Zielony placek a’la pizza 384kolacji. Można użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Zielony placek a'la pizza","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-23 12:36:39","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016
Kucharzyca
Bezglutenowa lasagne z liśćmi botwinki 171Będąc na diecie bezglutenowej pewnie nieraz zastanawialiście się czym zastąpić makaron. Otóż mamy dla Was propozycję lasagne z liśćmi botwinki :) Składniki na
Kuchenne Wariacje
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim 260Soczyste mięso, delikatna słodycz buraczków, chrupiące orzechy a wszystko to ukryte pod złocistym ciastem francuskim. Składniki: pierś z indyka 2-3 średnie buraki (można użyć więcej i spożytkować buraczki pozostałe po faszerowaniu jako smaczną jarzynkę) dwie garści obranych orzechów włoskich (około 30 szt.) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 3/4 szklanki pełnego mleka olej do smażenia łyżeczka cukru sól, zioła
Pyry na Gaz
Polędwiczki zapiekane z morelami 182oznacza to jednak, że danie to musi być długo przygotowywane. Poznajcie przepis na soczyste polędwiczki, które przygotowuje się zaledwie w pół godziny. To danie dla amatorów połączenia mięsa i owoców. Ja również należę do tego grona 🙂 Polędwiczki z morelami śmiało mogą […] Artykuł Polędwiczki zapiekane z morelami pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówka
Pieczeń z bobem 219Ponieważ bób umiłowałam już jako dziecię wyjadając babci z miski i jadałam go ze skórką nie może być inaczej i potrawy z bobu kocham bardzo. Dziś
Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 198Marynowany kurczak, boczek, cukinia, papryka i cebula, stworzyły połączenie idealne. Szaszłyki z grilla podawane z chlebkiem czosnkowym to niebo w gębie Pamiętajcie, że mięso z kurczaka warto zamarynować kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka
Kuchnia Bazylii
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 242Dziś zapraszam na soczyste kotlety schabowe nadziane żółtym serem, borowikami, cebulą i papryką. Cienkie kawałki mięsa idealnie komponują się ze smakiem nadzienia, które dzięki dodatkowi żółtego sera jest spójne i kremowe. Idealne nie tylko na niedzielny obiad ;) Składniki na kotlety schabowe nadziewane borowikami, cebulą i serem na 3 sztuki 3 kotlety schabowe bez kości 1 cebula 3-4 niewielkie
Rozpustne gotowanie
Żeberka na słodko kwaśno z winem i jarzębiną 177użycia tłuszczu, dodajemy marchewkę, por, posiekany czosnek i jarzębinę, podlewamy winem i wodą . Dusimy ok godzinę, od czasu do czasu uzupełniamy płyny. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, mięso wyjmujemy i szybko zagęszczamy sos. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i fasolką. Do obiadu podajemy lampkę wina Monte Santi , które uzupełni smak naszego pysznego obiadu. Monte Santi bawi subtelną nutą smaku
Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka marynowany w sosie sojowym 272przygotowania, ale z czasem nie mamy już pomysłu jak ją przyprawić by nasz obiad nie był taki jak zawsze. Proponuję filet z kurczaka zamarynować w sosie sojowym z miodem. Mięso z takiej marynaty po usmażeniu jest bardzo soczyste i aromatyczne. Taki filet świetnie smakuje podany z ryżem i japońską sałatką z ogórków . Składniki: (dla 2 - 3 osób) podwójna pierś
Kuchcik gotuje
Skrzydełka w marynacie pomarańczowej. 201podgrzewamy marynatę i gotujemy, aż zrobi się gęściejsza i bardziej kleista. Po 40 minutach otwieramy piekarnik i ostrożnie za pomocą pędzelka smarujemy skrzydełka zredukowaną marynatą. Zamykamy piekarnik i dopiekamy mięso około 10 minut, aż się apetycznie zarumieni. Gotowe
Rozpustne gotowanie
Zupa tikka masala / Tikka masala soup 361drobiowego 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów 1 x 400 g puszka mleka kokosowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 500 g mięsa z kurczaka, upieczonego i posiekanego Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej kokosowy, wrzuć cebulę i podsmaż przez 4 minuty, po czym dodaj czosnek i podsmaż mieszając przez
karmelowy
Kefta Mkaouara 249łyżeczki ostrej papryki lub pieprzy kajeńskiego sól, pieprz kolendra i/lub pietruszka do przybrania 3-4 małe jajka kurze lub przepiórcze Przygotowanie : Klopsiki : W dużej misce dokładnie wymieszać mięso z cebulą, ziołami i przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Odstawić. W czasie gdy sos będzie się gotował uformować niewielkie pulpeciki - wielkoćci orzecha włoskiego. Sos : Na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać przyprawy
Codzienne Gotowanie
Tajska zupa curry z warzywami 191Bardzo lubię ten smak, zupka jest lekka i pyszna. Zrobiłam ją w wersji bez mięsa, ale równie dobrze będzie smakowała z kurczakiem. Wtedy musicie dodać dwie piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie paseczki. Zaczynać od zrobienia własnej pasty curry – do wysokiego naczynia wrzucić chilli, laskę trawy cytrynowej, sok z cytryny, listki kaffir, zmieloną kolendrę, 2,5 cm imbiru
Kuchnia Pokoleń
Sałatka z pieczonym kurczakiem 218miski). Pomidory kroimy w ćwierćplasterki, ogórki w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Olej mieszamy z solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy razem, układamy na nich kawałki kurczaka (mięso najlepiej porwijcie palcami lub w ostateczności pokrójcie w grubą kostkę) i całość posypujemy serem
Czary - gary w kuchni
Warzywny gar z ciecierzycą 201minut. Dodać ugotowaną ciecierzycę. Ja ugotowałam całe opakowanie, bo zwyczajnie w świecie zawsze ją podjadam. Jeśli wolicie bardziej płynne danie, bądź chcecie je zajadać z pieczywem, czy dodatkiem mięsa dodajcie mniej ciecierzycy – ok. 350 g. Ja dodałam 500 g, bo żadnych dodatków nie przewidywałam. Całość dobrze wymieszać, ew. dodatkowo doprawić i jeszcze poddusić przez ok. 7 minut. Smacznego
gutfut