dressingiem miodowo-musztardowym. To moja propozycja w sezonie na szparagi. Idealna na drugie śniadanie, lunch lub kolacje. Do zabrania również na majówkę lub grill. Będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. The post Sałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaSezon grillowy czas zacząć – niech w tym roku będzie wyjątkowy i bogaty w smaki! Ta bardzo prosta marynata na grilla z sokiem jabłkowym to idealne
Niedzielny kucharzkurczaka delikatnie rozbijamy, wierzch posypujemy przyprawami. Patelnię mocno rozgrzewamy z dodatkiem oleju. Przesmażamy na niej pierś z kurczaka z obu stron na złoty kolor. Odkładamy, po lekkim przestudzeniu mięso kroimy na kawałki. --> Na talerzu układamy rukolę, na wierzchu układamy wszystkie składniki. Wierzch polewamy sosem. --> Sos: --> Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. --> Smacznego Post Zielona sałatka z awokado, jajkiem i kurczakiem pojawił
Marta GotujeGrill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wytrzymałam musiała mnie poczęstować. bardzo dobre, jeśli lubicie curry to zachęcam do wypróbowania. Kolendrę umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno. Czosnek przecinać przez praskę. Do miski wrzucić mielone mięso z indyka, dodać kolendrę, czosnek, 1 łyżkę sosu rybnego. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Uformować małe klopsy. W garnku smażyć pastę curry z odrobiną wody około 2 minut. Następnie
Kuchnia Pokoleńtaki zwykły prosty polski obiad? Pewnie pierwszą rzeczą, jaka przychodzi do głowy jest kotlet schabowy. Pewnie dlatego jest tak chętnie jedzony, bo jest prosty w przygotowaniu. Ot, wziąć kawałek mięsa, stuknąć parę razy tłuczkiem, obtoczyć w panierce i wrzucić na patelnię. Ewentualnie, jak ma się nieco więcej czasu, to można pokusić się o kotlety mielone. Z tym pracy jest nieco
Marder&Marder Manufacturemąki ziemniaczanej 2 duże jajka 300ml mleka szczypta soli 20g roztopionego masła olej do smażenia Farsz: 1 pęczek botwiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 400g mięsa z piersi kurczaka (ok. 2 sztuki) 185g Mascarpone 100ml wody 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 1 łyżka świeżego posiekanego koperku kozi niefermentowany ser (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Naleśniki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZa oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oliwek sól Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić. Na łyżce oliwy z oliwek podsmażyć do miękkości mięsa. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, ciągle mieszając, by ich nie przypalić. Następnie wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować do pożądanej konsystencji. Pesto wymieszać z kurczakiem i ugotowanym makaronem
Fabryka pomysłówwykorzystana zamiast zwykłej wody do przygotowania ciasta do pizzy. Spowoduje, ze spód od pizzy będzie bardziej chrupiący i pulchny. Do gotowania zupy – dodając bulion, warzywa i ewentualnie jakieś mięso będziecie w stanie przygotować wyśmienitą zupę. Do namaczania warzyw strączkowych – warzywa te w postaci surowej nie są dobrze tolerowane przez nasz organizm, namoczenie ich w wodzie po makaronie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nawet najwięksi miłośnicy wysmażonego wołowego burgera raz na jakiś czas powinni zjeść wegetariańską wersję. Jest zdrowszy. I ma smak. Hamburger automatycznie kojarzy się z kawałkiem dobrze wysmażonego mięsa. Oprócz wegetarian i wegan, którzy zajadają się warzywnymi burgerami. Wiedzą co dobre :-). Nieweganom te wszystkie flaczki z boczniaków, smalce z fasoli mogą wydać się dziwne, bo w sposób oczywisty kojarzą się
Niedzielny kucharzszklanki zimnej wody - olej - przyprawy: sól, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek i chwilkę smażyć. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, wystudzone pieczarki, cebulę i czosnek, wodę i bułkę tartą. Należy pamiętać o ograniu w dłoniach majeranku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić masę mięsną na minimum
Kulinarne blogowanieSkładniki: 1 kg mięsa z kurczaka 10 jajek 1 cebula 1 łyżka mieszanki ziołowej 2 łyżki pasty paprykowej 1 łyżeczka jarzynki 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko Przygotowanie: Jajka gotować 10 … Czytaj dalej Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika
czarrna od kuchniPyszna zapiekanka z pięknie wyglądającym bakłażanem, który idealnie komponuje się z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i parmezanem. Idealna na wiosenne obiady. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaBardzo smaczne te gołąbki, zrobione w bardzo tradycyjny sposób. Tylko zamieniłam ryż na kaszę jaglaną. Polecam. Przygotowanie nadzienia – Kaszę ugotować jak pisze na opakowaniu, odcedzić. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, kaszę, majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Wykonanie gołąbków – w dużym garnku zagotować zagotować wodę. Dosolić do smaku. Włożyć kapustę do wrzątku
Kuchnia Pokoleń