mięso - 63110 przepisów (strona:1912/4208)

Pieczeń Drobiowa 81

posmarowania wierzchu przed pieczeniem) WYKONANIE: 1. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. 2. Przestudzoną cebulę przekładamy do miski, dodajemy wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wyrabiamy. 3. Mięso przekładamy do foremki aluminiowej. Wierzch równomiernie polewamy olejem. 4. Pieczeń zapiekamy w temperaturze 190* około 50 minut

Dziś Ja gotuje
Kolorowe mielone 166

Składniki: 0,5 kg mięso mielonego ok. 20 dkg dyni 1 awokado 2 suszone pomidory 1 cebula 1 jajko słodka i ostra papryka jarzynka, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Warzywa obrać, cebulę … Czytaj dalej Kolorowe mielone

czarrna od kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 118

kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Chilli bardzo drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i najpierw wrzucamy cebulę z chilli. Szklimy przez chwilę, po czym dodajemy czosnek oraz kurczaka. Kiedy mięso się zetnie (nie musi być mocno przyrumienione), to dodajemy paprykę i cukinię i smażymy wszystko razem, aż cukinia puści wodę i wszystko zacznie się lekko dusić. Dodajemy jeszcze umyty szpinak

Analiza Smaku
Piątek: “Pijane” kluski w 15 minut 128

danie bajecznie łatwe i smaczne. Skład, poza podstawą, którą tworzy makaron ryżowy, sos sojowy, sos rybny, chili z czosnkiem i bazylią, jest dość dowolny. Można do klusek dodać mięso, albo owoce morza, albo warzywa. Co do ostrości, to jego poziom zależy od indywidualnych gustów – może być mocno ostre, albo, jak w naszym przepisie, łagodne. Makaron doskonale sprawdza się jako

Niedzielny kucharz
Żurek z kiełbasą i wędzonym boczkiem 107

białą kiełbasą ugotuj również warzywa – ziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie zamkniętym pojemniku – czas przechowywania do 30 dni.             Polecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków

Kulinarny S.O.S.
Żurek z kiełbasą i wędzonym boczkiem 107

białą kiełbasą ugotuj również warzywa – ziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie zamkniętym pojemniku – czas przechowywania do 30 dni.             Polecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków

Kulinarne S.O.S.
Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą 273

puszki garść natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 2 jajka pół szklanki mąki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przepis 1 Mięso oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę siekamy nożem na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2 Powyższe składniki umieszczamy w misce i dodajemy przyprawy

Kuchnia Bazylii
Cevapcici 106

występuje pod nazwą qofte, w Bośni jako Ćevapi, a w Rumunii jako mititei lub mici. Najczęściej grillowane, podane z ajvarem, sosem czosnkowym i frytkami. Tradycyjnie powinno być przygotowane z mięsa wołowego i jagnięcego, ale ja z braku tego drugiego dodałam mielonej łopatki wieprzowej. I zrobiłam na patelni, bo pora grilla już się zakończyła. Taki obiad to wspomnienie gorącego bałkańskiego lata

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Orzechowy pasztet z fasoli z gruszkami 153

idealnie komponuje się w duecie z kiszonym ogórkiem, który jak zwykle świetnie ożywia smak. Osobiście uważam, że to absolutna bomba smakowa. Jesienna bomba pełna orzechowego tła! I chociaż jem mięso i bardzo je lubię, to do wege-pasztetów mam szczególną słabość. Polecam całym podniebieniem! :) Orzechowy pasztet z fasoli z gruszkami - wegański Potrzebujesz: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 gruszki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sakiewki Faszerowane kurczakiem i warzywami 86

łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki sól pieprz przyprawa gyros czosnek granulowany papryka ostra papryka słodka 120g śmietany 30% PRZEPIS NA NALEŚNIKI: http://www.dzisjagotuje.pl/2018/02/nalesniki-przepis-podstawowy.html WYKONANIE: 1. Cebulę i mięso kroimy w kostkę, podsmażamy. Doprawiamy paprykami i gyrosem. 2. Gdy filet z kurczaka jest już prawie miękki dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki. 3. Gdy pieczarki zmiękną, dodajemy warzywa z puszki

Dziś Ja gotuje
KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 122

lekką nutą słodyczy, która przełamuje kwaskowatość pomidorów. Nutę słodyczy zawdzięcza on dodatkowi serka mascarpone, dzięki któremu staje się też bardziej kremowy. Taki sos idealnie komponuje się z delikatnym mięsem drobiowym. Świetnie smakuje z makaronem tagliatelle, ale również pasują do niego inne dodatki, jak ryż czy ziemniaki... Składniki: 2 filety z kurczaka (około 550-600 g) 8-10 pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 122

lekką nutą słodyczy, która przełamuje kwaskowatość pomidorów. Nutę słodyczy zawdzięcza on dodatkowi serka mascarpone, dzięki któremu staje się też bardziej kremowy. Taki sos idealnie komponuje się z delikatnym mięsem drobiowym. Świetnie smakuje z makaronem tagliatelle, ale również pasują do niego inne dodatki, jak ryż czy ziemniaki... Składniki: 2 filety z kurczaka (około 550-600 g) 8-10 pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
Makaronowa patelnia z polędwiczkami z indyka i brokułem 143

gorącej osolonej wodzie, na patelni podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone w kostkę polędwiczki, doprawiamy przyprawami, do usmażonego mięsa dorzucamy brokuły, całość smażymy kilka min pod przykryciem, w międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu, na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, i dusimy całość kilka minut

Blog kulinarny S9.PL
Risotto z dynią i polędwicą 136

Absolutnie przepyszne kremowe risotto z lekko słodkawą dynią i zielonym groszkiem, aromatycznym białym winem i kruchym mięsem z polędwicy wieprzowej. Wyśmienite, pełnowartościowe danie obiadowe.   Składniki: (na 4 porcje) 1 duża polędwica wieprzowa 300g ryżu do risotto (arborio) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 biała cebula 250g miąższu z dyni (najlepiej Hokkaido) 500ml bulionu warzywnego kieliszek białego wytrawnego wina 250g

Pyry na Gaz