mięso - 63110 przepisów (strona:1949/4208)

Curry z kalafiora 179

przykrył dokładnie kalafior i gotować na wolnym ogniu około 3 minut. Podawać udekorowane listkami kolendry, kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem. * Czerwona pasta curry jest średnio pikantna, bardzo pasuje do mięs, owoców morza lub warzy. Ja użyłam 1 łyżkę TEJ-KLIK. * Wybierając mleczko kokosowe należy patrzeć na skład, im krótszy tym lepszy, ja użyłam mleczka kokosowego BIO-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sznycle z indyka w pieczarkach 160

się leciutko zrumieni, dodaję paprykę oraz pieczarki, podlewam winem i duszę 5-7 minut, po tym czasie dodaję obtoczone sznycle w przyprawach, podlewam wodą i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, w trakcie dodaję musztardę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem,  podczas  duszenia  część płynu odparuje a sos zgęstnieje.  Nie ma potrzeby zagęszczania.  Przed

Wanilia i Kardamon
Curry z kalafiora 139

wegan i amatorów kalafiora. Lekkie curry z kalafiora smakuje wybornie jako samodzielne danie, ale i dla mięsożerców będzie dobrym dodatkiem do mięsa. Na obiad i kolację – wyśmienite! 2-3 porcje 1 mały lub średni kalafior 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka ciecierzycy w zalewie 4 łyżki oleju kokosowego (stała część) 1 łyżka czerwonej pasty curry (można pominąć

Kucharzyca
PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ 125

Kurczak natarty marynatą staropolską a potem upieczony w całości w piekarniku smakuje doskonale. Mięso jest odpowiednio przyprawione, soczyste z chrupiącą dobrze dopieczoną skórką, a taką właśnie lubię najbardziej ;) Do kurczaka wykorzystałam  marynatę staropolską  od  Skworcu . Jest to mieszanka przypraw i ziół takich jak: majeranek, tymianek, sól, czerwona słodka papryka, papryczki chili, bazylia, oregano i inne.  Kurczak

Zrób to smacznie
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 516

smalcu do smażenia lub 250 ml wody i 250 g smalcu do smażenia natka pietruszki lub świeża bazylia   Łopatkę umyć, pokroić i zmielić lub kupić gotową mieloną Do mięsa dodać jajka, pieprz, sól oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Uformować małe kuleczki mięsne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim pulpeciki do ścięcia białka. W garnku podgrzać

Ola la LCHF
Sos pieczarkowy 158

odparowała. Można dodać świeżej natki pietruszki do smaku. Łyżki użyte w przepisie nie były zbyt głębokie. Składniki użyte w przepisie wystarczą na co najmniej 4 porcje. Sos idealny do mięs i placków smacznego

rozgotowana
Sprawdzone przepisy na grilla! 314

serem WOŁOWINA: Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki z ziemniaków

MarcinChef
WEGETARIAŃSKIE CURRY Z CIECIERZYCY 178

Pożywne, pomimo, że nie ma w nim ani grama mięsa, głębokie w smaku i aromatyczne curry z ciecierzycy. Ciecierzyca , inaczej   cieciorka   lub groch włoski, posiada liczne   właściwości zdrowotne . Ciecierzyca to skarbnica białka. To nie jedyny powód dlatego warto ją jeść. Dodatkowo zapobiega zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. To curry zalicza się do dań

Calzonella.com
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 368

łyżki PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki gotować 20 minut w posolonej wodzie. Schab oprószyć solą i przesmażyć na średnim ogniu 20 minut, z dwóch stron. Dolać wodę i bulion do mięsa, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Przyrządzić sos. Do słoika dać mąkę kukurydzianą, śmietanę, trochę letniej wody. Dodać sos barbecue, przyprawę do dziczyzny, sól i dużo świeżego pieprzu zmielonego. Zakręcić słoik

kuchniabellissima.wordpress.com
Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem 204

pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: ananas , podroby , przecier pomidorowy , ryż

https:KKuchniaMniam
Piersi kurczaka z patelni 114

patelni (ja nie dawałam już żadnego dodatkowego tłuszczu). Po ok 10 – 15 minutach połóżcie piersi kurczaka, doprawcie je solą oraz pieprzem i podsmażcie z obu stron. Gdy mięso będzie rumiane z obus stron zalejcie je bulionem i gotujcie pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 30 – 40 minut. Na samym końcu gotowania dodajcie kubeczek śmietany (gotujemy do momentu

Szybko Tanio Smacznie
Ryż z kurczakiem, boczkiem oraz suszonymi pomidorami 185

najmniejszą kostkę. Do boczku i kurczaka dodajemy sos sweet chilli, wegetę, pieprz oraz zioła prowansalskie. Na sam koniec dodajemy pomidory, i smażymy przez około 2 minuty. Sos z mięsem mieszamy z ugotowanym ryżem. Smacznego

Klasyka Gotowania
Pieczeń z marchewką i groszkiem 166

marchewki z groszkiem 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka tymianku sól,pieprz Marchewkę z groszkiem ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika

Monia miesza i gotuje
WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 103

przełożyć do garnka. Na tym samym oleju, na którym była smażona wątroba podsmażyć cebule pokrojone w piórka. Przełożyć do garnka z wątrobą (łącznie z olejem, na którym było smażone mięso i cebule). Jabłka obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na nieduże kawałki, dodać do garnka. Całość zalać wodą tak, aby pokryć wszystko w garnku. Dodać do smaku

Zrób to smacznie
SZYBKI MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE Z SERKA TOPIONEGO 155

bazylii. Kiedy kurczak lekko się zarumieni wlewam wodę i dodaję kostkę. Gotuję do momentu rozpuszczenia się kostki bulionowej. Co jakiś czas mieszam. Śmietanę hartuję gorącym bulionem, dodaję do mięsa, mieszam. Następnie dodaję pokrojony w kosteczkę serek topiony, gotuję na średnim ogniu (często mieszam) do całkowitego rozpuszczenia się sera. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody, szybko mieszam, trzymam jeszcze

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania