mięso - 63110 przepisów (strona:1926/4208)

Filet z kurczaka marynowany w sosie sojowym 246

przygotowania, ale z czasem nie mamy już pomysłu jak ją przyprawić by nasz obiad nie był taki jak zawsze. Proponuję filet z kurczaka zamarynować w sosie sojowym z miodem. Mięso z takiej marynaty po usmażeniu jest bardzo soczyste i aromatyczne. Taki filet świetnie smakuje podany z ryżem i japońską sałatką z ogórków . Składniki: (dla 2 - 3 osób) podwójna pierś

Kuchcik gotuje
Skrzydełka w marynacie pomarańczowej. 185

podgrzewamy marynatę i gotujemy, aż zrobi się gęściejsza i bardziej kleista. Po 40 minutach otwieramy piekarnik i ostrożnie za pomocą pędzelka smarujemy skrzydełka zredukowaną marynatą. Zamykamy piekarnik i dopiekamy mięso około 10 minut, aż się apetycznie zarumieni. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Zupa tikka masala / Tikka masala soup 339

drobiowego 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów 1 x 400 g puszka mleka kokosowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 500 g mięsa z kurczaka, upieczonego i posiekanego Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej kokosowy, wrzuć cebulę i podsmaż przez 4 minuty, po czym dodaj czosnek i podsmaż mieszając przez

karmelowy
Kefta Mkaouara 227

łyżeczki ostrej papryki lub pieprzy kajeńskiego sól, pieprz kolendra i/lub pietruszka do przybrania 3-4 małe jajka kurze lub przepiórcze Przygotowanie : Klopsiki : W dużej misce dokładnie wymieszać mięso z cebulą, ziołami i przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Odstawić. W czasie gdy sos będzie się gotował uformować niewielkie pulpeciki - wielkoćci orzecha włoskiego. Sos : Na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać przyprawy

Codzienne Gotowanie
Tajska zupa curry z warzywami 175

Bardzo lubię ten smak, zupka jest lekka i pyszna. Zrobiłam ją w wersji bez mięsa, ale równie dobrze będzie smakowała z kurczakiem. Wtedy musicie dodać dwie piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie paseczki. Zaczynać od zrobienia własnej pasty curry – do wysokiego naczynia wrzucić chilli, laskę trawy cytrynowej, sok z cytryny, listki kaffir, zmieloną kolendrę, 2,5 cm imbiru

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z pieczonym kurczakiem 193

miski). Pomidory kroimy w ćwierćplasterki, ogórki w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Olej mieszamy z solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy razem, układamy na nich kawałki kurczaka (mięso najlepiej porwijcie palcami lub w ostateczności pokrójcie w grubą kostkę) i całość posypujemy serem

Czary - gary w kuchni
Warzywny gar z ciecierzycą 178

minut. Dodać ugotowaną ciecierzycę. Ja ugotowałam całe opakowanie, bo zwyczajnie w świecie zawsze ją podjadam. Jeśli wolicie bardziej płynne danie, bądź chcecie je zajadać z pieczywem, czy dodatkiem mięsa dodajcie mniej ciecierzycy – ok. 350 g. Ja dodałam 500 g, bo żadnych dodatków nie przewidywałam. Całość dobrze wymieszać, ew. dodatkowo doprawić i jeszcze poddusić przez ok. 7 minut. Smacznego

gutfut
Żeberka w sosie jerk wg Jamiego Olivera 343

Danie to znalazłam pośród wielu dań w książce "Gotuj sprytnie jak Jamie" Jamiego Olivera. Jak napisał Jamie: nie ma nic lepszego niż słodkie mięso odrywane od lepkiego przypieczonego żeberka. Koniec z nudnymi potrawami, zabieramy się za gotowanie pyszne i aromatyczne. Żeberka w sosie jerk wg Jamiego Olivera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem, czyli śródziemnomorska sałatka ziemniaczana 256

towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne dla wegetarian. Składniki: (4 porcje) 1 kg młodych i małych ziemniaczków (jednakowej wielkości) 3/4 łyżeczki soli morskiej spora garść listków bazylii (tak z małego pęczka

Moja Delicja
Przekąska w sam raz na mecz czyli sagonki :) 214

mała garść ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki) ª       2 szczypiory ª       300 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki) Przyprawy do farszu:                   §       1 łyżka sosu sojowego ciemnego §       ½ łyżeczki sosu rybnego

Bazując na smaku
Euro 2016: zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach – serowo-czosnkowa i pomidorowo-paprykowa 163

drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Zapiekankę ziemniaczaną podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa. 100 g ziemniaków to niecałe 100 kalorii. Najmniej kaloryczne to te z wody. Ziemniaki są bogatym źródłem skrobi i białka roślinnego. Zawierają witaminę C, A, E i z grupy

My Chcemy Jeść
Żeberka w miodzie 213

mniejsze porcje. Oprószamy solą, pieprzem grubo mielonym oraz delikatnie papryką. Cebulę kroimy w półksiężyce.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy żeberka, po obróceniu na drugą stronę dodajemy cebulę. Gdy mięso będzie podsmażone i cebula lekko się ze złoci, polać wszystko miodem. Gdy zacznie się karmelizować, wlewamy szklanką wody. Dusić na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, uzupełniając wyparowany

magiczna kuchnia Kasi
Schab w pomidorach 194

Propozycja na dziś to mięso do obiadu albo jak wolicie do chleba. I tak i tak jest znakomite bo wypróbowałam. Duży kawał schabu wystarczy rozciąć na płat, posmarować pastą, zwinąć i upiec. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Schab w pomidorach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak marynowany w melasie z granatu 272

Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy

Di gotuje
POMARAŃCZOWE UDKA 194

myję, zdejmuję skórę i odcinam kość. Przekładam do miseczki. Dodaję sos solowy następnie świeżą kolendrę, pieprz. Dodaję dalej 2 łyżki miodu. Z całej pomarańczy wyciskam dok. Wlewam do mięsa. Całość ze sobą łączę. Wkładam do lodówki na min 2,godz. Następnie przekładam do woreczka. Piekę 35 min góra fół w 180 stopniach

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania