mięso - 63110 przepisów (strona:1910/4208)

Holly SUNday... czyli żółty krem z kury z curry 77

zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, listki laurowe, goździki i dużą szczyptę curry. Gotuj ok. 20 minut w celu uzyskania wywaru. Wywar odcedź do garnka. Udka obierz i wrzuć mięso do garnka z wywarem. Marchew umyj i pokrój w kostkę - wrzuć do wywaru i gotuj do czasu, aż marchewka będzie miękka. Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości - zmiksuj zupę za pomocą blendera

Gary Bez dna
Żeberka pieczone na dwa sposoby 88

przygotowania: Żeberka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i podziel na porcje (ja odcinałam co dwa żeberka). W miseczce umieść składniki marynaty i dokładnie wymieszaj. Polej żeberka marynatą i "wmasuj" w mięso, aby dokładnie pokryć całą powierzchnię. Zamknij żeberka w pojemniku z pokrywką i umieść w lodówce przynajmniej na jedną noc. Ja marynowałam żeberka przez dwie noce - były przygotowane wieczorem, leżakowały dwie

Gary Bez dna
Zupa pieczarkowa z grzybami 95

nabierze ładnego, brązowego koloru dodajemy pieczarki. Gotujemy, aż zmiękną. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy z cienkim makaronem, posypane posiekaną natką z pietruszki. Ugotowane żeberko możemy obrać z mięsa podać do zupy, podobnie marchewki - pokroić w kostkę i podać do zupy

Moja smaczna kuchnia
Indyk w curry z warzywami 148

Indyk w curry z warzywami to danie przygotowane na zdrowy, lekki obiad. Curry nadało tej potrawie charakterystyczny zapach i smak dalekich Indii. Indyka w curry możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Maczugi z kurczaka. Bierzesz do ręki i zajadasz. Dzieciaki je uwielbiają! PRZEPIS 3086

obrobić podudzia. Każde z nich natnij do kości w miejscu, gdzie końcówka zaczyna się rozszerzać. Następnie ściągnij skórę w dół, odsłaniając kostkę, w drugiej części zaś uformuj kulę z mięsa owiniętą skórką. W misce wymieszaj dokładnie składniki marynaty. Natrzyj nią kurczaka i odstaw do lodówki na kilka godzin, aby się zamarynował. Przed pieczeniem owiń końcówkę kostki folią aluminiową. Piecz

Kulinarna Polska
Łazanki 90

Rzadko przygotowuję dania z mięsem, ale od dawna miałam wielką ochotę na łazanki . W domu mama zawsze robiła je z białą kapustą i boczkiem i przepis na takie właśnie łazanki podam Wam dzisiaj, bo uważam, że przepis ten koniecznie powinien być na blogu. Łazanki / 4 małe porcje Składniki: 200 g makaronu łazanki 1/3 małej kapusty 250 g surowego boczku mała

Moja smaczna kuchnia
Kapusta z kurczakiem wędzonym 142

szybkowaru. Teraz przyprawy wrzucamy i zalewamy dwiema szklankami wody. Szybkowar zamykamy i gotujemy pod ciśnieniem 20 min, zostawiamy aż ciśnienie opadnie i można bezpiecznie otworzyć garnek. Finalnie wszystko mieszamy (mięso będzie bardzo łatwo się rozpadać i odchodzić od kości), doprawiamy do smaku. Artykuł Kapusta z kurczakiem wędzonym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Parzybroda z szybkowaru 140

patelni. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, wędzonkę również w kosteczkę. Najpierw na oleju podsmażamy wędzonkę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie przygotowujemy szybkowar. Do misy szybkowaru przekładamy cebule z mięsem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kapustę kroimy na pół a każdą połówkę na ćwiartki (kawałki kapusty muszą być duże). Następnie do szybkowaru wrzucamy ziemniaki, kapustę, liść laurowy, ziele angielskie, sól

Dorota Smakuje
Golonka w kapuście z szybkowaru 133

Golonka w kapuście z szybkowaru – konkretne danie by konkretnie sobie podjeśc Lubię szybkowar, bo dania w nim przygotowanie gotują się w ekspresowym czasie a mięso w nim gotowane, szczególnie te twardsze rodzaje jak golonka czy żeberka wychodzą rewelacyjnie mięciutkie i soczyste. Dzisiaj przepis na golonkę wieprzowa gotowana w kapuście kiszonej z dodatkiem grzybków i śliwki suszonej

Dorota Smakuje
Szybka zupa fasolowa 119

lekko przyrumieni przekładamy całość do dużego garnka, na patelni na pozostałym tłuszczu podsmażamy marchewkę, pietruszkę, pora i seler dokładnie mieszając ok 3 min, podsmażone warzywa przekładamy go garnka z mięsem, zalewamy bulionem,zagotowujemy i gotujemy 10 min na średnim ogniu, po tym czasie do naszej zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek, gotujemy dalej ok 10 min do miękkości ziemniaków

Blog kulinarny S9.PL
Gołąbki bez zawijania 818

trzeba odparzać kapusty to też zajmuje trochę czasu. Jednakże w smaku przypominają klasykę. Koniecznie sami spróbujcie!   Gołąbki bez zawijania - składniki: (około 18 sztuk) Masa na gołąbki: 500g mięsa mielonego 500g kapusty 100g ryżu 1 jajko 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku (płaska) 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól , pieprz Dodatkowo: 1 łyżka oleju Ponadto: kilka liści z kapusty

Di gotuje
Soczysta kaczka pieczona 103

lubię pieczony drób, jest lekkostrawny i jeśli przygotujemy go w odpowiedni sposób – smaczny, soczysty. Dobra kaczka nie jest zła Zapraszam Was do wypróbowania mojego przepisu na mięciutkie soczyste mięso pod chrupiąca skórką. PRZEPIS NA SOCZYSTA KACZKA PIECZONA Składniki na soczysta kaczka pieczona: kaczka o wadze 2-2,5 kg sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony majeranek masło zwykłe

Dorota Smakuje
pyszne schabowe kotlety mielone... 183

czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, smalec 2 łyżki ziemniaki ugotowane 8 sztuk, surówka - ile potrzeba W rozdrabniaczu zmiksować pokrojone kotlety schabowe. Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, podsmażoną, wystudzoną cebulę, kucharka, pieprz, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić na kleistą masę. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i obtaczać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki Kontowersyjki 136

łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy bardzo drobniutko, solimy i wbijamy jajko. 2.   Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. 3.   Ogórki również kroimy drobno. 4.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach

Kulinarna Chwila