mięso - 63110 przepisów (strona:2091/4208)

Zapiekanka brokułowa z kurczakiem i serem buratta pod serowym beszamelem 151

gazu.  Foremkę do zapiekania wysmarować masłem, na dno wyłożyć makaron, makaron posypać przyprawami, na to wyłożyć kurczaka i pokruszyć kulki sera buratta (całą zawartość kulki wylać na mięso), ponownie posypać przyprawami. Na wierzchu ułożyć wszystkie różyczki brokuła i wszystko zalać przygotowanym wcześniej sosem. Zapiekać w 180 st. przez 45 minut. Podawać na gorąco. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Farfalle w sosie kurkowym ze schabem 117

danie obiadowe dla wielbicieli kurek i makaronu. Pyszne świeże kurki w śmietanowym sosie z dodatkiem cebulki i natki pietruszki, a wszystko uzupełnia mięciutki schab (to dla tych, którzy bez mięsa nie mogą żyć:)), no i oczywiście pyszny włoski makaron ugotowany al'dente (nie znoszę rozciapanych klusek). 250 g świeżych kurek 250 g włoskiego makaronu farfalle 350 g schabu 200g śmietanki

Krylowa Kuchnia
Morlińskie gofry ziemniaczane 144

zewnątrz i puszyste w środku. Smakiem przypominają placki ziemniaczane, jednak są dużo lżejsze, bo pieczone w gofrownicy.  Dodatek kiełbasy Morlińskiej z szynki, sprawia, że gofry są sycące. Zawartość mięsa w kiełbasie to aż 80%, a sama kiełbasa jest pełna smaku i aromatu. Dlatego z pełną odpowiedzialnością dodałam ją do mojego dania. Same gofry przygotowuje się dość szybko i łatwo

Krylowa Kuchnia
Curry z kurczaka z pomidorami na mleczku kokosowym 121

papierowym. Pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do niego posiekaną papryczkę chilli, pieprz cayenne, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz, oraz imbir-tak przygotowaną marynatą zamarynować mięso, na co najmniej 30 minut, W tym czasie cebulę obrać i posikać, a następnie zeszklić na oleju. Do cebuli dodać kurczaka i smażyć ciągle mieszając, aż nabierze koloru. Następnie zalać

Krylowa Kuchnia
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 169

zimno. Mogą być daniem obiadowym z dodatkiem barszczu z buraków. Farsz zrobiłam głównie z lejkowca dętego. Dorzuciłam kurki, podgrzybki i prawdziwki. Nadzienie możemy zrobić dowolne np. z mięsa z rosołu i warzyw Ciasto wałkowałam na dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą o średnicy 10cm. Wydawać by się mogło, że farszu jest dość dużo, ale na tę ilość

Leśny Zakątek
Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska) 130

Pasta buraczana z czerwoną fasolą, to idealne smarowidło na kanapkę, dla tych, którzy nie jadają mięsa, albo dla tych, którzy akurat mają ochotę na coś lżejszego. W skład pasty wchodzi gotowany lub pieczony burak i czerwona fasola oraz świeży czosnek. Robi się ją w kilka minut, po prostu wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi razowe z kapustą po komborsku – kuchnia podkarpacka 130

kroimy w ćwiartki lub w ósemki i wrzucamy do gotującej się wody na 10 minut. Odcedzamy ją dobrze na durszlaku, a po wystudzeniu odciskamy i mielimy w maszynce do mięsa. Pokrojoną w drobną kostkę słoninę lub boczek smażymy chwilę na dużej patelni i dodajemy drobno pokrojoną cebulą. Wszystko razem chwilę smażymy, po czym dodajemy zmieloną kapustę. Farsz intensywnie doprawiamy solą

Trzeci talerz
Ani Mru mru 149

łyżki octu balsamicznego ·        Groszek konserwowy ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. 4.   Do cebuli dodajemy startą na tarce

Kulinarna Chwila
#Zostańwdomu - zrób zakupy on-line 136

Olejarnia Niwki  Artykuły spożywcze z Turcji (kawy, herbaty, sery, przetwory, słodycze) - TureckiSklep.pl Wędzarnia Marózek - wędliny i ryby bez konserwantów Świeżo palone kawy z całego świata Land Cafe  Mięso z dostawą do domu - Crazy Butcher  Miód i produkty pszczele Miody Chwarszczańskie  Owoce morza i jedzenie z dostawą do domu - L'Arc Varsovie Kuchnia, dom i ogród

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową 124

opakowaniu. Marchew i seler kroimy w słupki. Pieczarki kroimy na kawałki. Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek i imbir siekamy. Papryki kroimy. Polędwiczkę kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze. Do całości dodajemy makaron. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 146

Przepis na pyszne pierogi z kapustą i grzybami. Jak zrobić idealne ciasto? Wszystkiego dowiesz się z mojego przepisu. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji: >6 osób

karolgotuje
Sos soubise (francuski sos cebulowy) 152

soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pasuje także do innych mięs. Nazwa tego sosu pochodzi od francuskiej miejscowości Soubise. Składniki -1 szkl. mleka -3 łyżki masła -2 łyżki mąki -4 cebule -sól, pieprz -gałka muszkatołowa Przygotowanie Cebule obrać i pokroić. W rondelku rozpuścić połowę masła. Dodać

Zielona Kuchnia
Rollsy z tortilli z tatarem wołowym 147

sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki wody gazowanej opcjonalnie kilka kropel maggi  Ogórki kiszone, cebulę i grzybki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do miski przekładamy mieso na tatar dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy musztardą, solą pieprzem, wlać wodę i olej. Wszystko dokładnie wyrabiamy aby składniki się połączyły. Farsz dzielimy na dwie równe części. Na blacie rozkładamy

Andzia Pichci
Jabłka na odchudzanie 106

restrykcyjna dieta, przyczyniają się do osłabienia organizmu i nieszczęsnego dla nas efektu jojo. Warto więc wzbogacić dietę o jabłka, ale spożywać również inne wartościowe produkty, jak białko i świeże mięso. Razem działać będą pozytywnie i wspierać spalanie tkanki tłuszczowej. Jak to się dzieje? Jabłka bogate są w błonnik, który przoduje jako składnik idealny na odchudzanie. Błonnik wspomaga odchudzanie, gdyż pozwala

Żyję by jeść
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 139

pastę :) Oberżynę możesz zgrillować z oliwą i podawać posypaną serem (np. feta) i ziołami. Po przepołowieniu i wydrążeniu bakłażany świetnie nadają się do faszerowania . Do wypełnienia możesz wykorzystać kasze, mięso mielone, warzywa, sery i ulubione przyprawy oraz zioła. Bakłażan pokrojony w grube plastry sprawdzi się do  grillowania, zapiekanek, wytrawnych tart , a pokrojony w kostkę - do gulaszy lub warzywnych sosów

Gary Bez dna

Proponowane wyszukiwania