mięso - 63110 przepisów (strona:1944/4208)

Orkiszowe naleśniki po meksykańsku 162

bazylii – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 2 szczypty pieprzu *opcjonalnie: kilka kropli tabasco, szczypta pieprzu cayenne Cebulę i chili drobno kroimy i podsmażamy na oleju w głębokim garnku. Mięso, pomidory oraz koncentrat dodajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut

Be Fit Be Strong
Gulasz z fasolą i serem na ostro 147

pokrojoną cebulę, dodaję wołowinę i dalej smażę, dodaję chili pokrojone. Podlewam od czasu do czasu wodą w sumie około 500 ml i duszę około godziny na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Pieczarki myję, kroję i smażę na drugiej patelni. Po upływie 50 minut duszenia, dodaję do wołowiny pokrojone papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje

wesoła kuchnia
Światowy dzień rzeźnika i wędliniarstwa 167

Dzisiaj 04.02.2018 r. Światowy Dzień Rzeźnika i Przemysłu Wędliniarskiego, z tej okazji  przedstawiam moje domowe wyroby, a  przepisy znajdziecie w zakładce "mięsa/wędliny" lub klikając w podany link,...   http://chlebanaszego.blogspot.com/p/miesa-i-wedliny.html    Smacznego

chleba naszego
Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie na obiad 126

minut. Po tym czasie dodałam dynię ( już lekko rozmrożoną ) pokrojoną w piękną równą kosteczkę. Całość jeszcze dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Dynia miękka, ale nie rozpadła się całkowicie, mięso pyszne, zostało jeszcze dosolenie sosu, doprawienie bazylią i gotowe.   Do tego dania podałam ugotowany ryż.         Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie

Kuchnia na wzgórzu
Krokiety z mięsem i orzechami 178

patelnię z odrobiną oleju. Smażyć cienkie naleśniki na złoto. Łopatkę ugotować z wywarze warzywnym z dodatkiem soli do miękkości. Ostudzić. Cebulę poszatkować w drobniutka kostkę i zeszklić na oleju. Mięso zmielić w maszynce. Dodać podsmażona cebule i zmielone migdały. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chilli. Na naleśniki wyłożyć cienką warstwę farszu mięsno-orzechowego. Boki naleśników zawinąć do środka

Pyry na Gaz
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta. 310

kostkę. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzam, ale nie do końca na dnie garnka zostawiam troszkę wody z gotowania. Do makaronu dodaję szpinak, mięso i fetę. Mieszam i gotuję jeszcze kilka minut, aż danie się podgrzeje, a smaki się połączą. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie 150

oczyszczamy z wszelakich , dóbr nadprogramowych , typu : błony , piórka ,pały..itp Osuszamy, ręcznikiem papierowym , rozcinamy od strony pleców – rozkładamy i solimy , a następnie, poprzez włożenie dłoni ,między skórę , a mięso , oddzielamy ją ostrożnie , tak, żeby nie porozrywać ( jak na zdjęciu ) . W tak powstałe kieszonki , pakujemy boczek, pokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy na rękę marynatę

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony w mleku 136

grubsze plasterki. Całość zalać mlekiem, przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.) W trakcie pieczenia mięso należy obrócić na drugą stronę, a marchewkę przemieszać.  Z 15 minut przed końcem zdjąć folię, aby skórka nabrała złotego koloru. (*) Ilość mleka zależy od szerokości naczynia żaroodpornego, ponieważ

Di gotuje
Golonka z cebulką 176

gwarantowało że słoiczek zostanie mocno zaciągnięty, a wyrób będzie mógł stać bardzo długo. Po tym czasie na dno słoika dajemy liść laurowy. Następnie do połowy słoika upychamy mięso, później cebula i znowu mięsko. Na koniec ziele angielskie i woda. Wkładamy zakręcone słoiki do szybkowara wlewamy wodę do poziomu nakrętek, zamykamy garnek i sterylizujemy 70-80 min. Czekamy aż ciśnienie spadnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Cięlęcina z warzywami w koperkowym sosie i recenzja garnka Zwilling 158

lodówki. Po tym czasie pokroić  na kawałki,włożyć do garnka, podlać olejem z chili, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę oraz por, podsmażyć kilka minut, aż mięso zbieleje, mieszać od czasu do czasu, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, fasolę oraz pietruszkę i brukselki, wsypać mrożony groszek,  całość podlać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Pieczona szynka z rozmarynem 114

oliwek do posypania: płatki papryki Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która nacieramy mięso ze wszystkich stron. Tak przygotowane zostawiamy w szczelnie zamkniętym naczyniu na przynajmniej 12h. Naczynie żaroodporne z szynka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i pieczemy około

Pyry na Gaz
Schab pieczony w przyprawach 160

łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 6 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Czosnek przeciskam przez praskę. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam schab. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Schab razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuje i układam na blaszce. Schab piekę około 2 godzin w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone 110

blogu największym powodzenie, to właśnie rzeczy prostych szukacie najchętniej. Zatem zapraszam na pyszne mieloniaki! W ogóle pomysł na te kotlety powstał przy lazanii. Poprosiłem Anię żeby kupiła trochę mielonego mięsa na lazanię właśnie. Mój błąd polegał na tym, że nie sprecyzowałem ilości. A Ania, jak to Ania, wróciła do domu z kilogramem. Jak na dwie osoby trochę za dużo... Zatem

Marder&Marder Manufacture
Rolada drobiowo-wieprzowa ze śliwką 257

kurczaka rozkrajamy tak żeby powstał jak największy kawałek,rozbijamy go tłuczkiem żeby był cieńszy ale większy.   układamy dwa filety koło siebie ,zęby tworzyły jedną całość,doprawiamy solą ,pieprzem, mięso mielone w miseczce doprawiamy również solą ,pieprzem wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami mieszamy i wykładamy na nasze filety, z brzegu układamy w rzędzie śliwki(nie trzeba ich wcześniej

Swojskie jedzonko
Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad 163

sztuk 400g karkówki 1 bułka czerstwa 1 jajko 1/4 większej cebuli sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia   Wykonanie Bułkę moczymy w wodzie. Mięso razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę. Zmielone przekładamy do głębszego naczynia. Wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość wyrabiamy do połączenia się składników. Nabieramy porcję masy mięsnej, formujemy owalne kotlety, obtaczamy

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania