mięso - 63110 przepisów (strona:1907/4208)

Łosoś pieczony z warzywami po hiszpańsku 439

suchy. Lepiej jest piec go krócej, sprawdzić stopień wypieczenia, a w razie potrzeby ponownie umieścić w piekarniku. Jeśli nie masz pewności czy ryba jest już gotowa, oderwij widelcem płat mięsa z jej najgrubszej części i sprawdź, czy wnętrze nie jest surowe. Jeśli lubisz bardzo ostre dania, do marynaty z oleju możesz dodać posiekaną ostrą papryczkę. Po upieczeniu łososia można również

Even Better Food
Żeberka miodowe 174

wodą i dusimy do miękkości, uzupełniając wodę od czasu do czasu by nie doszło do przypalenia. Na koniec odparowujemy żeberka by sosu zostało tylko kilka łyżek na dnie, wyjmujemy mięso i dodajemy do sosu śmietanę. Gotujemy sos kilka minut. Podajemy  żeberka z ziemniaczkami i surówkami , polewając sosem

Gotowanie jest łatwe
Pieczone, chrupiące udka 176

papryka Majeranek Miód 2 łyżki Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na całą noc. Pałki z kurczaka pieczemy przez około 60 minut w 180-190 stopni C (przez pierwsze 30 minut

Pyry na Gaz
Bitki wieprzowe duszone z warzywami 227

chwilę podsmażamy na tej samej patelni, po czym przekładamy to rondla. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Bitki dusimy na niewielkim ogniu około 45 minut, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewamy bulionem lub wodą. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek, papryki, sól i pieprz. Miękkie kotlety wyjmujemy z rondla, a pozostały sos zalewamy pół szklanki zimnej wody

e-PrzepisyKulinarne
ŻEBERKA BBQ Z GRILLA 291

Jedyne, co nam się marzy, to piękna pogoda. Nie dość,... Artykuł ŻEBERKA BBQ Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kotlety siekane z pieczarkami i papryką 176

Kotlety z mięsa drobiowego, papryki oraz podsmażonych pieczarek. Z podanych składników wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości. W misce wymieszać kurczaka z solą, pieprzem, chilli

Bullio
Curry z kalafiora 209

przykrył dokładnie kalafior i gotować na wolnym ogniu około 3 minut. Podawać udekorowane listkami kolendry, kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem. * Czerwona pasta curry jest średnio pikantna, bardzo pasuje do mięs, owoców morza lub warzy. Ja użyłam 1 łyżkę TEJ-KLIK. * Wybierając mleczko kokosowe należy patrzeć na skład, im krótszy tym lepszy, ja użyłam mleczka kokosowego BIO-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sznycle z indyka w pieczarkach 189

się leciutko zrumieni, dodaję paprykę oraz pieczarki, podlewam winem i duszę 5-7 minut, po tym czasie dodaję obtoczone sznycle w przyprawach, podlewam wodą i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, w trakcie dodaję musztardę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem,  podczas  duszenia  część płynu odparuje a sos zgęstnieje.  Nie ma potrzeby zagęszczania.  Przed

Wanilia i Kardamon
Curry z kalafiora 167

wegan i amatorów kalafiora. Lekkie curry z kalafiora smakuje wybornie jako samodzielne danie, ale i dla mięsożerców będzie dobrym dodatkiem do mięsa. Na obiad i kolację – wyśmienite! 2-3 porcje 1 mały lub średni kalafior 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka ciecierzycy w zalewie 4 łyżki oleju kokosowego (stała część) 1 łyżka czerwonej pasty curry (można pominąć

Kucharzyca
PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ 151

Kurczak natarty marynatą staropolską a potem upieczony w całości w piekarniku smakuje doskonale. Mięso jest odpowiednio przyprawione, soczyste z chrupiącą dobrze dopieczoną skórką, a taką właśnie lubię najbardziej ;) Do kurczaka wykorzystałam  marynatę staropolską  od  Skworcu . Jest to mieszanka przypraw i ziół takich jak: majeranek, tymianek, sól, czerwona słodka papryka, papryczki chili, bazylia, oregano i inne.  Kurczak

Zrób to smacznie
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 565

smalcu do smażenia lub 250 ml wody i 250 g smalcu do smażenia natka pietruszki lub świeża bazylia   Łopatkę umyć, pokroić i zmielić lub kupić gotową mieloną Do mięsa dodać jajka, pieprz, sól oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Uformować małe kuleczki mięsne. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim pulpeciki do ścięcia białka. W garnku podgrzać

Ola la LCHF
Sos pieczarkowy 196

odparowała. Można dodać świeżej natki pietruszki do smaku. Łyżki użyte w przepisie nie były zbyt głębokie. Składniki użyte w przepisie wystarczą na co najmniej 4 porcje. Sos idealny do mięs i placków smacznego

rozgotowana
Sprawdzone przepisy na grilla! 358

serem WOŁOWINA: Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki z ziemniaków

MarcinChef
WEGETARIAŃSKIE CURRY Z CIECIERZYCY 211

Pożywne, pomimo, że nie ma w nim ani grama mięsa, głębokie w smaku i aromatyczne curry z ciecierzycy. Ciecierzyca , inaczej   cieciorka   lub groch włoski, posiada liczne   właściwości zdrowotne . Ciecierzyca to skarbnica białka. To nie jedyny powód dlatego warto ją jeść. Dodatkowo zapobiega zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. To curry zalicza się do dań

Calzonella.com
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 424

łyżki PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki gotować 20 minut w posolonej wodzie. Schab oprószyć solą i przesmażyć na średnim ogniu 20 minut, z dwóch stron. Dolać wodę i bulion do mięsa, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Przyrządzić sos. Do słoika dać mąkę kukurydzianą, śmietanę, trochę letniej wody. Dodać sos barbecue, przyprawę do dziczyzny, sól i dużo świeżego pieprzu zmielonego. Zakręcić słoik

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania