mięso - 63110 przepisów (strona:1897/4208)

Wrapy z kurczakiem i awokado 217

kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Przyprawy wymieszać z solą i czarnym pieprzem oraz łyżką oleju, nasmarować kurczaka. Najlepiej zostawić na przynajmniej godzinę w lodówce aby mięso przeszło aromatem przypraw. Jeśli nie mamy czasu możemy usmażyć od razu. Rozgrzać patelnię z odrobina oleju. Gdy będzie gorąca włożyć kurczaka i obsmażyć.. Sos: Czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotować

Pyry na Gaz
Szynka z wolnowaru czyli domowa wędlina do kanapek 443

całą noc ) .   Rano wyłączyłam wolnowar. Szynka w nim została do wystudzenia. Wieczorem ją wyjęłam i była gotowa do jedzenia. ( Na zdjęciu szynka zaraz przed wyjęciem jak widać mięso puściło dużo soku, w którym się dusiło) Jeśli wolisz szynkę bardziej wysuszoną, możesz ja włożyć po wystudzeniu do piekarnika nagrzanego do 200 C na 10 minut. Lekko ją obsuszy a wierzch

Kuchnia na wzgórzu
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym 296

Składniki: 1/2 kg mięso z udek indyka 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki posiekanego koperku 2 szklaki bulionu 1 … Czytaj dalej Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

czarrna od kuchni
Pieczone skrzydełka kurczaka 319

przyrządzam dość często z tego względu, że ich przygotowanie jest dość szybkie, a także bardzo je lubię, szczególnie chrupiącą skórkę – niebo w gębie! Przyznam się, że przed pieczeniem mięso zazwyczaj doprawiam na oko, jedynie jeżeli planuję zrobić coś właśnie na bloga, to skrupulatnie zapisuję składniki, aby podzielić się z Wami dokładnym przepisem Uważam, że sekret dobrego pieczonego kurczaka tkwi

Kuchnia Bazylii
Pieczony indyk z orientalną nutą na pak choi 224

Można ją jeść smażoną, gotowaną, blanszowaną, ale i na surowo. Jadłam ją wiele razy, ale sama nie wykorzystywałam podczas pichcenia. Pora to zmienić. Jak pewnie zauważyliście często ostatnio używam mięsa indyka. Dzisiaj nie jest inaczej. Lekko słodkie, pikantne, sezamowe aromaty na dziś! Czytaj więcej

Pichceniomania
Smażony boczek z cebulą "świeżonka" 251

Zawsze mnie zastanawiało skąd wzięła się nazwa. Danie gości u nas od wielu lat. Wszak świeżonka to danie z mięsa ze swieżo ubitej świni i nie ma za wiele wspólnego ze smażonym boczkiem z cebulą. Nie zmienia to jednak faktu, że jest przepyszne i z pewnością przypadnie od gustu wielbicielom skwarek i smażonych potraw. Składniki (2 porcje) -400 g surowego

Zielona Kuchnia
Naleśniki z białym serem 361

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 347

danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczne. Mięso z piersi kurczaka jest z natury dość suche, tutaj jednak owiniemy je w szynkę parmeńską, która nada niesamowitego smaku i dodatkowo sprawi, że filety będą bardzo soczyste. Świetnie do takiego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit menu na Boże Narodzenie 288

Pieczone mięsa, pasztety, sałatka jarzynowa z majonezem... To tradycyjne dania świąteczne, które są oczywiście bardzo dobre, ale dość tłuste i ciężkie. Potrawy wigilijne i bożonarodzeniowe nie muszą jednak być kaloryczne. Oto fit menu na Boże Narodzenie, czyli moje propozycje na świąteczny stół .  Przepisy na dania rybne Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Frittata z łososiem i szpinakiem

My Chcemy Jeść
Krucho – drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i mięsem 254

paszteciki z pewnością przypadną do gustu wielu z was. Jeżeli macie wątpliwości co do farszu, możecie go zastąpić jakimś innym, bardziej tradycyjnym. Chociaż moim zdaniem to mięso i kiszona kapusta to całkiem udane połaczenie. Zresztą już wam je kiedyś proponowałam w pierogach. Moim zdaniem to jedno z lepszych ciast do pasztecików jakie jadłam. ciasto

Polska Zupa
Soczysty indyk z aromatycznym sosem- czego chcieć więcej! 173

Bohaterem dzisiejszego przepisu jest mięso z indyka. Jednak pierwsze skrzypce, jeśli chodzi o smak, gra w tym daniu przede wszystkim koper włoski. Zwany także fenkułem lub koprem słodkim, ma liczne zastosowania prozdrowotne. Uwalnia od zaparć, ma działanie przeciwzapalne, wykrztuśne. Co ciekawe, spożywany w zbyt dużych ilościach może dość poważnie zaszkodzić, wywołać halucynacje. Nie martwcie się jednak, jedzony raz na jakiś

Pichceniomania
Klasyka – makaron z sosem pomidorowym 298

Niestety w Polsce przyjęło się, że makaron z sosem pomidorowym musi być przygotowany koniecznie z dodatkiem mięsa mielonego. Jest to bardzo błędne podejście, bowiem klasyczny włoski makaron jest podawany z samym sosem pomidorowym . Spróbujcie tego przepisu, a przekonacie się dlaczego to danie jest tak bardzo popularne we Włoszech i tak często przez nich jedzone. Samo przygotowanie dania zajmie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kociołek imprezowy z kurczakiem, pieczarkami i uszakami 250

garnka, stawiając nawet taki garnek na stole żeby goście częstowali się sami. Ważne żeby było to danie pełne smaku i gorące. Dodatek grzybów zawsze dobrze współgra ze smakiem mięsa , a w gęstym sosie można maczać sobie kawałki bułki lub polać nim ryż, makaron czy ziemniaki. Takie jedzenie jest pyszne! Taką porcją pysznego, rozgrzewającego gulaszu z kurczaka i grzybów nakarmicie przynajmniej

Smaczna Pyza
Pieczony filet z indyka 249

Już wam z całą pewnością pisałam, że nie przepadam za mięsem z indyka. Jednak czasami postanawiam dać mu kolejną szansę i z reguły wychodzi dość smaczne danie. Takich dań do powtórzenia mam juz kilka. Dzisiajszy pieczony filet z indyka też z pewnością dołączy do tej listy. ok. 1,5 kg filetu z indyka marynata

Polska Zupa
Konfitura żurawinowa do mięs i serów 189

ogóle, nie wiem jak to się mogło stać;)   Z góry uważałam, że jej nie lubię, chociaż nie próbowałam, ale teraz nie wyobrażam sobie bez niej serów czy mięs np. kaczki lub schabu.  W tym roku popełniłam swój debiut i tak o to mam swoich kilka słoiczków na zimę, żałuję tylko  że zrobiłam tak mało ;(  Składniki

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania