mięso - 63110 przepisów (strona:1908/4208)

Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem 270

pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: ananas , podroby , przecier pomidorowy , ryż

https:KKuchniaMniam
Piersi kurczaka z patelni 144

patelni (ja nie dawałam już żadnego dodatkowego tłuszczu). Po ok 10 – 15 minutach połóżcie piersi kurczaka, doprawcie je solą oraz pieprzem i podsmażcie z obu stron. Gdy mięso będzie rumiane z obus stron zalejcie je bulionem i gotujcie pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 30 – 40 minut. Na samym końcu gotowania dodajcie kubeczek śmietany (gotujemy do momentu

Szybko Tanio Smacznie
Ryż z kurczakiem, boczkiem oraz suszonymi pomidorami 221

najmniejszą kostkę. Do boczku i kurczaka dodajemy sos sweet chilli, wegetę, pieprz oraz zioła prowansalskie. Na sam koniec dodajemy pomidory, i smażymy przez około 2 minuty. Sos z mięsem mieszamy z ugotowanym ryżem. Smacznego

Klasyka Gotowania
Pieczeń z marchewką i groszkiem 196

marchewki z groszkiem 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka tymianku sól,pieprz Marchewkę z groszkiem ugotować al'dente. Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika

Monia miesza i gotuje
WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 141

przełożyć do garnka. Na tym samym oleju, na którym była smażona wątroba podsmażyć cebule pokrojone w piórka. Przełożyć do garnka z wątrobą (łącznie z olejem, na którym było smażone mięso i cebule). Jabłka obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na nieduże kawałki, dodać do garnka. Całość zalać wodą tak, aby pokryć wszystko w garnku. Dodać do smaku

Zrób to smacznie
SZYBKI MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE Z SERKA TOPIONEGO 185

bazylii. Kiedy kurczak lekko się zarumieni wlewam wodę i dodaję kostkę. Gotuję do momentu rozpuszczenia się kostki bulionowej. Co jakiś czas mieszam. Śmietanę hartuję gorącym bulionem, dodaję do mięsa, mieszam. Następnie dodaję pokrojony w kosteczkę serek topiony, gotuję na średnim ogniu (często mieszam) do całkowitego rozpuszczenia się sera. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody, szybko mieszam, trzymam jeszcze

JejKuchnia
SOCZEWICA Z WARZYWAMI 171

proste do zrobienia danie - soczewicę z warzywami.  Soczewica z warzywami jest posiłkiem uniwersalnym, to coś na kształt gulaszu z soczewicy, jednak jest nieco gęściejsza.U mnie wersja bez mięsa, jednak, gdy tylko macie ochotę możecie do niej dodać kawałki kiełbaski,szynkę czy kawałki pieczonego kurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni

Mała w garnku miesza
Zupa lasagne 189

daniu świetnie można zagospodarować nadwyżki jedzenia, np zalegający w szafce makaron, ser który lekko wysechł i nie nadaje się na kanapki, czy kupienie zbyt dużej ilości mięsa. A zrobienie dania w jednym garnku to oszczędność energii. Wszystko to w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne. A d laczego? I jaka jest dla nas alternatywa? Czy Energia odnawialna jest w stanie zastąpić

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Golonka na kapuście 183

liście laurowe, sól i pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy obrane warzywa, 1 cebulę i gotujemy wszystko razem do miękkości mięsa. W czasie gdy gotuje się golonka, robimy kapustę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu, dodać odciśniętą kapustę, kminek, 2 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, zalać 2 szklankami wywaru

magiczna kuchnia Kasi
Pierś z kaczki podana ze szparagami 300

minuty z każdej strony (uwaga: zaczynamy smażenie od strony ze skórą) . Podsmażoną kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez ok. 11 minut . Jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso to po prostu musicie piec je chwilę dłużej. Po upieczeniu pierś z kaczki odstawiamy na ok. 5 minut aby chwilę odpoczęła i dopiero wtedy kroimy ją na plastry. Szparagi umieszczam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM Z INDYKA 202

cebuli. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli z papryką. Smażymy około 5-6 min. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Dodajemy do mięsa na patelni. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz obiema paprykami. Chwilę smażymy, a następnie podlewamy stopniowo wodą lub bulionem. Dusimy około 20-30 min., co jakiś czas podlewając wodą, gdy zajdzie taka

Kuchnia MagdaLeny
Perliczka nadziewana kaszą i marchewką 137

Perliczkę można nazwać rarytasem. Ma ciekawy smak inny niż kurczak. Ma też mniej tłuszczu od innego drobiu. Dlatego można powiedzieć że jest zdrowszym mięsem.Zrobiłam ją w połączeniu z kaszą j marchewką i boczkiem. Za sprawą boczku jest bardziej soczysta. Perliczkę nie podaję z ziemniakami bo podaję ją z farszem ze środka. 1 perliczka 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1 marchewka

wesoła kuchnia
Kurczak po japońsku z cukinią i marchewką 305

jeszcze chrupiące. Wrzucić obsmażonego kurczaka i ugotowany makaron. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać posypując świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Kuchnie świata , Makarony , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: bulion , filet z kurczaka , imbir

https:KKuchniaMniam
Stir-fry z polędwiczką wieprzową, grzybami shiitake i pak choi 213

około 30 minut. Grzyby shiitake namoczyć według instrukcji na opakowaniu. Następnie ostrożnie odcisnąć z nadmiaru wody, odciąć nóżki (wyrzucić), kapelusze pokroić na plasterki. W woku rozgrzać olej, wrzucić zamarynowane mięso i pokrojone grzyby. Smażyć 2 minuty ciągle mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne 2 minuty. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kapustę pak choi przekroić wzdłuż

Oryginalny smak
Filety z kurczaka z pesto i suszonymi pomidorami w szynce dojrzewającej 201

Wnętrze każdej piersi posmarować pesto , ułożyć na nim suszone pomidory i zamknąć dociskając.  Oprószyć każdą pierś pieprzem i odrobiną soli, zawinąć w plastry szynki parmeńskiej.  Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut.  Na 5 minut przed końcem pieczenia dodać gałązkę pomidorków.  Podawać z upieczonymi pomidorkami

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania