mięso - 63110 przepisów (strona:1953/4208)

Kurczak po meksykańsku. 163

Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy kilka łyżek oleju, dodajemy kurczaka i podsmażamy, aż mięso się zetnie (będzie białe). Następnie dodajemy cebulę, solimy i smażymy, aż cebule się zeszkli, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy około minuty. Po tym czasie dodajemy pomidory, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy

Rozpustne gotowanie
Kurczak z pomidorami i cukinią 137

pieprzem i ziołami prowansalskimi. Obsmażamy kurczaka na patelni z każdej strony na złoty kolor. Dodajemy czosnek i pomidory z puszki. Doprawiamy sola i pieprzem. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Cukinię kroimy w plasterki, obsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do kurczaka i dusimy przez chwilę. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i bazylię.   Smacznego

Passion of Cooking
Wołowe klopsiki z daktylami 144

zapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie. Tym razem w lekko słodkawym wydaniu i oczywiście

Szybko Tanio Smacznie
Danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo 234

laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 20 minut, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki, puszkę pomidorów, puszkę fasoli i chorizo pokrojone w plasterki. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w  odrobinie wody i wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo

O kuchni z uczuciem
Szynka z majerankiem i jabłkiem 222

Dawno nie piekłam żadnego mięsa, więc pora nadrobić zaległości :) Szynkę w tej wersji wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię i zostawiamy

Zainspirowana w kuchni
Wątróbka z cydrem jabłkowym 171

moim domu rodzinnym wszyscy (bez wyjątków) uwielbialiśmy wątróbkę i jedliśmy ją dosyć często, teraz, kiedy drób jest naszpikowany antybiotykami, hormonami i sterydami wątróbkę (jak i samo mięso) serwuję rzadko :( Jest to moja ulubiona wersja, z ogromną ilością cebuli duszonej w cydrze jabłkowym, który nadaje lekko słodkawego smaku i aromatu jabłka, podana z ziemniakami posypanymi koperkiem i- obowiązkowo- z ogórkiem kiszonym

Kraina Miodem Płynąca
Najlepsze bitki wołowe 238

serii "smaki rodzinnego domu", w której pokazywałam już np. zrazy zawijane . Na pewno Wasze Mamy czy Babcie robiły takie i dobrze znacie ten smak. Delikatne, bardzo kruche mięso powinno rozpływać się w ustach a sos ma być aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny

Smaczna Pyza
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 213

posypujemy sezamem. Odstawiamy na 20 minut. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Wkładamy rulon i pieczemy 30-35 minut. Wyciągamy i przed krojeniem odstawiamy na 20 minut, aby mięso odpoczęło. Smacznego! :) Przepis znalazłam na stronie Moje Gotowanie

My Culinary Art
Karkówka w sosie grzybowym 312

oprószyć je solą , pieprzem, papryką słodką i ostrą. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie ułożyć plastry karkówki i smażyć z każdej strony aż mięso będzie rumiano brązowe, po czym podlać 1 szklanką wody,dodać liść laurowy  przykryć rondel i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pieczarki pokrojone w plastry i jeszcze chwilę

O kuchni z uczuciem
Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola 207

Podlasia . Cechuje go wyjątkowe zdrowie i wygląd - jest w 100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych dodatków, bez GMO. Zagrodowy zaspokoi podniebienia kochających tradycyjny, domowy rosół oraz kruche, aromatyczne mięso. Idealny dla całej rodziny! Więcej informacji znajdziecie na stronie   zagrodowy.pl Spaghetti z kurczakiem,szpinakiem i gorgonzolą Składniki: 400 g makaronu spaghetti podwójny filet z Kurczaka Zagrodowego 300 g szpinaku baby

Moja smaczna kuchnia
Polędwiczki w papryce gotowane na parze 175

Garnek do gotowania na parze stał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego pt. Mięso na różne sposoby 1/2009. Składniki: 70 dag polędwiczek wieprzowych 2 łyżki słodkiej mielonej papryki pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: 1. Polędwiczki opłukać, osuszyć, natrzeć papryką i pieprzem, odstawić na 30 minut

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych 272

szaszłyków. :-) Po ich zrobieniu doszłam do wniosku, że filety z kurczaka, które najczęściej spotyka się w domowych szaszłykach nie zastąpią wieprzowiny. Najsmaczniejsze są z polędwiczkami, tak jak tutaj, bo mięso jest miękkie, kruche i nie wymaga długiego pieczenia czy grillowania. Aromat białego wina niewątpliwie dodaje im wyjątkowości i smaku. Polecam spróbować. :-) 400g polędwiczek wieprzowych 12 pieczarek średniej wielkości 8 pomidorków

Szefowa kuchni
Grillowana kiełbasa ze słodkim sosem musztardowym / Grilled kielbasa with sweet hot mustard sauce 203

prawdę gwiazdą tej potrawy jest właśnie sos, gęsty, słodko-pikantny, rewelacyjny do każdego grillowanego mięsa. Ja podałam akurat z grillowaną kiełbasą i warzywami i sprawdził się doskonale. Polecam! Scroll down for recipe in English Grillowana kiełbasa ze słodkim sosem musztardowym (4-5 porcji) Składniki: 1/2 szklanki musztardy Dijon 1/2 szklanki octu z białego wina 1 1/2 szklanki cukru 1 średnie

karmelowy
Duszony szpinak po indyjsku 180

minuty, dosypać kurkumy i przesmażyć wszystko przez minutę. Wrzucić szpinak, dobrze wymieszać i poddusić około 5 minut. Można podawać jako samodzielne jarskie danie, z rybą lub z mięsem. Skomentuj

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania