mięso - 63110 przepisów (strona:1914/4208)

Karkówka marynowana w sosie worcestershire 409

kupna sosu worcestershire i w końcu jest :) To sos, który powstaje dzięki procesowi fermentacji, ma lekko korzenny, pikantny smak. Znajdzie swoje zastosowanie między innymi jako składnik marynat. Nadaje mięsu specyficzny, nienarzucający się smak i sprawia, że jest kruche, wręcz rozpływające się w ustach.  Składniki: - ok 1 kg karkówki - 3 posiekane ząbki czosnku - sól, pieprz - jedna średnia cebula marynata

Cook&Love
Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku 168

Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować z solą. Miękkie zblendować z groszkiem. Upieczonego kurczaka posypać otartą skórką z cytryny/limonki oraz świeżą bazylią

Bullio
Pierś kurczaka zapiekana z jogurtem greckim i mozzarellą 200

Delikatny kurczak pod jogurtową pierzynką posypaną szczypiorkiem. Szybkie do wykonania danie obiadowe. mięso z piersi kurczaka (ok. 500 g) 500 ml jogurtu greckiego kilka łyżeczek suszonej papryki 10 – 15 pomidorów koktajlowych 2 łyżki miodu szczypta soli szczypta pieprzu 2 łyżeczki oregano kilka łyżek oliwy pół pęczka szczypiorku 1 kula mozzarelli pół szklanki mąki Kilka godzin przed pieczeniem kurczaka zamarynować

Bullio
Pęczak z kurczakiem i pieczarkami 176

Kasza pęczak z kurczakiem i pieczarkami. Łatwe do wykonania danie obiadowe. Nigdy nie przepadałam za kaszą, jednak w tym wydaniu bardzo mi smakuje. 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g kaszy pęczak 250 g pieczarek 1 mała natka pietruszki 1 mała cebula 2 szklanki bulionu drobiowego łyżeczka masła 50 g parmezanu sól i pieprz do smaku Pierś kurczaka umyć

Bullio
Brokuły z jajkiem 181

Bardzo lubię brokuły, czy kalafior i dziś chciałam zaprosić na bardzo fajny i przede wszystkim smaczny dodatek do drugiego dania , ale także świetnie smakuje bez dodatków mięsa itp, konicznie spróbujcie w swojej kuchni. Składniki  1 brokuł 2 jajk 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Sol do smaku 2 łyżki oliwy do smażenia  Wykonanie  Do garnka

Mój Smak
Quesadilla z czerwoną cebulą i pieczarkami portobello 226

Quesadillę najczęściej jadamy z dodatkiem mięsa (fileta z kurczaka) i przepis na nie z pewnością pojawi się również na blogu, tym razem jednak chciałabym przedstawić bezmięsną propozycję. Ostatnio w sklepie trafiłam na piękne pieczarki Portobello i przypomniałam sobie, że niedawno widziałam przepis z ich wykorzystaniem. Długo się nie namyślając, kupiłam je i tak oto na kolację mielismy pyszną tortille

Smaki Na Talerzu
SCHAB W POMIDORACH 180

łyżki oliwy, czubata łyżeczka mąki. Przygotowanie: Kotlety lekko rozbijam, kroję w paski, podsmażam na oliwie z dodatkiem soli, papryczek, rozmarynu, oregano, tymianku i bazylii. Cebulę siekam, dodaję do mięsa wraz z masłem, jeszcze chwilę smażę. Marchewkę obieram i kroję w kostkę, dorzucam do schabu. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię wraz z pomidorami z puszki

JejKuchnia
SCHAB W SOSIE SEROWYM 215

ząbki czosnku, 100 g tartego sera żółtego, około 600 ml bulionu (może być z kostki), łyżka mascarpone (opcjonalnie), 100 g śmietany, 2 łyżeczki mąki, 3/5 szklanki mleka. Przygotowanie: Mięso kroję w paski, podsmażam na maśle. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, posiekaną cebulę i czosnek oraz przyprawy. Zalewam bulionem. Całość gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 90 minut. Mleko łączę

JejKuchnia
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 172

maśle podsmażam wiśnie - około 5 minut. Dodaję szczyptę tymianku i soli, posiekaną miętę, chili, cukier oraz wino, gotuję kolejne 5 minut. Sos zagęszczam mąką dokładnie rozrobioną w wodzie. Mieszam. Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową

JejKuchnia
RISOTTO Z POREM I PIECZARKAMI 212

smaku i delikatne risotto to zawsze dobry pomysł na obiad lub kolację we dwoje. Ta propozycja jest wegetariańska, ale wciąż smaczna i pożywna. Risotto wcale nie musi zawierać mięsa, czy ryby by było smaczne, przekonałam się już o tym dosyć dawno, podczas mojej podróży po Sycylii. Wystarczą dobre składniki i serce włożone w przygotowanie tego dania. Nie jest ono może

Calzonella.com
Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 208

zostawiamy na 10 minut, później przepłukujemy pod bieżącą wodą i zostawiamy na sicie. W niewielkim naczyniu mieszamy czosnek z pieprzem i  solą. Na dłoni  układamy porcję  mięsa, morele obtaczamy w mieszance, układamy po kilka sztuk na środku dłoni, rolujemy i postępujemy  jak w przepisie wyżej. Słodko - pikantne nadzienie, zmienia zwykłego mielonego w coś wyszukanego, innego. Ilość

Dieta moja pasja
Stek z masłem ziołowym 221

odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak zrobić steka „, aby był on odpowiednio wysmażony i soczysty. Wbrew pozorom przygotowanie steka to nie tylko położenie kawałka mięsa na patelni… musimy pamiętać o kilku bardzo ważnych zasadach. Jeśli już je znamy, to możemy przystąpić do jego przygotowania. Poniżej znajdziecie prosty i niezwykle efektowny przepis na stek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z farszem 277

Ciasto naleśnikowe: 3 szklanki mleka ok. 2,5 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oleju farsz: 1 kg mięsa mielonego 3 duże marchewki 1/4 selera … Czytaj dalej Naleśniki z farszem

czarrna od kuchni
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 389

Pierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Upieczonego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Pestki dyni prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy i osuszamy

My Chcemy Jeść
Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 250

Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko słodki, najlepszy byłby wytrawny ale nie zawsze można go nabyć a ja w tym roku nie zrobiłam. Schab tak pieczony z zewnątrz jest prawie czarny a w środku jasny

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania