mięso - 63110 przepisów (strona:1893/4208)

Burgery grzybowo-fasolowe 160

Nawet najwięksi miłośnicy wysmażonego wołowego burgera raz na jakiś czas powinni zjeść wegetariańską wersję. Jest zdrowszy. I ma smak. Hamburger automatycznie kojarzy się z kawałkiem dobrze wysmażonego mięsa. Oprócz wegetarian i wegan, którzy zajadają się warzywnymi burgerami. Wiedzą co dobre :-). Nieweganom te wszystkie flaczki z boczniaków, smalce z fasoli mogą wydać się dziwne, bo w sposób oczywisty kojarzą się

Niedzielny kucharz
RAMEN Z MAKARONEM RYŻOWYM NA BULIONIE Z ZIELONEJ HERBATY I TRAWY CYTRYNOWEJ 172

tych składników. Tych produktów jest dużo  zostały podzielone One na kilka grup. Ja wykorzystałam w swoim daniu SUPERFOODS takie jak: warzywa : marchewka, grzyby, groszek, cebula, fasolka szparagowa białka : mięso z kurczaka bez skóry, nasiona sezamu inne: zielona herbata Oczywiście jest to tylko znikoma część produktów. Są jeszcze owoce, produkty bogate w wapń czy nasiona. Pamiętajmy, że zdrowie mamy jedno

Kuchnia w oparach
ROLADKI Z KURCZAKA Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU I SOSEM CZEKOLADOWYM 169

Dzisiaj pokaże Wam danie proste ale zarazem zaskakujące. Połączyłam mięso drobiowe z czekoladą i groszkiem. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania 2 piersi z kurczaka 300 g zielonego groszku 1 pomidor 200 g czekolady gorzkiej 80 ml wiśniówki 80 ml mleka skondensowanego pół łyżeczki chilli w proszku kiełki groszku sól, pieprz Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą

Kuchnia w oparach
KARNAWAŁOWE LODY NIE DLA OCHŁODY 135

łyżki majonezu wafelki do lodów Pałki z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez ok 20-25 minut (aż mięso nie będzie surowe). Jak kurczak ostygnie to oddzielamy kurczaka od kości. Dodajemy do niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę

Kuchnia w oparach
PAŁKI Z KURCZAKA JAK W KFC 185

olej do smażenia Palki z kurczaka myjemy i osuszamy. Obkrajamy każdą pałkę ok 2 cm pod kością, zdejmujemy skórkę i chrząstkę. Następnie wkładamy na 5 minut do gotującej wody mięso. Odcedzamy wodę i czekamy aż kurczak wystygnie. MARYNATA: Paprykę chilli w proszku mieszamy ze słodką papryką i solą. Posypujemy każdą pałkę w przyprawach. CIASTO DO OBTOCZENIA KURCZAKA: Mleko, mąkę, jajka

Kuchnia w oparach
Szaszłyki na patelni z kiełbasy, piersi kurczaka,słoniny i cebuli 187

super pomysł na smaczny obiad lub kolację. Szaszłyki SKŁADNIKI Pierś drobiowa Biała kiełbasa Słonina Cebula Wykałaczki Sól, pieprz Rukola SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Umyte i pokrojone kawałki mięsa nadziewać na długie wykałaczki na przemian ze słoniną i cebulą, według wlasnej fantazji. Posypać soląi pieprzem.Tak przygotowane szaszłyki układać  na rozgrzanej patelni . Piec przez  kilkanaście minut co jakiś czas

zielonacukinka
Bulgur z kurczakiem, pieczarkami i ciecierzycą z parmezanem 174

kaszy bulgur obecnie w mojej szafce brak.  Przygotowałam dzisiaj obiad na dwa dni w kwadrans! Jutro więc mam wolne od gotowania.  Bardzo syte danie. Połączyłam delikatne mięso drobiowe z kaszą, papryką, pieczarkami i cieciorką oraz parmezanem. Tak, to ser włoski doda smaku kaszy, która jest w smaku i świetnie komponuje się z kurczakiem i pozostałymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą 151

Dzisiaj przygotowałam na kolację podpłomyki z mięsem z kurczaka. Kolacja wyszła naprawdę bardzo smaczna! Podpłomyk, musztarda, grillowane kawałki z kurczaka posypane parmezanem i zielona, chrupiąca sałata. To było pyszne! Podpłomyki robi się szybko i bardzo prosto-tylko woda, mąka i sól. Smażymy je na suchej patelni z każdej strony i gotowe. Takie podpłomyki mogą stanowić bazę różnych przekąsek lub świetnie

Moja smaczna kuchnia
Domowy rosół 234

się na opakowaniu Obierz warzywa i dobrze je umyj, marchewkę pokrój w talarki o grubości około 2-3 cm Cebule obierz i nabij na widelec, przypal na ogniu Gdy mięso będzie po wstępnej obróbce dodaj warzywa, ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz do smaku, wszystko gotuj na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny. Makaron rozłóż do miseczek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab po bałkańsku 14001

gorącym tłuszczu aż się zrumieni. Zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tej samej patelni. Dorzucamy ząbek czosnku w całości. Gdy cebula zmięknie dodajemy z powrotem mięso i dorzucamy pieczarki oraz paprykę.Dusimy przez kilka minut aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Wówczas dodajemy pomidory oraz korniszony. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, szczyptą

My simple kitchen
Spring rolls, czyli świeże sajgonki 212

omletu), do tego miseczka słodko-słonego sosu. Tyle jeśli chodzi o zestaw podstawowy. Smak sajgonek zależy od nadzienia, a ono może być absolutnie dowolne. W papier możecie zawinąć mięso wieprzowe, wołowe, owoce morza oraz ulubione warzywa i zioła. Naszym zdaniem warto też dodać jeden tajemniczy składnik: cieniutki omlet usmażony z dodatkiem sosu sojowego, potem pokrojony w paski doskonale podkręca smak

Niedzielny kucharz
Pulpety w pomidorach 255

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula 1 jajko 1 garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz, słodka papryka 2-3 łyżki mąki 1 słoik 0,7 l … Czytaj dalej Pulpety w pomidorach

czarrna od kuchni
KURCZAK PIECZONY W SOSIE CURRY 217

Udka z kurczaka pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym z curry - wypróbowany przepis.   ----------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut* ----------------------------------------- *oprócz czasu na marynowanie i pieczenie mięsa SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka (lub 6 -7 pałeczek) kawałek masła do wysmarowania naczynia do zapiekania sos : 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki keczupu 3 duże łyżki dobrej oliwy 3 płaskie łyżeczki

Moja Książka Kucharska
Udziec z indyka duszony z warzywami 182

Udziec z indyka – lekkie i bardzo smaczne mięso, które może z powodzeniem wystąpić w roli głównej na uroczystym obiedzie. W dodatku jego smak jest lubiany również przez dzieci, zwłaszcza jeśli przyrządzimy je w tak delikatny sposób. Jeśli więc szukacie pomysłu last minute na świąteczne danie główne, które będzie smakowało wszystkim członkom rodziny to istnieje […] Artykuł Udziec z indyka

Wiszniówka
Podżerka z karkówki z papryką marynowaną 165

pieprzem i paprykami. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie obsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zeszklić na tym samym oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przenieść do naczynia żaroodpornego. Dodać mięso i pokrojoną w paski lub mniejsze kawałki paprykę. Całość zalać pomidorami z puszki. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem jeśli istnieje taka potrzeba. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania