rozsmakować się w salsie pomidorowej z miętą. Składniki 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżej, posiekanej mięty

niecodziennikpary
Lekki sernik z rodzynkami 140

łyżki śmietany 18% 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 75 g margaryny Dodatkowo: biszkopty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Masa serowa: Ser twarogowy zemleć 3 razy w maszynce do mielenia mięsa. Do sera dodać żółtka, mleko, połowę cukru pudru oraz aromat, zmiksować na jednolitą masę. Wszystkie białka ubijać na pianę, gdy zrobi się gęsta, wsypać drugą połowę cukru pudru i ubić

niecodziennikpary
Sernik wiedeński 141

kandyzowane owoce) 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia tortownicy cukier puder do posypania sernika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ser twarogowy 3 razy zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Masło rozpuścić i pozostawić do wystygnięcia. Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić na kilkanaście minut, następnie odcedzić i wraz z resztą bakalii oprószyć mąką. Jajka z cukrem ubić na puszystą, białą

niecodziennikpary
Wielkanocna pascha 138

pokojowej 150 g śmietany kremówki 200 g bakalii (rodzynki, orzechy włoskie, migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa) 50 ml rumu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ser trzykrotnie zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Rodzynki zalać rumem, odstawić do nasiąknięcia. Następnie przełożyć na sitko. Orzechy posiekać. Migdały sparzyć, obrać, posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę. Dodać kremówkę, dobrze

niecodziennikpary
Babka serowa 140

mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ser zemleć trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Masło z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć na puszystą, białą masę. Do masła wbijać kolejno po jednym jajku – dokładnie połączyć przed dodaniem następnego. Dodawać po łyżce białego sera, cały czasu

niecodziennikpary
Łaciaty sernik 138

cukier, cukier wanilinowy, jajko oraz masło. Zagnieść ciasto, wstawić je na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Masło roztopić, odstawić do wystygnięcia. Ser zemleć trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Jajka ubić na puszystą, białą masę, następnie dodawać do niej stopniowo biały ser, cały czas miksując. Do mieszaniny wsypać cukier i cukier wanilinowy, dokładnie połączyć. Wlać roztopione i przestudzone masło

niecodziennikpary
Smalec ziołowy 163

łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę i jabłko obrać, pokroić na kostkę. Słoninę bardzo drobno pokroić, a najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Całość włożyć do dużego garnka o grubym dnie, postawić na małym ogniu. Wytapiać powoli smalec, co jakiś czas zamieszać, aby słonina nie przywarła do dna. Skwarki powinny pozostać jasne, można

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania