Krok 1. Przygotowujemy sos : sok z cytryny rozcieńczamy wodą, mieszamy z musztardą, oliwą i skórką cytrynową , doprawiamy solą i pieprzem. Krok 2. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, nacieramy ulubionymi przyprawami do mięsa , kroimy w poprzek na plastry, każdy oprószamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek - grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie do miękkości (zdejmujemy z grilla, przykrywamy i dajemy
Moja Książka Kucharskasmaku) po kilka ziarenek ziela i pieprzu, listek laurowy 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany sól i pieprz ziołowy do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso z kurczaka oczyszczam i podsmażam na maśle na złoty kolor - w jednym kawałku (kurczaka możecie również podpiec w piekarniku nacierając go wcześniej niewielką ilością masła ). Krok 2. W garnku zagotowuję bulion
Moja Książka Kucharskaserkiem, jajkiem oraz sałatą w środku. Przygotowuje się je rzeczywiście szybko, a do środka możecie włożyć, co Wam w duszy gra - mogą to być paluszki krabowe, posiekany szczypiorek lub mięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Do owoców morza warto wypróbować z innym rodzajem serka może to być np. kremowy serek naturalny lub pesto z rukolą Apetiny
Moja Książka Kucharskapapryką słodką, odrobinką papryki ostrej. Podsmażyć na oliwie z oliwek. 3. Gdy się podsmaży, dodać posiekany czosnek i drobno pokrojone suszone pomidory. Smażyć chwilę. 4. Wlać śmietankę do mięsa i po kilku minutach makaron. 5. Gdy śmietanka zgęstnieje i odparuje, dodać oba rodzaje sera i świeże zioła. Smażyć ze dwie minuty stale mieszając. Dodać pokrojone w kostkę awokado, wymieszać
dobra gospodyni dom wesołym czynijest kwaskowy i wyrazisty w smaku. Zaletą tego dania jest też fakt, że robi się je szybko. Zachęcam Was do spróbowania bo to ciekawy, zapomniany sposób przygotowania duszonego mięsa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPierś kurczaka duszona w aromatycznym sosie teriyaki oraz posypana sezamem. Polecam podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Składniki: 500 g mięsa z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 5 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru ziarna sezamu do posypania Kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić na nieco mniejsze
BullioSkładniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, jajka 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba mieloną łopatkę wymieszać z jajkiem, startym jabłkiem z cebulą na grubszych oczkach
W Mojej Kuchni Lubiętygrysy lubią najbardziej". Lubicie orientalne przyprawy? kumin, kozieradkę, kolendrę, kardamon czy kurkumę? Potrawy z tymi przyprawami są świeże i aromatyczne a smakują wybornie. Postanowiłam dziś przedstawić mięso, kruche, wilgotne i przepyszne dzięki przyprawom orientalnym, popróbujcie tej wersji bo warto. Karkówka pachnąca Orientem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGołąbki uwielbiam, gołąbki uwielbia Przemek ale nie chciało mi się ich zwijać i dzięki temu powstała ta zapiekanka. Smakuje tak jak gołąbki zawijane choć ma zgoła
Moje Małe Czarowaniekiełbasę kroimy w jedną kostkę i podsmażamy na oleju. Warzywa również kroimy w podobną kostkę. Do garnka wlewamy 1/2 pojemności wody, które zagotowujemy, po czym dodajemy kabaczka oraz przesmażone mięso. Całość gotujemy około 20 minut po czym dodajemy pomidory w puszcze oraz paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Doprawiamy do smaku (około 1 łyżeczki wegety i pieprzu). Podajemy
Klasyka Gotowaniateż usłyszałam, że kasza gryczana ma jeszcze lepsze właściwości wysuszające niż jaglana, co w naszej krainie wiecznego gluta jest bardzo pożądaną właściwością. Dziś więc kotlety z kaszy gryczanej i mięsa z kurczaka, z dodatkiem szpinaku. Lubię kotlety bo to takie niewyszukane, proste gotowania no i za to, że można do środka wrzucić wszystko a kotlety cierpliwie to przyjmą. Więc
Cooking for EmilyKotlety z ziemniaków, robiłam z różnymi dodatkami, jednak najlepiej smakują mi z dużą dawką czarnego pieprzu i czosnku. Wędlina, mięsa, sery też są fajne, ale te proste, mocno pikantne są dla mnie najlepsze. A dodatkami zawsze można sobie regulować obok na talerzu. 1 - 1,2 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka płaska łyżeczka czarnego pieprzu łyżeczka z brzuszkiem suszonego czosnku szklanka
Dieta moja pasjaLubicie dania resztkowe? Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje. To danie jest tego przykładem. Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków jaglanych i parmezanu. Zostały uduszone w sosie pomidorowym. Z czeluści mojej zamrażarki wyciągnęłam mieszankę azjatycką z grzybami mun. I tak powstało danie pyszne i zdrowe. Składniki pulpeciki
Z Kuchni Do Kuchniwedług uznania) Kilka godzin przed przygotowaniem sałatki, udka z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić mieszanką przypraw do gyrosa, odrobiną soli, pieprzu i zalać 2 łyżkami oleju. Mięso wymieszać i wstawić do lodówki. Po upływie 3-4 godzin, rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i usmażyć kawałki udek z kurczaka. Zostawić do ostygnięcia. Sałatę umyć i za pomocą dłoni
Ugotowaćskładników. Na woku rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam warzywa, smażę na średnim ogniu (od czasu do czasu mieszając) około 4 minuty. Zdejmuję warzywa z patelni, dodaję kolejną łyżkę oleju, wrzucam mięso. Smażę na dużym ogniu około 3 minuty cały czas mieszając. Wkładam z powrotem podsmażone wcześniej warzywa, mieszam. Wlewam sos w trzech partiach (za każdym razem odczekuję kilkanaście sekund). Mieszam, gotuję
JejKuchnia