mięso - 63110 przepisów (strona:1936/4208)

Pieczone szaszłyki z piersi indyka 247

Mimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na grillu. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Nie są trudne w przygotowaniu, a z dodatkiem domowego ketchupu, czy najlepszego sosu tzatziki smakują wręcz obłędnie. Mój przepis na domowy

Be Fit Be Strong
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim 408

rzymskiego lub innego naczynia żaroodpornego. Karczek przysmażyć z obu stron na patelni i włożyć do kapusty razem z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec

Gotowanie jest łatwe
Skrzydełka z boczkiem i owocami jałowca 237

przełożyć ją do skrzydełek. Całość obłożyć cienkimi plastrami boczku oraz ząbkami czosnku (nie obranymi). Wszystko razem  zalać winem (wodą). Piec około 45 minut w 180 stopniach (po nakłuciu mięsa powinien wypływać przeźroczysty sok, czosnek ma być mięciutki a boczek chrupiący

Di gotuje
Komosa ryżowa z kurczakiem, cukinią i fenkułem 197

dolej filtrowanej wody. Wsyp komosę ryżową i gotuj pod przykryciem, posól do smaku. Na samym końcu dodaj cukinię. Wymieszaj. Podawaj z szafranem- opcjonalnie. Dane świetnie rozgrzewa. Jeśli nie jadacie mięsa- możecie śmiało z niego zrezygnować. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z kuskusem i rodzynkami 246

pietruszkę do posypania sól pieprz słodka papryka szczypta ostrej papryki Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w kostkę. Sól, pieprz i papryki wymieszać , a następnie wsypać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać. Na patelnio rozgrzać masło , dodać posiekany drobno czosnek oraz kurczaka.  Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. W tym czasie do miski wsypać kuskus , dodać rodzynki

O kuchni z uczuciem
Zielone wegeburgery bez bułki 172

plastrem cukinii. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem przekłuwamy wykałaczką i dekorujemy jedną czarną oliwką. Podajemy jako danie główne lub dodatek do mięsa. Świetnie pasują do nich ostre sosy orientalne. Fanom brokuł polecam także przepis na  kremową zupę z prażonymi migdałami . W tym poście można także przeczytać o właściwościach brokuł

My Chcemy Jeść
Kąski z kurczaka w panierce ze słonecznika 193

mianowicie w ziarnach słonecznika. Już sam zapach podczas smażenia jest cudowny, a po skosztowaniu jednego kęsa będziecie na pewno zachwyceni tym prażonym posmakiem oraz delikatnym i soczystym w środku mięsem. Kurczaka przygotowałam w jednoporcjowe kąski, takie akurat na imprezę, które wystarczy ułożyć na paterze i podać z dodatkiem ulubionego  sosu , ale równie dobrze, można zaserwować w całości

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z kabanosa z bundzem i krakersami 173

odrobina wyobraźni i kilka minut i gotowe! Sery doskonale współgrają smakowo z żurawiną, czy to w postaci suszonej czy w formie sosu ze świeżych owoców. Żurawina świetnie smakuje z mięsami i pasztetami, a klasyka chyba każdemu z nas znana to oscypki grillowane podawane z żurawiną właśnie.  Kilka dni temu otrzymałam kilka górskich, polskich serów w tym bundz. Większą część

Moja smaczna kuchnia
Najpopularniejsze przepisy 2015 roku 229

przepisów na smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli Placek jaglany z borówkami

My Chcemy Jeść
Golonka pieczona z kapustą kiszoną 227

miękka. Jeżeli zauważymy, że skórka zbyt szybko się przypieka, możemy całość przykryć folią aluminiową błyszczącą skórą do góry. 4. Golonki wyciągamy z kapusty i przy pomocy ostrego noża odkrawamy mięso od kości. Podajemy z upieczoną kapustą kiszoną. Smacznego

My Culinary Art
Żeberka pieczone z fasolą 254

ziela angielskiego papryka w proszku czarnuszka (*) sól, pieprz Fasolę namoczyć na noc w wodzie. Umyte żeberka, listki laurowe oraz ziele angielskie włożyć do garnuszka, zalać wodą (tak, aby pokrywała mięso), posolić i obgotować (około 15-20 minut). W rondelku wymieszać około 500 ml wody, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek z cebulą oraz przyprawy. Całość zagotować. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego

Di gotuje
Tatar wołowy 221

polędwicy wołowej 1 średnia cebulka 2 ogórki konserwowe 1 żółtko jajka kapary musztarda Dijon (2-3 łyżki) sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwicę przemielić dwukrotnie w maszynce do mięsa na drobnych okach Cebulkę i górka kiszonego drobno pokroić Składniki wraz żółtkiem wymieszać, dodając musztardę, sól oraz pieprz Gotowe porcje posypać kaparami. Podawać z pieczywem. SMACZNEGO!!! Koszt : 20 zł Ilość : 2 osoby

smacznieinatemat
polędwiczki w sosie grzybowo- czekoladowym z krokiecikami ziemniaczanymi 237

gorącym oleju zdejmujemy z patelni, na którą wlewamy wino, dorzucamy połamaną czekoladę i masło grzybki kroimy na mniejsze kawałki, przesmażmy na maśle,  doprawiamy solą i pieprzem  mięso przekładamy do sosu, dorzucamy grzybki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C podajemy gorące z krokiecikami smacznego

Luźna Kuchnia
Gulasz wieprzowy z kurkumą 251

tarce o grubych oczkach i dodajemy do schabu, kiedy ten będzie już robił się miękki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po kilku minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i 2 łyżkami wody. Gulasz mieszamy, dodajemy przyprawy i sos sojowy. Gotujemy aż zgęstnieje

e-PrzepisyKulinarne
Boczek peklowany i gotowany 194

płaskie łyżki soli peklowej) 4 ziarenka ziela angielskiego Do wody wsypać sól peklową i wymieszać, dodać pozostałe składniki i włożyć boczek. Woda musi być około 1 cm nad mięsem. Przykryć i odstawić do lodówki na 5-6 dni. Po tym czasie wyciągnąć boczek z wody, osuszyć, a następnie włożyć go do garnka z wodą , dodać majeranek, papryki, pieprz, liść laurowy

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania