trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, roztrzepane jajko z solą i pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny, złoty kolor. Po odwróceniu na drugą stronę na pierś z kurczaka nakładamy przygotowane wcześniej, usmażone pieczarki, które następnie posypujemy startym
Programista w kuchnioczyszczamy z błonek, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w paseczki lub kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami do indyka. Ja ostatnio korzystam z wędzonej papryki. Tak przygotowane mięso odstawiamy na minimum 30 minut. Następnie smażymy na dowolnym tłuszczu (polecam wykorzystać olej kokosowy) przez około 15-20 minut, aż indyk nabierze złotego koloru z każdej strony. Kukurydzę odsączamy
Programista w kuchniOkrasy, żeby zapiec rybę, ale w kiszonej kapuście, bez ziemniaków. Niezależnie skąd czerpał wzorce, danie wyszło mu świetnie. Ryba, konkretnie dorsz, choć może być każda morska ryba o zwartym mięsie, najpierw jest obsamżana na patelni, potem przykryta kołderką z kiszonej, podgotowanej kapusty trafia do piekarnika. Danie nie wymaga specjalnego przyprawiania, choć ważnym dodatkiem jest suszona żurawina i odrobina miodu, które
Niedzielny kucharzkurczaka, cienkie plastry boczku wędzonego, mozzarella, zielone oliwki, cebula czosnek, trochę białego wina lub wody, sól, pieprz, oregano, oliwa. Zrób tak: każdą pierś przekrój wzdłuż i rozbij tłuczkiem. Kawałki mięsa oprósz solą, pieprzem i oregano, na każdym połóż kostkę mozzarelli, zawiń, zakładając boki, i zepnij wykałaczką. Na patelni przesmaż krótko cebulę pokrojoną w pióra, posiekany czosnek i całe oliwki, dopraw
Kulinarna Polskaoliwę z sosem sojowym, dodać sól, mieloną słodką paprykę, limonkę kafir, trawę cytrynową, chili, pędy bambusa i około 2 łyżki zalewy z bambusa- wymieszać. Krok 3. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso, ułożyć w salaterce, dodać pozostałe warzywa, przemieszać i odstawić do zamarynowania, najlepiej na całą noc. Zamarynowane udka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne przestrzenie wpełnić warzywami, polać pozostałą
Moja Książka KucharskaDomowy fast food – paski kurczaka obtoczone w cieście naleśnikowym z przyprawami i płatkach kukurydzianych. Stripsy najlepiej smakują oczywiście z frytkami 🙂 Mięso z kurczaka oczyścić i pociąć na podłużne
Bulliosię rozpuszczają, są wilgotne i bardzo kremowe – ale mają mocny i dominujący smak, warto używać ich w połączeniu z innym serem i z głową – tak żeby nie zabić smaku mięsa i dodatków a tylko je podkreślić. Cheddar? Ok, weźmy pod lupę klasyczny, długodojrzewający ser sprzedawany w kostce – smakowo super, nie rozpuszcza się źle ale ma jedną ogromną wadę
Karo in the KitchenMakaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przyrządzam coś na szybko w piekarniku. Wystarczy przygotować aromatyczną marynatę, aby danie nie było jednak pospolite. Tym razem proponuję pieczone skrzydełka z kurczaka w ziołach z dodatkiem chilli. Składniki: mięso: - 6-8 sztuk skrzydełek z kurczaka marynata: - 3 łyżki oleju rzepakowego - zioła (u mnie
Kuchnia co dniapołożyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl
Figa S-makiempołożyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl
Figa S-makiemMuszę przyznać, że podchodziłam do boczku trochę z rezerwą. Wydawał mi się trochę zbyt tłusty.:) Możemy poszukać chudszego mięsa i wtedy dobrze doprawione i dobrze upieczone jest wyjątkowo smaczne. Ładnie wygląda pokrojone w plastry. Wybierajmy boczek jak najchudszy, mnie taki udało się znaleść i od razu pojawił się pomysł. Zachęcam, przepis prosty a efekt … Czytaj dalej Boczek rolowany
gotuj ze mnąsól pieprz oliwa z oliwek 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża pozbywamy się żyłek. Następnie kroimy na około 2 cm plasterki, które dodatkowo rozbijamy tłuczkiem do mięsa (nie za dużo). Oprószamy solą i pieprzem. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy polędwiczki i obsmażamy je z obu stron po około 2-3 mintu. Robimy to na dużym
kruche babeczkipołożyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl
Figa S-makiemdawno tu nie było żadnego przepisu obiadowego... I postanawiam to zmienić! Będzie mięso, ryby i obiady wege! Obiecuję poprawę :) Dlatego dziś mam dla Was przepis na schab z kapustą. To jedyna forma schabu, która przejdzie mi przez gardło... i nawet smakuje. Nawet bardzo! I mała podpowiedź dla Was... im więcej kapuchy tym lepiej :) Składniki: 4 plastry schabu
Czarnawisienka