mięso - 63110 przepisów (strona:1900/4208)

Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane 108

Kotlety z mięsa bielonego wzbogacone różyczkami brokuła i zieleniną. Jeśli raz spróbujesz dodawać warzywa do mielonych, będziesz eksperymentować już za każdym razem. Właśnie na bazie takich eksperymentów powstały te wyjątkowe kotlety, często wracam do tego przepisu. Artykuł Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Zupa ze słonecznej Riviery Włoskiej Zemin di Ceci 98

Dawno, dawno temu produkty, które dziś są ogólnodostępne kiedyś były czymś co jadano tylko okazjonalnie jak np. mięso. Zawsze go brakowało, było drogie i jadano je głównie na święta. Za to ciecierzyca była tania, odżywcza i łatwa do przechowywania zima. Zupa z ciecierzycy i botwinki jest klasycznym jesiennym przepisem na Riwierze Włoskiej. Mamy wiosnę, ale smakuje zawsze tak samo, czyli

RafalCook
Pieczony kurczak / Roasted chicken 81

wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. Wash and dry the chicken. Put some salt and pepper and lay aside. Mix the marinade

Martyna Cooks
Przekąski z tortilli / Tortilla snacks 83

jednolitej masy. Zabieramy się za układanie. Na tortilli najpierw rozsmaruj sos, ja połączyłam sos chrzanowy z łososiem, musztardowy z salami, a pomidorowy z szynką i serem. Na sosie ułóż mięso/rybę/ser, dopiero na to warzywa, ja połączyłam łososia z sałatą, salami z papryką i rukolą, a szynkę i ser z rukolą i korniszonami, ale łączenie produktów jest ABSOLUTNIE

Martyna Cooks
Sos z bakłażana i jogurtu 120

Wybieramy miąższ do miseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek. Dodajemy jogurt i musztardę. Wszystko miksujemy przy użyciu blendera lub melaksera. Doprawiamy do smaku. Sos można podać jako dodatek do mięsa lub ryby. Podany z kaszą lub makaronem będzie stanowił wartościowy posiłek

Kucharzyca
Shorba pieczarkowa z chutneyem pomidorowym 85

Shorba. Przypuszcza się, że pochodzi z Persji, Shorba jest tradycyjnie przygotowywana przez gotowanie na wolnym ogniu mięsa we wrzącej wodzie wraz z solą i aromatyzowana aromatycznymi przyprawami curry i ziołami. Z biegiem lat popularne stały się wegetariańskie warianty Shorba. Shorba pochodzi od arabskiego terminu „Shurbah”, oznaczającego zupę. Moja wersja luźno nawiązuje do tradycyjnej Shorby, co nie zmienia faktu, że jest

RafalCook
Aromatyczny schab z wiosennymi warzywami / Aromatic pork chop with spring vegetables 141

oliwy z oliwek 1/2 pęczka koperku Porcje schabów rozklep tępą stroną noża lub tasaka. Do miski wlej przyprawę w płynie, oliwę, dodaj tymianek, pieprz i przeciśnięty czosnek. Wymieszaj, włóż mięso i dokładnie obtocz go w marynacie. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Składniki na sos chrzanowy wymieszaj w miseczce, dopraw solą i pieprzem. Szparagi gotuj w lekko osolonej i posłodzonej

Delicious Place
Papryki faszerowane ryżem z indykiem 204

Papryki faszerowane ryżem z indykiem przygotowałam niedawno na obiad. W takiej formie mięso podałam pierwszy raz, ale już wiem, że wpisze się w nasze menu. Danie posmakowało nam wszystkim, a dziewczynki ponadto uznały, że farsz jest mistrzostwem 😀… Artykuł Papryki faszerowane ryżem z indykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Curry z kalafiora 98

zawsze obowiązkowy w sosie był kurczak. Tym razem postawiłam na wegetariańską wersję i zrobiłam curry z kalafiora. Jest to naprawdę świetna alternatywa dla kalafiora z bułką tartą, a braku mięsa w ogóle w potrawie nie zauważyłam. Pikantny sos na bazie jogurtu, słodkie pomidorki i przepyszny kalafior. Danie można podać z ugotowanym na sypko ryżem, ja podałam z kaszą bulgur

Krylowa Kuchnia
Kurczak w białym sosie 69

małe czerwone papryki - pęczek szczypiorku - po łyżeczce bazylii i estragonu - 330 ml śmietany 12% - 250 ml wody - 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i tniemy w  dowolne kawałeczki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe paseczki. Szczypiorek myjemy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę wrzucamy

Kuchnia Pełna Emocji
Pulpeciki z płatkami owsianymi 102

podane z sosem pomidorowym, śmietanowym, koperkowym lub też pieczarkowym to zawsze będą smakowały naprawdę pysznie! Polecam. Pulpeciki z płatkami owsianymi - składniki: (około 8-9 sztuk) Pulpeciki: 250-300g mięsa mielonego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) ulubione zioła sól, pieprz Dodatkowo: 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego

Di gotuje
Kotlety z piersi kurczaka w jogurcie i panierce z krakersów 100

smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), mięso obsypujemy z obu stron przyprawami, krakersy rozdrabniamy/ kruszymy w blenderze na pył lub robimy to ręcznie np, wałkiem do ciasta, kotlety zanurzamy w jogurcie a następnie obtaczamy w zmielonych krakersach

Blog kulinarny S9.PL
Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem 133

Kluski śląskie kojarzą się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja