mięso - 63110 przepisów (strona:1897/4208)

Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie na obiad 167

minut. Po tym czasie dodałam dynię ( już lekko rozmrożoną ) pokrojoną w piękną równą kosteczkę. Całość jeszcze dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Dynia miękka, ale nie rozpadła się całkowicie, mięso pyszne, zostało jeszcze dosolenie sosu, doprawienie bazylią i gotowe.   Do tego dania podałam ugotowany ryż.         Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie

Kuchnia na wzgórzu
Krokiety z mięsem i orzechami 209

patelnię z odrobiną oleju. Smażyć cienkie naleśniki na złoto. Łopatkę ugotować z wywarze warzywnym z dodatkiem soli do miękkości. Ostudzić. Cebulę poszatkować w drobniutka kostkę i zeszklić na oleju. Mięso zmielić w maszynce. Dodać podsmażona cebule i zmielone migdały. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką chilli. Na naleśniki wyłożyć cienką warstwę farszu mięsno-orzechowego. Boki naleśników zawinąć do środka

Pyry na Gaz
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta. 342

kostkę. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzam, ale nie do końca na dnie garnka zostawiam troszkę wody z gotowania. Do makaronu dodaję szpinak, mięso i fetę. Mieszam i gotuję jeszcze kilka minut, aż danie się podgrzeje, a smaki się połączą. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie 181

oczyszczamy z wszelakich , dóbr nadprogramowych , typu : błony , piórka ,pały..itp Osuszamy, ręcznikiem papierowym , rozcinamy od strony pleców – rozkładamy i solimy , a następnie, poprzez włożenie dłoni ,między skórę , a mięso , oddzielamy ją ostrożnie , tak, żeby nie porozrywać ( jak na zdjęciu ) . W tak powstałe kieszonki , pakujemy boczek, pokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy na rękę marynatę

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony w mleku 168

grubsze plasterki. Całość zalać mlekiem, przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.) W trakcie pieczenia mięso należy obrócić na drugą stronę, a marchewkę przemieszać.  Z 15 minut przed końcem zdjąć folię, aby skórka nabrała złotego koloru. (*) Ilość mleka zależy od szerokości naczynia żaroodpornego, ponieważ

Di gotuje
Golonka z cebulką 207

gwarantowało że słoiczek zostanie mocno zaciągnięty, a wyrób będzie mógł stać bardzo długo. Po tym czasie na dno słoika dajemy liść laurowy. Następnie do połowy słoika upychamy mięso, później cebula i znowu mięsko. Na koniec ziele angielskie i woda. Wkładamy zakręcone słoiki do szybkowara wlewamy wodę do poziomu nakrętek, zamykamy garnek i sterylizujemy 70-80 min. Czekamy aż ciśnienie spadnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Cięlęcina z warzywami w koperkowym sosie i recenzja garnka Zwilling 187

lodówki. Po tym czasie pokroić  na kawałki,włożyć do garnka, podlać olejem z chili, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę oraz por, podsmażyć kilka minut, aż mięso zbieleje, mieszać od czasu do czasu, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, fasolę oraz pietruszkę i brukselki, wsypać mrożony groszek,  całość podlać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem

Wanilia i Kardamon
Pieczona szynka z rozmarynem 145

oliwek do posypania: płatki papryki Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która nacieramy mięso ze wszystkich stron. Tak przygotowane zostawiamy w szczelnie zamkniętym naczyniu na przynajmniej 12h. Naczynie żaroodporne z szynka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i pieczemy około

Pyry na Gaz
Schab pieczony w przyprawach 189

łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 6 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Czosnek przeciskam przez praskę. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam schab. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Schab razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuje i układam na blaszce. Schab piekę około 2 godzin w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone 135

blogu największym powodzenie, to właśnie rzeczy prostych szukacie najchętniej. Zatem zapraszam na pyszne mieloniaki! W ogóle pomysł na te kotlety powstał przy lazanii. Poprosiłem Anię żeby kupiła trochę mielonego mięsa na lazanię właśnie. Mój błąd polegał na tym, że nie sprecyzowałem ilości. A Ania, jak to Ania, wróciła do domu z kilogramem. Jak na dwie osoby trochę za dużo... Zatem

Marder&Marder Manufacture
Rolada drobiowo-wieprzowa ze śliwką 300

kurczaka rozkrajamy tak żeby powstał jak największy kawałek,rozbijamy go tłuczkiem żeby był cieńszy ale większy.   układamy dwa filety koło siebie ,zęby tworzyły jedną całość,doprawiamy solą ,pieprzem, mięso mielone w miseczce doprawiamy również solą ,pieprzem wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami mieszamy i wykładamy na nasze filety, z brzegu układamy w rzędzie śliwki(nie trzeba ich wcześniej

Swojskie jedzonko
Kotlety mielone mojej mamy czyli retro obiad 192

sztuk 400g karkówki 1 bułka czerstwa 1 jajko 1/4 większej cebuli sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia   Wykonanie Bułkę moczymy w wodzie. Mięso razem z cebulą przepuszczamy przez maszynkę. Zmielone przekładamy do głębszego naczynia. Wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość wyrabiamy do połączenia się składników. Nabieramy porcję masy mięsnej, formujemy owalne kotlety, obtaczamy

Raj dla Podniebienia
Zapiekany koper włoski i ziemniaki pod beszamelem (Gratin di finocchi e patate con besciamella) 240

Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków zatopionych w kremowym sosie beszamelowym pod chrupiącą skorupk ą  z parmezanu to przepyszny dodatek do dań głównych na bazie mięsa a dla wegetarian samodzielny i sycący posiłek.  Polecam serdecznie :) **** Il gratin di finocchi con le patate affogate in una crema di besciamella, a sua volta ricoperta di una crosta

La grande e la piccola cuoca
Pieczona karkówka w winie Grażynki :) 307

wina. Torebkę (rękaw do pieczenia) szczelnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 2 godziny. 15 minut przed końcem pieczenia przecinamy torebkę do pieczenia, aby mięso delikatnie się przypiekło. Karkówka pieczona w winie , to świetna propozycja na świąteczny obiad. Smacznego! Post Pieczona karkówka w winie Grażynki :) pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Baleron długodojrzewajacy 213

wyśmienita wędlina do kanapek, do jajecznicy, czy żeby ją zajadać bez niczego, no może z musztardą czy chrzanem. Roboty przy nim mało a efekt przepyszny, kupcie tylko dobrej jakości mięso. Baleron długodojrzewający. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania