Tylko tofu – Amelia Wasiliev – 65 przepisów na codzienne przyrządzanie tofu
Tylko tofu – Amelia Wasiliev – 65 przepisów na codzienne przyrządzanie tofu
Co to jest tofu? Tofu wytwarza się z nasion soi poprzez koagulację mleka sojowego (uzyskiwanego przez namaczanie nasion w wodzie) i odciskanie go w formach. Proces ten przypomina wytwarzanie twarogu, dlatego potocznie gotowy produkt nazywamy serkiem lub twarożkiem tofu. Tofu jest znakomitym źródłem białka roślinnego i żelaza. Jest ubogie w tłuszcze, za to bogate w wapń, magnez, kwasy tłuszczowe omega-3, selen i miedź. Tofu to zdrowe i tanie źródło białka, więc warto włączyć je do swojego jadłospisu. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku
Autor
Tajemnice Smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, deser, mięso, desery, przekąski, przystawki
Inne przepisy z Tajemnice Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję