mięso - 63110 przepisów (strona:1955/4208)

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 301

Kurczak z papryką, ananasem i marchewką w sosie słodko-kwaśnym. Najlepiej smakuje z ryżem. Z przepisu wychodzą dwie duże porcje obiadowe. 300 g mięsa z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 mała marchewka 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego szczypta soli szczypta suszonego chilli 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego

Bullio
Wołowina po kantońsku z woka 215

podania Wołowinę , kroimy na cienkie plasterki , takie naprawdę ,bardzo cienkie , przezroczyste . Marynujemy w łyżce sosu sojowego , łyżeczce oleju sezamowego , 1 łyżce wina Mirin , wyciśniętym praską czosnku i startym imbirze . Mięso musi się marynować przez noc . Grzyby, paprykę i szalotki , kroimy w cieniutkie paski , brokuła rozrywamy na małe różyczki , odcinając twarde ogonki . Rozgrzewamy woka z odrobiną oleju . Musi być bardzo mocno

Ogrodnik w podróży
Żeberka z grzybami i ziemniakami jako danie jednogarnkowe. 179

grzyby i dusimy aż do miękkości, w razie potrzeby podlewamy wodą. Ziemniaki obieramy i na patelni na większym ogniu przyrumieniamy je lekko ze wszystkich stron. Pod koniec duszenia mięsa dodajemy do sosu ziemniaki i dusimy jeszcze ok 15 min, aż ziemniaki będą miękkie. Zalecam zostawi jeszcze na 10 min potrawę pod przykryciem

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami 174

masła. Hartujemy zimną wodą, by się nie sklejał. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obficie oprószamy grubo mielonym pieprzem i przesmażamy na maśle klarowanym przez kilka minut, aby mięso się ścięło z każdej strony. Dodajemy posiekane w paski pieczarki, razem dusimy około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Czerwoną cebulę siekamy dość grubo (by było ją wyraźnie znać

Kolorowy Przepisownik
Schabowe z sosem pieczarkowym 180

śmietanki 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 100 ml białego wytrawnego wina Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Schab myję , kroję na 5 grubszych plastrów, rozbijam tłuczkiem do mięsa na kotlety, układam w  misce, posypuję pokrojoną na piórka cebulą, zalewam mlekiem, tak aby kotlety były zanurzone. Odstawiam do lodówki na minimum 3 godziny, po tym czasie kotlety osączam

Wanilia i Kardamon
KULECZKI WOŁOWE W PANIERCE Z KASZY MANNY 171

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 por 1 łyżka świeżego drobno posiekanego rozmarynu 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka płatków papryki suszonej 1 łyżeczka chilli Dodatkowo 100 g kaszy manny 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE:  Składniki na kotlety dokładnie ze sobą wymieszać. Mozzarellę

Gotowanie Patki
Udka kurczaka pieczone z ziemniakami 187

następnie udka kurczaka. Ja miałam garstkę brukselki to też dodałam, przecież nie może się nic zmarnować. Piec w piekarniku  w temp. 180 stopni C do miękkości warzyw i mięsa. Smacznego

talerz przyjemności
„Kieszeń Włocha ” drobiowe filety inaczej 188

mozzarella wypłynie ) . Kulkę mozzarelli, kroimy na połowę i każdą połówkę obtaczamy w pomidorowym proszku , wkładamy do kieszeni fileta , dociskamy delikatnie , żeby go zamknąć ( ser ,nie powinien wystawać z mięsa ) . Nadziany filet solimy z obu stron , obtaczamy w cebulowym proszku , a następnie w roztrzepanych jajkach i rozkruszonych płatkach kukurydzianych . Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,żeby stężały . Smażymy na złoty kolor

Ogrodnik w podróży
Ekspresowa zupa syczunska z klopsikami 138

więc jak smakuje naprawdę nie mam pojęcia. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia chińska - encyklopedia sztuki kulinarnej" z 1992r. Zazwyczaj robię ją tak jak w oryginale czyli z mięsem - schabem, ale tym razem postanowiłam włożyć do niej klopsiki i zrobić ją zdecydowanie szybciej, czyli z gotową mieszanką warzyw chińskich. Zupa jest ostra, kwaskowata i energetyczna

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z jelenia z dynią 171

Dziś proponuje gulasz z jelenia z dynią, delikatne mięso jelenia i kremowa dynia idealnie do siebie pasują tworząc idealne danie. Dynia do nabycia w marketach lub u zaprzyjaźnionego rolnika, poszukajcie. Gulasz z jelenia z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulpeciki w zalewie 202

Przepis pochodzi ze strony Sio-smutki! Monika od kuchni, polecam 🙂 Składniki: 500 g mięsa mielonego z karkówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryki 2-3 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, pieprz do … Czytaj dalej Pulpeciki w zalewie

czarrna od kuchni
Klopsiki w sosie słodko kwaśnym 280

swoim miejscu…Małżonek miał szczęście, bo czekały na niego mięciutkie klopsiki i wysprzątana kuchnia. Chyba dostanę medal! Klopsiki w sosie Składniki: 4-6 porcji 800 g mielonego mięsa, wieprzowo wołowego 1 łyżka świeżego imbiru, utartego 1 mały czosnek solo sól i pieprz do smaku 1 jajko 2 łyżki masła do smażenia Sos słodko kwaśny 1 puszka ananasa, ok.400

codojedzenia
Pałki z kurczaka panierowane, soczyste i chrupiące, z piekarnika. 229

odstawiam w chłodne miejsce ( do lodówki ) na co najmniej pół godziny. Po tym czasie zamarynowane pałki przekładam do bułki tartej, dokładnie panieruję w niej, nadmiar strzepuję. Opanierowane kawałki mięsa przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach z termoobiegiem około 50 minut. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowy hummus z jagodami goi 235

Polsce coraz bardziej popularny. I słusznie, bo to zdrowe, smaczne i proste w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dip, dodatek do chleba czy może być podane z pieczonymi mięsami. Puszka (400g.) ciecierzycy [waga razem z zalewą] lub ok 150g. ciecierzycy suchej. 1 łyżeczka soku z cytryny Jagody goi 1 ząbek czosnku 5 łyżek pasty tahini 1 łyżeczka kuminu, czyli

MarcinChef
Domowe pulpety w sosie koperkowym 1073

zasady bardziej dietetyczne. Zwykle nawet delikatniej je doprawiam a także nie dodaję do środka cebuli, ale to już kwestia gustu. Zarówno pulpety jak i klopsiki można robić z dowolnego mięsa - np. wieprzowego, wołowego, drobiowego czy z ryby. Klopsiki raczej z surowego, ale pulpety także z gotowanego. Doprawienie to kwestia gustu, tak samo jak sos z którym będą podane. Przyznam

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania