mięso - 63110 przepisów (strona:1912/4208)

Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. 220

Odstawiam. Na drugiej większej patelni, na łyżce oleju podsmażam pokrojoną w grubsza kostkę cebulę, kiedy się lekko zeszkli dodaję do cebuli pokrojone w kostkę piersi, chwilkę całość smażę aż mięso straci różowy kolor. Do zawartości patelni dodaję pokrojone w paseczki suszone pomidory i dolewam szklankę bulionu. Całość duszę na wolnym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec duszenia dodaję wcześniej przygotowany

Kuchnia z widokiem na ogród
Schab po kowalsku 642

tradycyjnie opanierowany i usmażony kotlet. Kropkę nad „i” stanowią natomiast dodatki – podsmażona z przyprawą curry cebulka, tarty ser oraz majonez i ketchup, które razem z mięsem zapiekamy. My bardzo takie kotlety lubimy, dlatego polecam bardzo. 6 plastrów schabu 2 cebule curry sól, pieprz czosnek granulowany 100 g tartej mozzarelli (lub innego sera, np gouda) majonez ketchup

Smaki Na Talerzu
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z PIECZONEGO KALAFIORA W SOSIE SEROWYM 189

temperaturę piekarnika do około 180-190 st. Makaron ugotujcie zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej, żeby nie był rozgotowany- pobędzie później jeszcze trochę w piekarniku. Jeśli wybraliście wariant z mięsem pokrójcie pierś z kurczaka i czosnek. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane, wrzućcie do niego pokrojoną pierś razem z czosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony

OliveandThyme
Kurczak pieczony na warzywach 205

pieprz olej, oliwa 1. Kurczaka umyć, osuszyć. 2. Buraki obrać, pokroić w kostkę, cebulę w pióra, czosnek, por i marchewkę w plasterki. Jabłka oraz paprykę pokroić w kostkę. 3. Mięso natrzeć czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Skropić olejem. 4. W natłuszczonej olejem formie ułożyć warzywa i jabłka. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem, szczypiorkiem. Na wierzchu ułożyć kurczaka. 5. Całość polać

Moja Galeria Smaku
Orientalny kurczak słodko kwaśny duszony z warzywami 194

przyprawą orientalną  Hortex sos z mango ,morelami i kolendrą pieprz i sól do smaku Podudzia umyj i przełóż do szklanej miski, dodaj kilka łyżek sosu z mango. Obtocz mięso i włóż na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Na drugi dzień rozgrzej patelnię, wrzuć podudzia i kilka cząstek obranych ziemniaków. Ziemniaki w moim przepisie są tylko dodatkiem

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w porach i sosie curry 174

pikantnego kurczaka  Knorr czarny ryż Najpierw ugotuj ryż czarny zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Piersi z kurczaka umyj i pokrój w paski, a pora w krążki. Mięso przypraw przyprawą Knorr, dodaj rozmaryn oraz polej sokiem z cytryny i oliwą lub olejem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Przyprawa jest wystarczająca. Nie trzeba już doprawiać niczym.dodaj pora. Śmietanę wymieszaj z curry

Z Kuchni Do Kuchni
Wątróbka indycza smażona 219

wokół tłuszcz   Na talerz wysypać mąkę i maczać w niej wątróbkę z obu stron Kłaść na rozgrzany tłuszcz, dołożyc liścia laurowego , patelnię  przykryć ewentualnie pokrywką siatkową Smażyć mięso krótko po obu stronach dwukrotnie, by pozbawić ją wypływającej krwi, no chyba, że ktoś lubi "krwistą" wątróbkę W trakcie smażenia, już pod koniec dodać pokrojoną cebulę, posypać solą i pieprzem

Proste Potrawy
Zawijańce w sosie (roladki) 174

Tradycyjny mięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które my używamy to wołowina, lecz można też zrobić ze schabu. Dzisiejszy przepis jest z plastrów schabu, także są super delikatne i pyszne w smaku. Do zawijańców można podać prawie wszystko. Pasują do kaszy, ziemniaków

Klasyka Gotowania
Sałatka Cezara 398

odtawcie na bok do przegryzienia : ) W tym czasie podsmażcie kurczaka pokrojonego na mniejsze kawałki (doprawionego, umyjcie sałatę rzymską i pomidorki. W misce wymieszajcie porwaną sałatę, pokrojone pomidory i ostudzone mięso. Możecie podać na dwa sposoby: 1) tak jak na zdjęciu – elegancko z kleksami sosu albo 2) wymiąchać wszystko w misce i osobiście polecam ten sposób Buziaki i smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Zeberka BBQ z wolnowaru 310

używa wolnowaru? Jeśli macie i korzystacie a lubicie soczyste mięso to te żeberka przypadną wam do gustu. Długo gotowane, soczyste, pachnące w marynacie BBQ to idealny obiad szczególnie dla mięsożerców, czy mężczyzn. Polecam - palce lizać. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
W biegu: indyk z bakaliami 270

przyprawami, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Dodajemy posiekaną w pióra cebulę i bakalie, mieszamy i podlewamy połową szklanki wody. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. godzinę (góra-dół), aż mięso będzie miękkie. Smacznego

Kuchnia w biegu
Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem 199

Zupa dla wielbicieli dziczyzny i dyni. Jedni zarzucają że na blogu mało dziczyzny a inni że to niemoralne że obrona praw zwierząt i takie tam. Na moim blogu jest mięso bo je jadam a Ci co też jadają niech zajrzą i inspirują się. Dziękuję za odwiedzanie kart mojego bloga wszystkim. A teraz aromatyczna i bardzo sycąca zupa gulaszowa, pyszna. Zupa

Moje Małe Czarowanie
KURCZAK TIKKA MASALA 199

łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki chilli PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie.  Mięso marynuje.  Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.  Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz

Gotowanie Patki
Szukamy odpowiedniego cateringu 196

znalezienie cateringu dietetycznego powstały specjalne wyszukiwarki, które pomogą nam dopasować catering do naszych potrzeb, sprawdźcie TUTAJ . Catering dietetyczny dostosowany jest również do osób, które z jakiegoś powodu nie tolerują mięsa, glutenu czy laktozy . Wybierając catering warto zwrócić uwagę, czy firma z której chcemy skorzystać ma w swojej ofercie posiłki, które biorą pod uwagę nasze preferencje. Warto też poczytać opinie innych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pierogi z mięsem 187

Dobry obiad :) dla każdego :) Ciasto: mąka, sól, jajko, woda :) Farsz: mięso mielone, cebula, czosnek, pieprz, sól...:) Wałkujemy, wycinamy... Robimy kulki mięsne... Lepimy... Gotujemy 2-3 min od czasu wypłynięcia... Jak zostało ciasto to robimy kluski...:) Podajemy od razu z kwaśną śmietaną... Możemy też serwować pierożki odsmażane :) W każdej wersji są to to pierogi  o 100 razy lepsze niż

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania