Kotlet schabowy 201Kotlety schabowe.. 50 dkg schabu, polędwicy sól, pieprz domowa vegeta 2-3 jajka 1-2 łyżki śmietany bułka tarta , mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami i śmietaną.Mąkę wymieszać z bułką tartą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w mące z bułką tartą.Usmażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenie
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA 232inne niż do tej pory robiłam , nie dość , że kotleciki są z piekarnika to w dodatku bez mąki czy bułki. Polecam . SKŁADNIKI NA 16 Sztuk: ➽ 500 g mięsa mielonego z indyka ➽ 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar ➽ 1 cebula np.czerwona ➽1 łyżka natki pietruszki ➽2 jajka ➽2 Łyżki majonezu ➽2 łyżki musztardy ➽ 1łyżka ketchupu ➽sól
Gotowanie Patki
Grillowana pierś z kurczka w curry 191naszym obiedzie. Tym razem jako podstawę marynaty do grillowanych piersi z kurczaka, a jako dodatek warzywka na patelnię. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu danie, wystarczy tylko zamarynować mięso dzień wcześniej, a w ciągu 20-25 minut mamy gotowy smaczny i aromatyczny obiad :) Składniki na ok. 2 porcje: ok. 500- 600 g piersi z kurczaka 3 łyżki przyprawy curry
Simply Food
Czwartek: Marokańska zupa z bobu 169półwyspie Iberyjskim. W tamtej części świata bób jest warzywem wiosennym, dlatego bobowa zupa wchodziła w skład dań przyrządzanych na Paschę. W wersji oryginalnej gotowana jest z dużą ilością mięsa. W wersji wegetariańskiej jest nie mniej sycąca. Mówiąc wprost, to zupa drwala, bo daje potężny zastrzyk energii. I sytości. Sezon na bób już za progiem Wrzucamy ten przepis, zrobiony jeszcze
Niedzielny kucharz
SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI 168przez folię spożywczą). Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką mieloną. Następnie każdy plaster indyka kroimy na pół. Plastry szynki parmeńskiej oraz pomidory suszone również przecinamy na pół. Na każdy kawałek mięsa układamy pół plasterka szynki i pół pomidora suszonego, a następnie zwijamy w rulon. Na patyczki do szaszłyków nabijamy plasterek cukinii, następnie roladkę z indyka, plasterek cukinii, kolejną roladkę
Kuchnia MagdaLeny
Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami 187Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami Udko to całkiem niezły kawałek kurczaka , soczyste mięso , nieco bardziej ,wyraziste niż filety z piersi .. Ciekawie przyrządzone , nie ma sobie równych . Glazura jest z dodatkiem miodu z mniszka , co sprawia ,że udko apetycznie błyszczy i nieziemsko smakuje . Risotto warzywne , to..po prostu risotto Mój starszy syn uwielbia je , więc często gości
Ogrodnik w podróży
Gołąbki z suszonymi grzybami 290Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos warzywny 575Bigos warzywny z kapusty pekińskiej i warzyw. Bigos warzywny to alternatywa dla tradycyjnego bigosu , ale zdecydowanie mniej kaloryczna i zdrowsza, bez mięsa i dużej ilości tłuszczu, a jego przygotowanie zajmuje ok. 30 minut. Kapusta pekińska z warzywami jest pyszna, osoby na diecie mogą ją jeść z czystym sumieniem, ale będzie również smakować osobom, które nie są na diecie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Forszmak lubelski 194Forszmak lubelski to rodzaj gulaszu z mięsa i wędlin które na zostały często po różnych uroczystościach czy poprzednim obiedzie. To gulasz z ogórkami kiszonymi, zaprawiony koncentratem pomidorowym i podawany najczęściej w wydrążonym bochenku chleba. Forszmak został także wpisany na listę produktów tradycyjnych województwa lubelskiego. To jak jedziemy do lublina czy gotujemy forszmak w domu? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Marokańska zupa z bobu 188półwyspie Iberyjskim. W tamtej części świata bób jest warzywem wiosennym, dlatego bobowa zupa wchodziła w skład dań przyrządzanych na Paschę. W wersji oryginalnej gotowana jest z dużą ilością mięsa. W wersji wegetariańskiej jest nie mniej sycąca. Mówiąc wprost, to zupa drwala, bo daje potężny zastrzyk energii. I sytości. Sezon na bób już za progiem Wrzucamy ten przepis, zrobiony jeszcze
Niedzielny kucharz
Boczek z grill, pyszny i prosty przepis 279misce mieszamy curry, paprykę i chili dodajemy olej, mieszamy. Na płaskim talerzu rozkładam plastry boczku i pędzelkiem nakładam na niego moją mieszankę. Nakładam ją z dwóch stron mięsa. Odstawiam do lodówki co najmniej dwie godziny. Smażymy na grillu, przewracając dwukrotnie. Podajemy od razu i uwaga bardzo szybko znika. Boczek z grill, pyszny i prosty przepis
Kuchnia na wzgórzu
Gotowanie z Poltino i Szybki makaron z brokułami 193żeby było półtwarde ( inaczej rozpadną się w naszym daniu i nie będą chrupiące ) . Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę i czosnek, gdy już puszczą zapach dodajemy mięso i dokładnie je obsmażamy, doprawiamy pieprzem. Dodajemy nasze brokuły oraz suszone pomidory, dolewamy wodę i całość dusimy, w ten sposób uzyskamy sos, który i tak nam zostanie po dodaniu makaronu
Kuchnia na wzgórzu
Makaron ze szpinakiem i szparagami 258Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie będziecie żałować. Do przygotowania tej potrawy wykorzystamy makaron razowy dzięki czemu danie to będzie dużo bardziej zdrowsze. Oczywiście możecie wykorzystać dowolny makaron – rurki, albo świderki, pszenny albo pełnoziarnisty. Osobiście polecam Wam wykorzystanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczne ćwiartki z kurczaka w marynacie z miodem i ziołami 234ząbki czosnku 3 łyżki oliwy lub oleju roślinnego świeża bazylia świeża kolendra sól pieprz 1. Ćwiartki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce, albo w naczyniu w którym będziemy piekli mięso przygotowujemy marynatę. Dajemy wszystkie pozostałe składniki, bazylię i kolendrę (ja dałam tak po pół tego co miała w doniczce) siekamy i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i nacieramy marynatą nasze
kruche babeczki
Roladki z farszem warzywnym 295stron oprószyć solą pieprzem oraz papryką. Na każdym plastrze ułożyć ok. 1 łyżki farszu i zawinąć w roladkę. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, wierzch mięsa również natłuścić. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać na ciepło
Simply Food