mięso - 63110 przepisów (strona:1880/4208)

Pieczone skrzydełka z kurczaka w ziołowej marynacie z miodem i chilli 226

przyrządzam coś na szybko w piekarniku. Wystarczy przygotować aromatyczną marynatę, aby danie nie było jednak pospolite. Tym razem proponuję pieczone skrzydełka z kurczaka w ziołach z dodatkiem chilli. Składniki: mięso: - 6-8 sztuk skrzydełek z kurczaka marynata: - 3 łyżki oleju rzepakowego - zioła (u mnie

Kuchnia co dnia
Faworki – najlepszy przepis 205

położyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli  jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Faworki – najlepszy przepis 188

położyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli  jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Boczek rolowany 145

Muszę przyznać, że podchodziłam do boczku trochę z rezerwą. Wydawał mi się trochę zbyt tłusty.:) Możemy poszukać chudszego mięsa i wtedy dobrze doprawione i dobrze upieczone jest wyjątkowo smaczne. Ładnie wygląda pokrojone w plastry. Wybierajmy boczek jak najchudszy, mnie taki udało się znaleść i od razu pojawił się pomysł. Zachęcam, przepis prosty a efekt … Czytaj dalej Boczek rolowany

gotuj ze mną
Polędwiczki wieprzowe w sosie z Ballantines, żurawiną, chilli i suszonym pomidorem 204

sól pieprz oliwa z oliwek 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża pozbywamy się żyłek. Następnie kroimy na około 2 cm plasterki, które dodatkowo rozbijamy tłuczkiem do mięsa (nie za dużo). Oprószamy solą i pieprzem.  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy polędwiczki i obsmażamy je z obu stron po około 2-3 mintu. Robimy to na dużym

kruche babeczki
Faworki – najlepszy przepis 169

położyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli  jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Schab z kapustą kiszoną 167

dawno tu nie było żadnego przepisu obiadowego... I postanawiam to zmienić!  Będzie mięso, ryby i obiady wege! Obiecuję poprawę :) Dlatego dziś mam dla Was przepis na schab z kapustą. To jedyna forma schabu, która przejdzie mi przez gardło... i nawet smakuje. Nawet bardzo!  I mała podpowiedź dla Was... im więcej kapuchy tym lepiej :) Składniki: 4 plastry schabu

Czarnawisienka
Szynka pieczona 203

ostatnim wpisie poruszyliśmy nieco historię kuchni polskiej (skąd się w ogóle wzięła). Teraz chcielibyśmy nieco pozostać w temacie. Czyli wspomnieć chcieliśmy o dawnych sposobach przechowywania mięsa. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
PIKANTNY KUSKUS Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWYM 298

zielona, żółta – po 1 szt * świeża natka pietruszki * sok z cytryny * sól, pieprz, kumin, kurkuma * oliwa z oliwek „ Sławianki” Balcerzak to kiełbaski wieprzowe o wysokiej zawartości mięsa. Idealne do gotowania, smażenia, przygotowania na grillu i przyrządzania domowych hot-dogów. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Przygotowujemy składniki. Kuskus zalewamy gorącym bulionem, odstawiamy do napęcznienia. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno

Ostra na Słodko
Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan 171

sera Parmezan Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując panierowane piersi z kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan Piersi kurczaka po pokrojeniu można delikatnie ubić tłuczkiem do mięsa. Ja tego nie robiłam, gdyż wolałam aby mój kurczak był po usmażeniu bardziej soczysty. Ser Parmezan kupiłam w kawałku i starłam go na średniej wielkości oczkach tarki. Użyjcie nieprzywieralnej patelni. Taka

mecooks
kotlety schabowe faszerowane pieczarkami, pieczone w piekarniku 185

lubię, ale czasem warto zrobić je nieco inaczej. Miałam pieczarki, zrobiłam więc farsz pieczarkowy. Dodałam też po małym plastrze bardzo wyrazistego, belgijskiego sera. Po obsmażeniu, piekłam je w piekarniku. Mięso wyszło wyjątkowo soczyste. Najwygodniej użyć patelni którą możemy wstawić do piekarnika. Jeżeli takiej nie mamy trzeba kotlety przełożyć do żaroodpornego naczynia, pamiętając aby dokładnie zebrać z patelni wszystkie soki. Schab

Stare Gary
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 212

ziemniaczanej są oczywiście ziemniaki. To z czym chcemy je połączyć zależy już od nas. Dodać można warzywa takie jak np. brokuł, kalafior, cukinia czy pomidor. Sięgnąć możemy także po mięso. W zapiekance najlepiej sprawdzi się kiełbasa. Jeśli uda Wam się dostać w sklepie kiełbasę z papryką, ta będzie najlepsza. Możecie poszukać chorizo albo innej kiełbasy, która przypomina naszą swojską kiełbasę

mecooks
Schab pieczony w mleku 194

Schab gotowany w mleku , soczysty i aromatyczny znajdziecie pod linkiem a dziś schab który wypieka się w mleku, inny, równie pyszny. Tak przyrządzone mięso jest soczyste, aromatyczne i idealne do chleba, jak i jako danie obiadowe. Poza leżakowaniem w lodówce przez całą noc, trzeba go jeszcze piec przez 1,5 godziny ale warto bo jest naprawdę przepyszny. Schab wypiekany

Moje Małe Czarowanie
DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI (keto, LCHF, bez glutenu) 508

Komponując dietę (nie tylko ketogeniczną) warto zadbać o to by była urozmaicona i nie bazowała tylko na mięsie. Jeśli nie macie przeciwwskazań do spożywania podrobów, ryb i owoców morza, to polecam by i one znalazły się w Waszych jadłospisach. Tym razem moją propozycją jest ryba – dorsz w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami. Wybrałam dorsza czarniaka – bardzo smaczną, mięsistą

Ola la LCHF
Gotowany kurczak z warzywami 165

ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki pół małego pęczka natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Udka obieramy z mięsa. Brukselkę gotujemy do miękkości, większe główki można przekroić na pół. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią cebulę, paprykę i cukinię pokrojone w kostkę i rozdrobniony czosnek, rumienimy. Dodajemy do tego

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania