mięso - 63110 przepisów (strona:1897/4208)

Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym 204

produkowane wg. 100 letniej receptury będącą ściśle strzeżoną rodzinną tajemnicą. JAKOŚĆ I SMAK – najważniejsze informacje Do produkcji wędlin i innych wyrobów nie używa się polepszaczy i sztucznych barwników, a mięso jest zawsze najwyższej jakości pochodzące od lokalnych, zaufanych hodowców. Część z produktów posiada badania, z których wynika że są bezglutenowe (<5mg na 1kg) Nad procesem produkcji i obróbki wędlin

Słodkie okruszki
Naleśniki z mąki kasztanowej wg J. Oliver'a 96

Przepis na naleśniki z mąki kasztanowej pochodzi z książki "Kulinarne wyprawy Jamiego" J. Oliver'a. To jedna z moich ulubionych książek kucharskich. Jest oblepiona kolorowymi karteczkami

bistro mama
Wrapy z szarpaną „wieprzowiną” z boczniaków 120

siekamy. Dzięki tej podatności na rwanie można z niego zrobić imitację mięsnej, bardzo popularnej w Stanach i UK potrawy: szarpanej wieprzowiny (lub wołowiny). W oryginalnej, mięsnej wersji sztuka mięsa jest bardzo długo pieczona tak, że staje się mięciutka i rozpada się w rękach. Po wyjęciu z piekarnika można je przy pomocy dwóch widelców porwać na małe niteczki – stąd nazwa „szarpana

Niedzielny kucharz
Greckie klopsiki z tzatziki i warzywami 133

zielona papryka 2 garści pomidorków koktajlowych 1 mała cebula 3 łyżki oliwy świeży koperek świeża mięta Sposób przyrządzenia: Klopsiki: 1. Posiekaj drobno cebulę i czosnek. 2. Wymieszaj z mięsem i resztą składników bardzo dokładnie na jednolitą masę. 3. Formuj klopsiki wielkości orzecha włoskiego. 4. Smaż na rozgrzanym tłuszczu. Całość: 1. Na półmisku lub w miseczkach rozłóż sałatę. 2. Ułóż połówki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paprykowe łódeczki ziemniaczane 92

czas pieczenia ziemniaków zależy od wielkości kawałków, na jakie je pokroisz, dlatego warto sprawdzać je w czasie pieczenia. Zobacz też inne przepisy na dodatki do obiadu : Paszteciki z mięsem Sałatka z fasolką szparagową Podpłomyki Glazurowane marchewki Domowa kostka rosołowa Sałatka tabbouleh Zobacz też najnowsze przepisy : Paprykowe łódeczki ziemniaczane Tarta z rabarbarem Kuskus z pieczonego kalafiora Dżem truskawkowy z rabarbarem Galaretka

okolicepalnika.pl
Schab zapiekany pod beszamelem – pomysł na pyszny obiad 104

potrawie) Przygotowanie Pora kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Schab kroimy w niezbyt grube plastry, które rozbijamy lekko tłuczkiem. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron przez kilka minut. W rondelku rozpuszczamy smalec, dodajemy do niego mąkę i mieszamy, aż mąka

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone udka z ziemniakami i marchewką 103

pałki przekładamy do miski. Wlewamy trochę oliwy/oleju, wsypujemy przyprawę do kurczaka. Następnie każde udko dokładnie nacieramy aby ładnie pokryło się marynatą. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby mięso się zamarynowało. ( możemy kurczaka natrzeć przyprawami wieczorem poprzedniego dnia), ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, obrane marchewki kroimy w plasterki. Warzywa przekładamy do większej miski. Wlewamy trochę oliwy/oleju, przyprawiamy solą

Blog kulinarny S9.PL
Drobiowe mielone z jarmużem 217

Składniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem

czarrna od kuchni
Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach 118

Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach to pyszny pomysł na obiad, na poczęstunek dla gości, również na zimną przekąskę. Jeśli lubicie mięso zapiekane w cieście francuskim, to tak podana polędwiczka z pewnością Wam posmakuje. Oczywiście jak zawsze piszę to i napiszę teraz, przyprawiajcie wedle własnego smaku. Co jest ważne, ważne by nie piec … Czytaj dalej Polędwiczka wieprzowa

Pieprzyć z Fantazją
Nadziewane roladki schabowe duszone w kremowym sosie z warzywami 144

zalewy 2 pory 1 szklanka mrożonej mieszanki warzywnej (marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa, groszek) 2 ząbki czosnku 10 dag pleśniowego serka   np. brie 1 łyżka mąki + mąka do obtoczenia mięsa 1 szklanka mleka 1 szklanka rosołu lub bulionu domowego 3 łyżki oleju 1 łyżka klarowanego masła Sól i pieprz do smaku świeży koperek do posypania Przygotowanie: Plastry schabu rozbijamy

Wanilia i Kardamon
Pulpety rybne z ryżem czarnym 93

zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą i przyprawy oraz jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie składniki połączą się. W następnym

Dorota Smakuje