mięso - 63110 przepisów (strona:1907/4208)

Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie 133

zapiekałam zwykle owinięte w szynkę parmeńską. Podane z jajkiem sadzonym stanowiły smaczną kolację. Czasem na razowej grzance, aby było bardziej treściwie. Tym razem jednak przekąska jest lżejsza i bez mięsa. Wybieram naczynie do zapiekania, aby zmieściły się w nim całe łodygi szparagów. Pęczek szparagów oczyszczam, odłamuję twarde końcówki. Wystarczy wygiąć końcówkę szparaga – odłamie się stwardniała część łodygi. Większą główkę

Kucharzyca
Schab w kapuście z ananasem 110

schabu 700 g kiszonej kapusty puszka ananasa sól pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski listek laurowy ziele angielskie smalec do smażenia do zamarynowania mięsa łyżka oliwy sól pieprz szczypta chili w płatkach majeranek Schab myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i nacieramy oliwą oraz przyprawami, Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Przygotowujemy naczynie żaroodporne lub garnek rzymski. Kroimy w kostkę ananasa. Schab

Gotowanie jest łatwe
Indyk w sosie słodko-kwaśnym FIT 105

imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Paprykę, marchew i imbir dusimy na drugiej patelni, na połowie łyżki oliwy około 8 minut. Tak podduszone warzywa przekładamy na patelnię z mięsem, mieszamy. Dodajemy szklankę wody, sok z puszki i pokrojonego w drobną kostkę ananasa, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat, curry, paprykę ostrą, sól i pieprz, dusimy około 30 minut. Skrobię łączymy

Be Fit Be Strong
Domowy sos barbecue 107

Domowy sos barbecue nie tylko przyda nam się latem do grilla. Polecam przygotować go również zimą i używać do mięs np do pieczonych żeberek czy kurczaka. Jest prosty w przygotowaniu, a jego podstawą jest cydr. Dzięki niemu ma idealnie słodko-kwaśny smak. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym 6930

Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym to pyszne danie obiadowe w 15-20 min. Delikatne mięso w aksamitnym kremowym sosie. Prostota składników minimum wysiłku. Idealne dla zapracowanych i leniwców :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża cebula 1 podwójna średnia pierś z kurczaka ( u mnie ok 500 gram) 200 ml śmietany 12 % 2 łyżki musztardy pół pęczka świeżej natki

Blog kulinarny S9.PL
Włoska zapiekanka z mozzarellą 113

łyżeczki oregano sól do smaku 2 kule mozzarelli sos beszamel : 1 duża łyżka mąki 2 łyżki masła mleko 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Mięso pokrój w kawałki i podsmaż razem z wyciśniętym praską czosnkiem. Jak już się zrumieni dodaj do niego pokrojoną paprykę i nadal smaż, do momentu aż papryka zmięknie, pod koniec smażenia dodaj

Ogrodnik w podróży
Rolada gołąbkowa 8979

Rolada gołąbkowa to alternatywa dla naszych polskich gołąbków. Jak dla mnie jest przy niej mniej pracy niż przy zawijaniu gołąbków. Pyszne wydanie połączenia ryżu, mięsa mielonego i kapusty. Na moim blogu możecie znaleźć również zapiekankę gołąbkową, która jest również prosta do wykonania. Sami oceńcie, który przepis bardziej Wam pasuje. Przy jednym i przy drugim nie … Czytaj dalej Rolada gołąbkowa

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak po grecku 129

pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Słodko-kwaśnym sos warzywny z dodatkiem koncentratu pomidorowego świetnie komponuje się z delikatnym w smaku kurczakiem. Poza tym, duszone warzywa tworzą pierzynkę dla mięsa i sprawiają, że nie jest ono za suche. Danie smakuje świetnie z ziemniakami, ryżem lub z pieczywem.  Jeśli jesteś fanem ryby po grecku, to wersja z kurczakiem z pewnością

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak po grecku 129

pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Słodko-kwaśnym sos warzywny z dodatkiem koncentratu pomidorowego świetnie komponuje się z delikatnym w smaku kurczakiem. Poza tym, duszone warzywa tworzą pierzynkę dla mięsa i sprawiają, że nie jest ono za suche. Danie smakuje świetnie z ziemniakami, ryżem lub z pieczywem.  Jeśli jesteś fanem ryby po grecku, to wersja z kurczakiem z pewnością

Kuchnia MagdaLeny
Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym 179

Filety z kurczaka w cieście naleśnikowym - mięciutkie, delikatne mięso. Pyszne, sycące danie obiadowe. Składniki: 1 kg filetów piersi z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do drobiu (może być złocista, staropolska lub domowa - przepis tutaj ), szklanka mleka, ok 3/4 szklanki mąki, 2 jajka, łyżeczka soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, olej do smażenia. Przygotowanie: Do mleka dodajemy jajka, sól, proszek do pieczenia

Lena Gotuje
Spaghetti bolognese (Ragù) 96

seler, rozdrobniony czosnek i startą na największych oczkach obraną marchewkę. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia. Następnie dodajemy do tego wołowinę i znowu wszystko smażymy. Po zrumienieniu mięsa wlewamy wino i pomidory, dodajemy oregano, sól i pieprz, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i powoli redukujemy sos (który finalnie

Kardamonovy
Indyk z warzywami z rękawa 463

części. Fileta z indyka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i chili oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie obtaczamy mięso przyprawami. Wszystkie przygotowane składniki umieszczamy w worku do pieczenia. Worek zamykamy z obu stron i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. W worku robimy dwie małe dziurki

Kuchnia MagdaLeny
Indyk z warzywami z rękawa 463

części. Fileta z indyka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i chili oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie obtaczamy mięso przyprawami. Wszystkie przygotowane składniki umieszczamy w worku do pieczenia. Worek zamykamy z obu stron i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. W worku robimy dwie małe dziurki

Kuchnia MagdaLeny
Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych 146

pieprz i papryki miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Filet z kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Mniej więcej 2-3 cm. Płatki kukurydziane rozdrabniamy przy pomocy blendera albo tłuczka do mięsa. Kurczaka maczamy w cieście, następnie dokładnie obtaczamy w panierce z płatków kukurydzianych. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Nuggetsy pieczemy ok. 15 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!