mięso - 63110 przepisów (strona:1895/4208)

Pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami 278

Niedziele… to okazja do przygotowania pysznego obiadu . Wiele osób uważa, że kaczka ma w sobie bardzo mało mięsa, które jest dość suche. Nic bardziej mylnego jeśli wiemy jak przygotować to danie. Tym razem będzie to pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami w wykonaniu Madzi. Kaczka będzie podana z pieczonym jabłkiem, żurawina i puree z ziemniaków. No cóż będę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mega Burak-burgery 212

kiełki i kilka surowych, chrupiących dodatków zamkniętych w podpieczonej bułce pełnej ziaren. Czy to nie brzmi jak eksplodująca smakowa feeria? Mocne, kolorowe wejście w wiosnę! I niby burger bez mięsa...a niczego mu nie brakuje :) Koniecznie spróbujcie i przekonajcie się na własnych językach, jak pysznie jest wgryzać się w te różowe Burak-burgery! Mega Burak-burgery ok.8 szt. Potrzebujesz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mądra dieta, czyli roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem feta 196

pozostałości kostek. Każdą z piersi, kroimy na pół, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem, tak aby otrzymać jak największą powierzchnię, uważając przy tym, aby nie zrobić w mięsie dziur. Piersi solimy i pieprzymy z obu stron, z jednej strony posypujemy ziołami prowansalskimi. Pomidorki kroimy w paski, układamy po jednym pokrojonym pomidorku na powierzchni każdej piersi posypanej ziołami, pomidorki obficie

KulinarneImpresje.pl
Risotto z zielonych warzyw i awokado 263

wiele. Jedynym ograniczeniem w doborze dodatków, jest tylko nasza wyobraźnia. Byle z umiarem, zbyt wiele składników sprawi, że risotto straci smak. Moja dzisiejsza odmiana zielona – ponieważ zarządziłam dzień bez mięsa Istotne to trzymać się kilku reguł, by uzyskać właściwą konsystencję. Mając gotowy bulion, wykonanie zajmie Wam jakieś 25 minut. Zatem zanim zabierzecie się za risotto, przygotujcie sobie (np. dzień wcześniej

Kierunekuchnia
GOTOWANE PULPETY W SOSIE KURKOWYM 214

jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy 1 marchewka kawałek selera masło klarowane śmietana 18% garść kurek Wykonanie: Do zmielonego mięsa dodać połowę drobno pokrojonej cebuli ,majeranek, bułkę tartą, czosnek, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Formować nie duże kulki. W garnku zagotować wodę z marchewką, pietruszką, zielem i liściem laurowym

Walijskie Pichcenie
Roladki z boczkiem, porem i serkiem 451

pojedyńcze piersi kurczaka ok. 200 g wędzonego boczku 1 duży por 1 cebula 1 serek topiony (około 80 g) / ewentualnie ser żółty sól, pieprz jajko mąka bułka tarta Oczyszczone mięso lekko rozbijamy. Posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem. Cebulę oraz pora drobno siekamy. Boczek kroimy na plastry, a te na paseczki. Podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. Gdy wytopi

Smaki Na Talerzu
Kurczak z wolnowaru, danie proste a pyszne ! 283

łyżka majeranku 1 łyżka soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka masła ( podzielonego na dwie mniejsze łyżeczki )   Delikatnie skórę na piersi kurczaka palcami oddzielamy od mięsa i tam wsuwamy masło, po łyżeczce na każdą pierś. Potem przyprawami obsypujemy kurczaka. Wkładamy kurczaka do naczynia od wolnowaru, włączamy wolnowar . I tu zależy jak szybko chcesz mieć kurczaka gotowego : spieszy się : high

Kuchnia na wzgórzu
Pieczone udka z kurczaka 215

tego jak bardzo lubicie pikantne potrawy dajcie mniej albo więcej ostrej przyprawy. Następnie udka przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na parę godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Wtedy mięso idealnie przejdzie przyprawami. Udka układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 1,5 godziny. Jak udka będą już miękkie i rumiany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Msemmen, czyli marokański naleśniki 170

miodem i daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Idealny dodatek do zupy Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych

Niedzielny kucharz
Msemmen – marokańskie naleśniki 174

miodem, daktylami, na śniadanie, lub jako przekąska. Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych warzyw , której słodycz świetnie szła

Niedzielny kucharz
Pierś z kurczaka smażona w majonezie 209

puszyste i mega smaczne. Niewiele pracy i mamy szybkie danie mięsne. Podałam z ziemniakami pure oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek majonezu bułka tarta

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka makaronowa z wołowiną 186

wrzucamy na patelnię mieloną wołowinę. Całość solimy i pieprzymy, a także dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i cztery łyżki sosu worcestershire. Tak smażymy do momentu aż zniknie czerwony kolor mięsa na patelni. Wtedy dodajemy przecier pomidorowy, a także 2 łyżki sosu sriracha (ewentualnie sproszkowanej papryki chili). Całość smażymy aż zacznie się równomiernie gotować na patelni. Trzymajmy tak naszą wołowinę około

Kuchennyviral.pl
WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY 190

łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, łyżeczka sezamu. Składniki marynaty do kurczaka: 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, bazylia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku. Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na plackach tortilli rozsmarowuję

JejKuchnia
Rolada schabowa z czosnkiem niedźwiedzim i bekonem 313

sól świeżo zmielony pieprz łyżka słodkiej papryki 2 łyżki oleju Schab umyć i osuszyć. Ostrym, długim nożem rozciąć tak aby powstał płat o grubości ok 1,5-2 cm. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Równomiernie posypać czosnkiem niedźwiedzim z jednej strony, ułożyć plastry bekonu i ciasno zwinąć. Roladę związać sznurkiem, oprószyć papryką i natrzeć olejem

Smakołyki Asi
Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 178

mieszając. Następnie zalej szklanką wody i gotuj pod przykryciem 15-20 minut, aż pęczak będzie miękki. Jeśli płyn wygotuje się, dodaj trochę wody. Krok 3 Łososia umyj, osusz, odetnij mięso od skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania