Składniki: Roladki: - 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka - 2 korniszony - pół papryki - 6 plastrów żółtego sera - przyprawy: sól, ostra i słodka papryka, tymianek Sos słodko-kwaśny: - 6-7 pomidorów - pół cukinii - nie duża papryka - przyprawy: sól, cukier, zioła prowansalskie, czosnek, słodka i ostra papryka. Przygotowanie: Roladki. Filety przekroić na pól i rozbić. Doprawić solą, paprykami i tymiankiem. Na fileta położyć
Kulinarne blogowanieszczypta pieprzu, 1 łyżeczka rozmarynu, pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku dodatkowo : siatkę do wędlin, Wykonanie Przygotować marynatę . Rozkroić na plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie zrolować mięso z indyka
w mojej kuchniSkładniki: - 1 udko z kurczaka - 3-4 pętka białej kiełbasy - 3 litry wody - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera (ok 30g) - 2 łyżki siekanego pora - 200-250ml śmietany 18% - 2- 3 łyżki mąki do zagęszczenia - przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki chrzanu ze słoika (ostrego), 3 ząbki czosnku, łyżeczka octu
Kulinarne blogowaniewielkanocnym stole. Jest to potrawa, którą można przyrządzić wcześniej. Tartę można zamrozić i odgrzać w piekarniku lub mikrofalówce. Na święta wybieram tarty bezmięsne, bo świetnie pasują do pieczonego kurczaka lub wędliny na zimno. Poza tym tarta z feta jest tak pożywna, że można ją jeść i bez dodatków. Przepis na tartę jest prosty, tradycyjny spód z mąki, masła i wody
codojedzeniaSkładniki: - udo z kurczaka - 2,5l wody - 1 marchewka - łyżka posiekanego pora - kawałek selera (ok 30g) - ok. 6-7 pieczarek - pół niedużej cebuli - 1-2 łyżki śmietany - 2 łyżki mąki pszennej - łyżka masła - przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego,sól, pieprz, koperek, natka pietruszki Przygotowanie: Z mięsa ugotować i odszumować wywar. Dodać ziele, liść laurowy i pokrojoną
Kulinarne blogowanieIndyk jest to mięsko, którego się nie faszeruje hormonami jak kurczaki. Warto więc sięgać po mięso indycze, które jest dobrym źródłem białka. Ostatnio przeczytałam też, że dla osób, które dbają o swoje zdrowie czy sylwetkę, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest ryż basmati niż dziki czy brązowy? Dlaczego? Ten ryż nie powoduje gwałtownego wyrzutu insuliny, który jego brązowe odmiany powodują. Dziś zapraszam
Oka w rosole czyli KaFka gotujepieprzem. Białka nadziewamy przygotowanym farszem. Jajka dekorujemy kiełkami i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smacznego! Zobacz inne pomysły na szybkie przystawki: Przystawki na przyjęcie Tortilla z papryką Kurczak na przystawkę Artykuł Przystawka – jajka z szynką pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pysznymi dodatkami i sosikiem :) do ryżu w sam raz :) przepis znalazłam w książce "O jabłkach" Elizy Mórawskiej. Świąteczne kaski z Indyka z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami 2 piersi kurczaka lub podobna ilość indyka po 1 łyżce masła i oliwy sól, pieprz 4 niezbyt duże jabłka garść rodzynek marynata: 60 ml oliwy 30 ml cydru po 1 łyżeczce musztardy
Dzieje kuchennej WiewiórySklepowego wystarczy tylko umyć. Umyte i wymoczone mięso osuszyć ręcznikiem papierowym. Królika podzielić na części nacinając nożem w miejscach stawów a następnie przełamać lub użyć tasaka. Mięso porcjować jak kurczaka, czyli najpierw nogi, później grzbiet na pół lub na trzy. Jeśli jest na nim tłuszcz, to odciąć i wrzucić do smażenia bo na mięsie nie będzie smaczny. Na patelni rozgrzać
Ola la LCHFprzez wielu dietetyków. Dość często gości na moim stole ponieważ jest zdrowy i niskokaloryczny. Dla odmiany przygotowałam roladę z udźca z indyka nadziewaną szpinakiem,boczkiem wędzonym i piersią z kurczaka, owinięta plastrami boczku wędzonego. Rolada bardzo smakowała moim bliskim, jest przepyszna, niebo w gębie. Na pewno zrobię
Kulinarne pyszności Molkisprawdzi się w daniu azjatyckim. Sam w sobie nie ma żadnego smaku, dlatego warto użyć aromatycznych, intensywnych przypraw/sosów. Na zdjęciu w zestawieniu z sosem teriyaki, masłem orzechowym, sezamem, kurczakiem i papryką – bardzo dobre. Plusy: brak kalorii (to może być też jednocześnie minus) brak glutenu (niestety na opakowaniu nie ma licencjonowanego znaku przekreślonego kłosa, jest za to podróbka
Powiedz dietom niepytanie co jeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 600 g passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g makaronu orichiette lub podobnego – 1 puszka białej fasoli – 1 łyżka oliwy – 1 świeże chilli – 1 mała cebula – 2 ząbki czosnku
nietylkopasta.plżurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa Wielkanocna Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem i pomarańczą Sałatka warstwowa z jajkiem, tuńczykiem i groszkiem Sałatka z porem i jajkiem Sałatka z jajkiem
Lena Gotujeciasto: 2 szklanki mąki 40 g masła szczypta soli 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka suchych drożdży 100 ml ciepłego mleka 1 jajko Składniki na farsz: 250g mięsa np. kurczaka (użyłam mięso z rosołu) 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa Dodatkowo: 1 żółtko 2 łyżki mleka suszone śliwki lub żurawina *** Mąkę rozcieramy
Blog z Apetytempodudzia 5 skrzydełek 1 porcja rosołowa 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 por 1 gałązka selera naciowego ziele angielskie liść laurowy sól pieprz mała cebulka Wykonanie: Części kurczaka myjemy pod zimną bieżącą wodą. Wkładamy je do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na kuchence na średnim ogniu, po zagotowaniu zmniejszamy gaz. Po chwili gotowania zbieramy powstałe
Walijskie Pichcenie