PIZZA NA GRYCZANYM SPODZIE 210smakołyków, wystarczy je odpowiednio podmienić aby niechciane kalorie nam nie zaszkodziły 😇 Składniki: (2 porcje) 120 g mąki gryczanej 150 g papryki 100 g cebuli 150 g marchewki 210 g mięsa (u mnie kurczak) 50 g goudy 5 g oleju, reszta do smażenia pół opakowania drożdży instant 20 g koncentratu pomidorowego woda,przyprawy Przygotowanie: 1. Drożdże rozpuścić w letniej w wodzie
Zdrowie i pysznie na talerzu
KURCZAK Z MAKARONEM GRYCZANYM I BROKUŁEM 181kolację, który kolorystycznie bardzo cieszy oczka :D Składniki: ☞50 g makaronu gryczanego ☞80 g indyka/kurczaka ☞100 brokuła ☞10 g nasion słonecznika ☞tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron ugotować 2. Mięso pokroić w kostkę, doprawić (u mnie curry) i usmażyć na odrobinie tłuszczu 3. Brokuły blanszujemy/ al'dente 4. Wykładamy na talerzy i posypujemy słonecznikiem (możecie go podprażyć lekko na patelni
Zdrowie i pysznie na talerzu
PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM 261była jeszcze dość gęsta i wygodna do ugniatania. 3.Ugniatamy ciasto, dzielimy na 4 części, każdą z nich wałkujemy na placek i wykrawamy formy. Farsz: 1. Kapustę kiszoną ugotować, ugotowane mięso szarpiemy/mielimy/siekamy drobno, pieczarki oraz cebulę podsmażyć. 2. Na koniec wszystkie składniki wrzucamy na dużą patelnię i podsmażamy razem do przejścia smaku. Gdy farsz przestygnie, napełniamy nim ciasto i lepimy
Zdrowie i pysznie na talerzu
Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) 245inny 11 pochwalić 12 gotujecie 13 całego 14 możecie 15 całą 16 zmielonego 17 ziarenka 18 ô= ło 19 pęczek 20 posypania 21 przygotujcie 22 wcześniej 23 rękaw 24 mięso 25 po pracy 26 piekarnik 27 włóżcie 28 zamkniętym 29 rozetnijcie 30 przypiekła 31 sałatką 32 bułką 33 ziemniakami Artykuł Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) pochodzi z serwisu Chop
Chop w kuchni
Pulpety w sosie szczawiowym 215łopatki 2 garście szczawiu 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 listki laurowe pół bułki kajzerki namoczonej w mleku sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę oraz sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić. Do niedużego garnka wlać wodę, dodać listki laurowe i zagotować. Z mięsnej masy uformować małe kulki i wrzucać
Monia miesza i gotuje
Szaszłyki – pomidorki koktajlowe i ser halloumi 238tego słony ser halloumi, który również świetnie smakuje ugrillowany. Szaszłyki mimo iż warzywne są bardzo sycące. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych szaszłyków, jak również idealną propozycją dla osób, które mięsa nie jadają. Ja jestem nimi zachwycona i w dość krótkim czasie robiłam je już dwukrotnie, tak więc szczerze Wam polecam:) 450 g sera halloumi około 350-400 g pomidorków koktajlowych
Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony na butelce piwa 280Dziś w końcu mięso :) Od dawna kusił mnie kurczak pieczony w ten sposób. W końcu postanowiłam i ja go sobie przygotować. Nie ma przy nim za dużo pracy a efekt jest na prawdę imponujący. Kurczak wychodzi soczysty i dzięki mieszankom przypraw bardzo aromatyczny. Nam starczył na niedzielny obiad, następnego dnia wylądował w naleśnikach z warzywami i jeszcze trochę zostało
My simple kitchen
Żeberka, ach te grillowane żeberka :)) 207laurowych ziele angielskie kostka rosołowa wieprzowa sól, pieprz sznurek bawełniany Przygotowanie : Żeberka oczyszczam i kroję w porcje zależnie od wielkości z 1 lub 2 żebrami. Obwiązuję sznurkiem bawełnianym aby mięso na żeberkach utrzymało swój kształt. Do większego garnka wlewam wodę, dodaję liście, ziele, kostkę rosołową, (dodałem jeszcze świeży lubczyk) doprawiam solą i pieprzem i żeberka. Podgotowuję ok 30 minut - czas
Mechanik w kuchni
Łosoś pieczony z warzywami po hiszpańsku 469suchy. Lepiej jest piec go krócej, sprawdzić stopień wypieczenia, a w razie potrzeby ponownie umieścić w piekarniku. Jeśli nie masz pewności czy ryba jest już gotowa, oderwij widelcem płat mięsa z jej najgrubszej części i sprawdź, czy wnętrze nie jest surowe. Jeśli lubisz bardzo ostre dania, do marynaty z oleju możesz dodać posiekaną ostrą papryczkę. Po upieczeniu łososia można również
Even Better Food
Żeberka miodowe 195wodą i dusimy do miękkości, uzupełniając wodę od czasu do czasu by nie doszło do przypalenia. Na koniec odparowujemy żeberka by sosu zostało tylko kilka łyżek na dnie, wyjmujemy mięso i dodajemy do sosu śmietanę. Gotujemy sos kilka minut. Podajemy żeberka z ziemniaczkami i surówkami , polewając sosem
Gotowanie jest łatwe
Pieczone, chrupiące udka 196papryka Majeranek Miód 2 łyżki Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na całą noc. Pałki z kurczaka pieczemy przez około 60 minut w 180-190 stopni C (przez pierwsze 30 minut
Pyry na Gaz
Bitki wieprzowe duszone z warzywami 249chwilę podsmażamy na tej samej patelni, po czym przekładamy to rondla. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Bitki dusimy na niewielkim ogniu około 45 minut, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewamy bulionem lub wodą. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek, papryki, sól i pieprz. Miękkie kotlety wyjmujemy z rondla, a pozostały sos zalewamy pół szklanki zimnej wody
e-PrzepisyKulinarne
ŻEBERKA BBQ Z GRILLA 320Jedyne, co nam się marzy, to piękna pogoda. Nie dość,... Artykuł ŻEBERKA BBQ Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Kotlety siekane z pieczarkami i papryką 205Kotlety z mięsa drobiowego, papryki oraz podsmażonych pieczarek. Z podanych składników wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości. W misce wymieszać kurczaka z solą, pieprzem, chilli
Bullio
Curry z kalafiora 233przykrył dokładnie kalafior i gotować na wolnym ogniu około 3 minut. Podawać udekorowane listkami kolendry, kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem. * Czerwona pasta curry jest średnio pikantna, bardzo pasuje do mięs, owoców morza lub warzy. Ja użyłam 1 łyżkę TEJ-KLIK. * Wybierając mleczko kokosowe należy patrzeć na skład, im krótszy tym lepszy, ja użyłam mleczka kokosowego BIO-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie