mięso - 63110 przepisów (strona:1930/4208)

Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 235

się rozpuszczają, są wilgotne i bardzo kremowe – ale mają mocny i dominujący smak, warto używać ich w połączeniu z innym serem i z głową – tak żeby nie zabić smaku mięsa i dodatków a tylko je podkreślić.   Cheddar? Ok, weźmy pod lupę klasyczny, długodojrzewający ser sprzedawany w kostce – smakowo super, nie rozpuszcza się źle ale ma jedną ogromną wadę

Karo in the Kitchen
Klopsiki z sosem pieczarkowo-porowym 108

Klopsiki z mięsa mielonego to proste i szybkie danie. Odpowiednie na każdą okazję, zarówno dzień powszedni jak i święta. Wszystko zależy od tego jak zostaną przygotowane i podane. Dzisiaj proponuję klopsiki w kremowym sosie z pieczarek i pora. Odpowiednio doprawione, do tego pyszny sos i obiad gotowy. Ja podałam z kaszą ale pasuje do nich ryż, a nawet ziemniaki. Polecam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta z pieczonego kurczaka 231

Czasami zostaje nam kawałek pieczonego mięsa, na który nikt nie ma już ochoty. Warto wtedy przygotować z niego prostą a jakże smaczną pastę do chleba. 1 upieczone udko z kurczaka 3 jajka na twardo mała czerwona cebulka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Udko z kurczaka, jajka i cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć

Smakołyki Asi
Dip z awokado 157

połączenia składników. Czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dip z awokado podajemy do warzyw lub jako sos do mięs. Polecam także przepis na  pastę z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi

My Chcemy Jeść
Kurczak po Araracku 126

łyżeczka cynamonu – sól i pieprz wg smaku – 2 łyżki oliwy Cebulę, pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Kiedy cebula się zeszkli dodać mięso, pokrojone w nie za dużą kostkę, smażyć przez 5 minut, następnie dodać pieczarki pokrojone w sporą kostkę, sól, pieprz wg smaku i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć przez około 10 minut

Smaki Armine
Makaron na zielono 111

smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Podsmażamy na maśle jak zmięknie dodajemy krojoną pierś z kurczaka , wyciśnięty praską czosnek , gałkę muszkatołową ,sól do smaku . Przesmażamy chwilę , aż mięso się zetnie . Następnie dokładamy pociętą w plasterki cukinię , mrożony groszek ( bez rozmrażania ) , mieszamy , dolewamy śmietanę . Dusimy co jakiś czas mieszając do momentu aż groszek i cukinia zmiękną a sos samoczynnie się

Ogrodnik w podróży
Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską 244

Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – jeśli zostało Ci mięso z rosołu i nie masz pomysłu, jak je wykorzystać, to polecam zużyć je do wykonania tej oto sałatki. Jest ona dość delikatna w smaku, idealna na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Składniki: 250g gotowanego kurczaka (udek, podudzi, filetów

Kulinarne Przeboje
Placki z gulaszem i klopsikami grzybowymi 190

ziemniaczane: 500 g ziemniaków 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki mąki pszennej typ 500 olej do smażenia Klopsy: Pierś z kurczaka,, cebule obraną miele maszynką do mięsa. Dodaję jajko, bułkę tartą, natkę drobno pokrojoną, pieprz, sól, puder grzybowy i mieszam. Formuję małe klopsiki i obtaczam w mące. Gulasz: Bakłażana, cukinię, kroję w kostkę, dynię też ale obieram

wesoła kuchnia
Szynka w jabłkach pieczona 216

Dawno, oj bardzo dawno nie było na blogu nic z pieczonego mięsa. Sama się aż dziwię, bo to najprostszy sposób na przygotowanie obiadu. Wystarczy zamarynować, włożyć do piekarnika i od czasu do czasu zajrzeć czy aby na pewno nic nie chce z niego uciec 😜 Nie mówię tu oczywiście w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale zdarza się czasem, że źle zawiązany

Kuchnia w czekoladzie
gulasz z szynki z dynią 163

marchew i dynię pokrój w kostkę i dodaj do szynki - podsmaż ok 5-10 min  dodaj wodę oraz pastę curry tak, aby pokryła warzywa i mięso i duś przez ok 30 min  pod sam koniec dodaj śmietanę  Smacznego

Gotowanie z pasją
Parmigiana di melanzane 118

pochodzenia tej przepysznej zapiekanki przestaje nabierać znaczenia wraz z pierwszym rozpływającym się w ustach kęsie. Na Sycylii spożywa się ją z tuńczykiem, w Neapolu podadzą  ją Wam bez mięsa, zaś w Apulli zjecie ją nawet z kiełbasą. To potrawa, którą nie należy podawać impulsywnie dość szybko, zaraz wyjętą z pieca. Ona musi poleżeć, dojrzeć, przegryźć się sobą , będzie

Z Kuchni Do Kuchni