mięso - 63110 przepisów (strona:1923/4208)

Smażony ryż z wieprzowiną po chińsku 126

Dziś fajne danie po chińsku z wieprzowiną, u mnie polędwiczka wieprzowa. Mięso delikatne a w tej wersji smakuje idealnie, polecam gorąco. Zachęcam do spróbowania takiej wersji obiadu. Ryż z polędwiczką wieprzową po chińsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najlepsza sałatka à la Cezar 140

naturalnego – 2 małe ząbki czosnku – 2 łyżeczki soku z cytryny – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżeczka sosu worcestershire – sól, pieprz Kromki chleba kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy z błonek i kroimy na 2-4 części. Smarujemy oliwą i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię z 1 łyżeczką oliwy rozgrzewamy. Na gorącej patelni smażymy filety

Be Fit Be Strong
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 150

Polecam. ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony .  Potrawy na Wielkanoc - pasztet pieczony. Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i warzywami gotowanymi w rosole. Wykwintny, idealny na świąteczny stół pieczony pasztet.  Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Jak zrobić domowy pasztet

Moja Książka Kucharska
Kurczak w potrawce chrzanowej 117

potrawkę z kurczaka. Wystarczyło dodać cebulę, chrzan i śmietanę i wyszedł tak pyszny obiad, że ja mogę codziennie takie obiady z recyklingu jeść. Pewnie nie raz wam zostaje jakieś mięso z zupy. Zapiszcie sobie ten przepis i wykorzystajcie w odpowiednim momencie, bo warto. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 151

przyprawy: kurkumę, kumin, kolendrę oraz drobno posiekane listki mięty. Całość mieszamy do połączenia składników. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i dokładnie obtaczamy w otrzymanej marynacie. Mięso zostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 151

przyprawy: kurkumę, kumin, kolendrę oraz drobno posiekane listki mięty. Całość mieszamy do połączenia składników. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i dokładnie obtaczamy w otrzymanej marynacie. Mięso zostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią 132

Tartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina! Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią SKŁADNIKI na 12 sztuk: ciasto francuskie 275 g kilka łyżek farszu mięsnego

Zasmakuj Kuchni
Jednogarnkowe danie z ryżem i pieczarkami 120

bulionie i patelnia. Do tego danie jest szybkie i smaczne. Jedyny minus? Dania z pieczarkami i ryżem nie są zbyt zachęcające kolorystycznie. Ale np jako piątkowe danie bez mięsa, taka potrawka spisze się bardzo fajnie. 500 g pieczarek 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki masła 200 g ryżu 1 l bulionu warzywnego 1/2 puszki kukurydzy 1 cukinia

Smaki Na Talerzu
Faszerowane grzyby w sosie koperkowym 129

ziemniakami. Polecam spróbować, warto. Jeżeli macie mniejsze pieczarki to trzeba więcej kupić. Klopsiki będą wtedy mniejsze. Przygotowanie klopsów – cebulkę, posiekać drobno i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zioła, bułkę tartą, potarty ser (100 g), paprykę słodką i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Od pieczarek odciąć nóżki. Doprawić solą. Do każdego kapelusza włożyć farsz mięsny. Tak przygotowane

Kuchnia Pokoleń
Pyszny makaron z sosem warzywnym - bez mięsa 175

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny makaron z sosem warzywnym. Makaron jest bez mięsa więc idealnie nadaje się na piątkowy obiad. Polecam wypróbować przepis bo makaron jest naprawdę bardzo smaczny. Do przygotowania makaronu będziemy potrzebowali: 500 g makaronu spaghetti 2 papryki (około 450 g) 3 marchewki (około 350 g) 2 cebule (około 150 g) 4 łodygi selera

Uwaga Babcia Gotuje
Łosoś smażony 146

Prosty i pyszny przepis na łososia smażonego. Delikatne i wyraziste w smaku mięso łososia, nie wymaga specjalnego doprawiania – proste przyprawy podkreślą naturalny smak. Łosoś świetnie będzie się komponował z warzywami np. ugotowanymi na parze. PRZEPIS NA ŁOSOSIA SMAŻONEGO Składniki na łososia smażonego: filety łososia świeżego lub mrożonego (wcześniej odmrożone) sól pieprz olej Jak zrobić łososia smażonego: Mrożone ryby odmrażamy

Dorota Smakuje
Filet z indyka w cebulowej panierce zapiekany z pieczarkami i oscypikiem 184

jajka  Olej rzepakowy do smażenia  1/2 peczka natki pietruszki drobno posiekanego  20 dag pieczarek  6 plastrów oscypka można dać ser wędzony Przygotowanie: Z mięsa kroję w miarę równe kotlety. Dokładnie rozbijam. W misce rozbijam jajka, za pomocą trzepaczki kuchennej dokładnie mieszam. Dodaję wszysykie przyprawy. Mieszam. W drugiej misce wsypuję suszoną cebulę. Kotlety maczam w jajku

Gotowanie Patki
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 164

Następnie do cebuli dodać pierś z kurczaka pokrojoną w większą kostkę, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko razem podsmażać około 2 minut. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodać kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki (odsączone z zalewy). Wlać passatę pomidorową, dolać wody tyle, aby całość była pokryta płynem. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ostrą paprykę i oregano

Zrób to smacznie
Udka zapiekane w sosie pomidorowo-paprykowym 605

praskę czosnek oraz przyprawy i cukier. Powstały sos dokładnie wymieszać i wylać go równomiernie na udka. Naczynie ponownie wstawić do piekarnika i piec przez ok. 60 minut, do miękkości mięsa. Gdy góra sosu zaczęłaby się przypalać, przemieszać ją. Gotowe danie posypać natką i podawać na ciepło, np. z kaszą, ryżem lub ziemniakami

Simply Food
Słodkie żeberka 103

olej łączymy ze sobą. Ugotowane żeberka pokrywamy marynatą. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 20-25 minut (do czasu aż mięso pokryje się glazurą

Smaki Na Talerzu