pierwsza nazwa. Są wdzięcznym polem do manewru bo można je doprawiać na wiele sposobów i zmieniać dodatki by za każdym razem smakowały nieco inaczej. Dodajcie do mięsa kolorową paprykę i już macie barwne kotleto-placki , które nie tylko ładnie wyglądają, ale są też bardzo smaczne. Swoje kotleciki podałam tym razem z sosem ze świeżo zebranych grzybów, ale możecie też grzyby
Smaczna Pyzawrzątku. Buraczki kroimy na plasterki. W garnuszku przygotowujemy wino i rozpuszczamy miód, dodajemy buraczki i smażymy mieszając aż wino wyparuje. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu by wydobyć lepszy smak. Mięso kroimy na plastry, ubijamy jak na schabowe, z łyżki mąki i ziół przygotowujemy posypkę, maczamy plastry, smażymy z obu stron, następnie dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę podlewamy ok pół
Gotowanie jest łatweminut. Ryż powinien być lekko twardy w środku, a na zewnątrz miękki. Jeśli nadal nie jest zbytnio ugotowany, dodać trochę wody i przykryć patelnię. Do ugotowanego ryżu dodać mięso, awokado i ogórka. Wymieszać. Dodać resztę masła i starty parmezan. Ponownie wymieszać. Smacznego
JaglusiaZapiekanka makaronowa z sosem z pieczonych pomidorów, usmażonej cukinii z tymiankiem i parmezanowym sosem beszamelowym. Sycące danie bez mięsa, świetne na obiad lub kolację. Polecam w sezonie na cukinię i pomidory. Składniki sosu z pieczonych pomidorów: (4-6 porcji) 800 g dojrzałych pomidorów, np. Limy 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego majeranku
Moja DelicjaJeśli uwielbiacie mięso nie może Was zabraknąć podczas wrześniowej odsłony festiwalu Smakuj Trójmiasto: MEAT Edition. W niedzielę w Starym Maneżu spotkacie wielu znakomitych gości i zjecie coś naprawdę wybitnego. Artykuł 25 WRZEŚNIA – SMAKUJ TRÓJMIASTO: MEAT EDITION – GDAŃSK pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEWitam serdecznie Propozycja na pyszną soczewicę z papryką bez mięsa. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, polecam wypróbować przepis . Do przygotowania soczewicy będziemy potrzebować: 400 g soczewicy czerwonej 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta lub zielona papryka około 600 g pomidorów 3 łyżki usiekanej natki pietruszki 1 cebula (około 120 g) 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chili
Uwaga Babcia Gotujenajczęściej ( nie licząc słodkości oczywiście ;) ) Dziś na obiad mam dla Was pomysł na szybki, smaczny obiad. Cukinię, której w ogródku mam w tym roku dosłownie miliony połączyłam z soczystym mięsem z kurczaka, pomidorami koktajlowymi i makaronem w kształcie kokardek. Do tego odrobinę pietruszki i pyszny obiad mamy gotowy w 20 minut. Idealny na każdy dzień! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron kokardki
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i
Marta GotujeMięso mielonego z indyka ostatnio często przeze mnie wykorzystywane a przez wielu niedoceniane tym razem wykorzystałam je do nowej wersji curry, lekko pikantnego, pachnącego egzotyką, z gotową mieszanką warzyw. Okazuje się że gdy skończy się sezon na świeże kalafiory , brokuły czy fasolkę warto sięgnąć po dobrej jakości mrożone warzywa, nawet takie na patelnię. Ich nowe zastosowanie może okazać się bardzo
Bernika - moj kulinarny pamietnikmisce wymieszać olej z solą, ostrą papryką i ulubionymi przyprawami (wszystko według uznania), włożyć pałki z kurczaka, wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać z każdej strony po 15 minut. Kapustę kiszoną drobno pokroić, podsmażyć na patelni z delikatą do mięs
Zrób to smaczniedrobno kroić ponieważ później będzie zmielona z pozostałymi składnikami na ciasto), następnie cebulę smażę na rozgrzanym oleju na patelni tak żeby się zrumieniła. Przygotowanie ciasta: W maszynce do mielenia mięsa mielę ziemniaki, twaróg oraz cebulę. Do zmielonej masy dodaję jajka, mąkę pszenną, ziemniaczaną, doprawiam solą i pieprzem (należy dobrze doprawić wtedy pierogi będą smaczniejsze) i wyrabiam dłonią tak żeby powstała
Uwaga Babcia Gotujedań chińskich łyżka sezamu 2 młode dymki ze szczypiorem sól, pieprz Schab pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano. Dodać pokrojone w paseczki papryki, posiekane cebulki, wlać sos sojowy i przyprawę, chwilę smażyć. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do dania na patelni wsypać kiełki fasoli
Smakołyki AsiBardzo lubimy takiego typu obiady , jednogarnkowe , i dość szybkie , można dodać przeróżnych warzyw i dla chętnych można przygotować takie leczo z mięsem , to już według uznania , ja dziś zaproponuje tylko i wyłącznie same warzywa , ale smakują super , zapraszam . Składniki ( dla 6 osób) 1 duża cukinia 3 kolorowe papryki 1kilo pieczarek 3 średnie marchewki 2 pietruszki
Mój SmakPierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami Pierś z kurczaka w sosie z
Kuchnia na wzgórzuczosnek- 1 duży ząbek * suszona włoszczyzna- 1 łyżeczka * słodka papryka mielona- 1 płaska łyżeczka * suszony majeranek- 1 łyżeczka * cukier- 1 łyżeczka * oliwa z oliwek- do smażenia (+ 1 łyżeczka do mięsa) * sól, pieprz- do smaku * świeża bazylia- do ozdoby * makaron- dodatkowo Pierś z indyka zmielić w maszynce wraz z 1 małą cebulą, a następnie dobrze wyrobić z kaszą manną, słodką papryką
Kraina Miodem Płynąca