mięso - 63110 przepisów (strona:1887/4208)

Udka kurczaka pieczone z warzywami 193

Udka (obojętnie czy same pałki jak tutaj, czy inne części też), często przygotowuję w taki sposób, żeby jednocześnie z mięsem mieć warzywny dodatek. Zimą sięgam po mrożonki, latem po świeżutkie i pachnące warzywa z ogródka lub straganu. Udka kurczaka… Artykuł Udka kurczaka pieczone z warzywami pochodzi z serwisu Kolorowy

Kolorowy Przepisownik
Schabowy po królewsku – przepis na obiad 409

grubości około 2 cm, myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Musztardę i miód mieszamy ze sobą i taką marynatą smarujemy plastry schabu z obu stron. Mięso odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc, ale jeśli nie mamy czasu można smażyć od razu). Następnie obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Schab z pieczarkami pod kruszonką 179

maśle , aż porządnie się przyrumienią i nie będzie już czuć surowizny cebuli Schab oczyszczamy ze zbędnych elementów . Delikatnie końcem rączki od noża rozbijamy . Tylko tyle ,żeby naruszyć strukturę mięsa . Grillujemy na patelni grillowej , krótko , na dużym ogniu , schab może być , a nawet powinien niedopieczony . Następnie solimy , pieprzymy , smarujemy warstwą pieczarek ( około 0,5 cm ) i posypujemy dość grubo

Ogrodnik w podróży
Piątek: „Pijane” kluski w 15 minut 215

danie bajecznie łatwe i smaczne. Skład, poza podstawą, którą tworzy makaron ryżowy, sos sojowy, sos rybny, chili z czosnkiem i bazylią, jest dość dowolny. Można do klusek dodać mięso, albo owoce morza, albo warzywa. Co do ostrości, to jego poziom zależy od indywidualnych gustów – może być mocno ostre, albo, jak w naszym przepisie, łagodne. Makaron doskonale sprawdza się jako

Niedzielny kucharz
ROLADKI DROBIOWE Z CUKINIĄ W SOSIE PIECZARKOWYM 348

roladki przekładam do garnka o grubym dnie, dolewam dwie szklanki wody, dodaje przyprawy.  Pieczarki , drobno posiakany szczypior oraz cebulkę suszoną , smażę na tym samym oleju i patelni co mięso. Przekładam do garnka. Całość przykrywam i duszę ok 35 min.  Po tym czasie sprawdzam sos jeśli będzie za mało wyrazisty doprawiam jeszcze przyprawami.  Jeśli lubimy bardziej gęste sosy

Gotowanie Patki
KASZA BULGUR Z KURCZAKIEM W SOSIE POMIDOROWYM 185

sól, pieprz, papryka ostra, cukier * oliwa z oliwek * feta SPOSÓB PRZRZĄDENIA: Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy posiekaną drobno cebulę oraz czosnek. Dodajemy pokrojone ( oczyszczone wcześniej ) mięso i przesmażamy kilka minut. Dorzucamy drobno pokrojone świeże pomidory oraz suszone pomidory pokrojone w paseczki. Zalewamy passatą i gotujemy do momentu, aż sos zrobi się gęsty i zredukowany. Po ok. 15 minutach doprawiamy

Ostra na Słodko
Sałatka z szynką i tortellini 577

sałatka to świetna propozycja na spotkanie ze znajomymi, albo dodatek do dań z grilla. Szybko i smacznie… Poniżej znajdziecie listę składników i przepis… Składniki tortellini z mięsem 200g szynki 1 mały por 2 ogórki zielony pęczek koperku mała puszka kukurydzy sól pieprz 2-3 łyżki majonezu Sałatka z szynką i tortellini – przepis Makaron tortellini gotujemy według przepisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z krewetkami i cukinią 183

Bardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo-musztardowym 176

polędwiczka wieprzowa sól, pieprz olej/masło Sos: 1 szkl. słodkiej śmietany 18% lub 30% 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżka musztardy starofrancuskiej pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z białych błonek. Kroimy na plastry o grubości około 2cm. Każdy kawałek lekko spłaszczamy dłonią. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju oraz masła. Polędwiczki smażymy

Smaki Na Talerzu
Siekane kotlety z indykiem i botwinką 113

pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, poszatkowane zioła, jajka, mąkę, przyprawy, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką porcje mięsa i smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron

Kardamonovy
Szybki kurczak curry z warzywami 149

śmietany 30% (można pominąć) łyżeczka przyprawy curry świeża kolendra lub pietruszka sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy na oleju na patelni, następnie dodajemy mrożone warzywa. Całość smażymy jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wlewamy mleczko kokosowe i śmietanę. Składniki dusimy ze sobą przez jakieś

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową oraz rybą 149

Latem, zamiast tradycyjnego obiadu składającego się z mięsa, ziemniaków i surówki, zdecydowanie lepiej sprawdzają się różnego rodzaju potrawki czy sałatki. Wszystko co jest lekkie i można podać na zimno jest jak najbardziej wskazane, gdy za oknem termometr wskazuje ponad 30 kresek;) Dzisiejsza sałatka to właśnie taka propozycja… u nas z powodzeniem stanowiła danie obiadowe. Zamiast ryby można wykorzystać gotowaną

Smaki Na Talerzu
Indyk z ryżem i brokułami 178

jestem jakąś fanką gotowania i moje obiady raczej są proste i zwykle niezbyt "fotogeniczne" :) Zimą preferuję dania jednogarnkowe i korzystam ze stałych i lubianych przeze mnie składników. Z mięsa jadam zwykle indyka, ale potrafię się w ogóle bez niego obejść i czasem wystarczy mi zwykła kasza z mnóstwem warzyw. Dziś danie bardzo proste i nie ma w nim nic wyszukanego

Healthy food explorer
Makaron vermicelli z kurczakiem i pieczarkami 316

Cieniutki makaron z aromatycznym kurczakiem marynowanym w sosie sojowym, imbirze i occie ryżowym. Pomysł na szybkie danie obiadowe. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać mięso z dwoma

Bullio
Ryż z kalafiora z indykiem i kolendrą 166

niej przesmażamy kalafiora, smażymy go mieszając przez około 5 minut. Ściągamy z patelni. Na patelnię dajemy kolejną łyżkę oleju i wrzucamy cebulę i przesmażamy, po chwili dodajemy mięso z całym sosem i całość smażymy na dużym ogniu – tak około 7 minut, możemy dodać 2-3 łyżki wody tak w połowie smażenia żeby zrobił nam się pyszny

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania