mięso - 63110 przepisów (strona:1952/4208)

Gulasz barani w wolnowarze 241

pietruszki, do dekoracji przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją.  Pokrojoną w kostkę baraninę umieść  w misce, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałymi przyprawami.  Dodać mięso do misy  wolnowaru  wraz z resztą składników - bulionem, pomidorami i soczewicą. Gotować przez 4-6 godzin w ustawieniu high lub  8-10 godzin w ustawieniu low. Podawać posypane

Stare Gary
Sakiewka z niespodzianką 179

wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie otwieramy folię aluminiową polewamy sosem i pieczemy jeszcze około 20 min. do zarumienienia się mięsa. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Soczysty kurczak a'la Michael 173

przez praskę) Przygotowanie: Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Pierś pokroić na kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura

The Sweet Damsel
pieczony schab 170

Składniki: Kilka plasterków schabu Przyprawa do mięsa wieprzowego Przyprawa Kamis- grill ziołowy Ząbek czosnku Sól i pieprz Folia aluminiowa so pieczenia Przygotowanie: Schab myjemy, nacieramy czosnkiem i obsypujemy przyprawami. Odstawiamy na pół godziny. Następnie owijamy każdy kawałek schabu w folię aluminiową i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 50 minut w 180 C. (wszystko zależy od piekarnika) Można podawać z ulubionymi

The Sweet Damsel
Domowy burger na wypasie :) 254

żółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno posiekać i  podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodać jajko, musztardę, ketchup, wodę, cebulkę z czosnkiem i doprawić solą i pieprzem. (Można również dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek) Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki

The Sweet Damsel
30 pomysłów na cukinie 211

cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Świderki

Moja smaczna kuchnia
Kotleciki z piersi kurczaka z serem 246

szybkie w przygotowaniu, dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Co najważniejsze moja córka niejadek uwielbia te kotleciki. Do kotlecików polecam sos paprykowy , idealnie się komponuje z delikatnością mięsa. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 20-30 dag żółtego sera 3 jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki mąki ziemniaczanej dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz

na moim stole...
Zapiekane roladki ze szpinakiem i fetą 214

szpinaku a po środku sypiemy fetę. Zwijamy mocno w rulony. Można spiąć wykałaczkami, jeśli boicie się że roladki się rozpadną. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, i obsmażamy krótko mięso z każdej strony, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Smacznego

na moim stole...
Parzybroda 394

czym dowiedziałam się stosunkowo niedawno i co wielce mnie zdziwiło, bo moja mama robi taką od zawsze tylko nazywamy ją w domu słodkim kapuśniakiem. Można ją podać bez mięsa, ale doskonale smakuje również z dodatkiem kiełbasy, żeberek lub boczku. Potrzebne nam: - cebula - 2 litry bulionu warzywnego - 2-3 małe marchewki - 3 ziemniaki - pietruszka - por - 1/3 selera - pół główki kapusty - kiełbasa

W poszukiwaniu inspiracji
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 246

łyżka siekanej natki pietruszki 4 plastry żółtego sera 1 duże jajko bułka tarta olej sól pieprz pieprz czosnkowy      Kotlety cieniutko rozbijamy, uważając by nie przerwać struktury mięsa. Rozbite kotlety opruszamy solą i odstawiamy. Obieramy cebule i drobniutko siekamy. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlewamy około 2-3 łyżek oleju, na rozgrzany tłuszcz

Rozpustne gotowanie
Gęś pieczona. 283

lepszego na obiad, niż pieczone mięso, które jest na tyle mięciusie, że samo odchodzi od kości. Tym razem serwowałam gęś, która przez ostatnie lata była trochę zapomniana, ale pomału wraca do łask. Mistrzynią w przygotowaniu gęsiny jest moja mama, która z racji tego, że babcia hodowała wszelkiego rodzaju ptactwo ma ogromne doświadczenie w jego przygotowaniu. Pomału i ja nabieram wprawy

Rozpustne gotowanie
Karczek pieczony. 235

stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i pieczemy do 10 minut, aż się ładnie zarumieni. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy na co najmniej 30 minut. Mięso przygotowane w ten sposób możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. 239

Jest to bardzo kolorowa, spektakularna i przepyszna potrawa. Efekt jest niesamowity, a smak wręcz bajeczny! Pyszne mięso otulone złotą panierką, kremowe jajeczko, kwaskowa papryka, która niesamowicie podkreśla smak, a do tego brokuł i odrobina żółtego, dość intensywnego w smaku sera żółtego. Nadzienie jest soczyste, smaki idealnie się komponują, a mój mąż okrzyknął to danie bezkonkurencyjnie wyśmienitym!!! Polecam!!! Składniki na kotlety

Rozpustne gotowanie
Pieczone skrzydełka. 588

Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna skórka, skrywająca soczyste kąski mięsa. Skrzydełka są pyszne!!! Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności właśnie te, pieczone w słodko-pikantnej glazurze, która niesamowicie komponuje się ze smakiem drobiu. W sezonie pieczemy je na grillu, a gdy pogoda nie dopisze rozkładamy je na blasze i pieczemy w piekarniku. Uwielbiam je jeszcze gorące

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania