pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Słodko-kwaśnym sos warzywny z dodatkiem koncentratu pomidorowego świetnie komponuje się z delikatnym w smaku kurczakiem. Poza tym, duszone warzywa tworzą pierzynkę dla mięsa i sprawiają, że nie jest ono za suche. Danie smakuje świetnie z ziemniakami, ryżem lub z pieczywem. Jeśli jesteś fanem ryby po grecku, to wersja z kurczakiem z pewnością
Kuchnia MagdaLenyFilety z kurczaka w cieście naleśnikowym - mięciutkie, delikatne mięso. Pyszne, sycące danie obiadowe. Składniki: 1 kg filetów piersi z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do drobiu (może być złocista, staropolska lub domowa - przepis tutaj ), szklanka mleka, ok 3/4 szklanki mąki, 2 jajka, łyżeczka soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, olej do smażenia. Przygotowanie: Do mleka dodajemy jajka, sól, proszek do pieczenia
Lena Gotujeseler, rozdrobniony czosnek i startą na największych oczkach obraną marchewkę. Wszystko smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia. Następnie dodajemy do tego wołowinę i znowu wszystko smażymy. Po zrumienieniu mięsa wlewamy wino i pomidory, dodajemy oregano, sól i pieprz, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i powoli redukujemy sos (który finalnie
Kardamonovyczęści. Fileta z indyka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i chili oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie obtaczamy mięso przyprawami. Wszystkie przygotowane składniki umieszczamy w worku do pieczenia. Worek zamykamy z obu stron i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. W worku robimy dwie małe dziurki
Kuchnia MagdaLenyczęści. Fileta z indyka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i chili oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie obtaczamy mięso przyprawami. Wszystkie przygotowane składniki umieszczamy w worku do pieczenia. Worek zamykamy z obu stron i wszystko mieszamy, obracając nim, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. W worku robimy dwie małe dziurki
Kuchnia MagdaLenypieprz i papryki miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Filet z kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Mniej więcej 2-3 cm. Płatki kukurydziane rozdrabniamy przy pomocy blendera albo tłuczka do mięsa. Kurczaka maczamy w cieście, następnie dokładnie obtaczamy w panierce z płatków kukurydzianych. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Nuggetsy pieczemy ok. 15 minut w temperaturze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dodatkowo: 200-250g ryżu basmati Ryż gotujemy na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowujemy sos, łącząc sos sojowy, ocet, sos rybny, miód i 1/2 łyżki oleju sezamowego. Mięso kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju sezamowego i dorzucamy posiekaną papryczkę chili. Po minucie dodajemy kurczaka i podsmażamy. Następnie dokładamy pokrojoną w półpiórka czerwoną cebulę oraz umyty groszek
Be Fit Be Strongsuszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka czosnku suszonego 2 ząbki czosnku pół cytryny sól pieprz kolorowy Jak zrobić kurczaka pieczonego po włosku: Zaczynamy od kurczaka. Na początku mięso myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie świeży czosnek przeciskamy przez praskę. Potem każdą porcje kurczaka nacieramy oliwą a także startym czosnkiem, sola i pieprzem. Teraz w moździerzu
Dorota Smakujezgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki, ser, sól oraz pieprz. Kiedy ser się roztopi ściągamy z palnika i natychmiast polewamy ugotowany wcześniej makaron. Jeśli nie wyobrażacie sobie dania bez mięsa, można dodać pierś z kurczaka
Gotuj z Agnespapryki słodkiej w proszku, dwie łyżki mąki pszennej, sól, pieprz. Zrób tak: 1 cebulę zetrzyj na tarce, bułkę drobno pokrusz, oba składniki przełóż do miski, wlej mleko, wymieszaj, dodaj mięso, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wyrób dłońmi na jednolitą masę. Na dużej patelni rozgrzej olej, zwilżonymi dłońmi uformuj płaskie kotlety, smaż z obu stron aż się zrumienią, zdejmij
Kulinarna PolskaZ czasów dzieciństwa pamiętam, jak mój tata jesienią wykopywał chrzan, a później ścierał go na tarce i robił zapas ćwikły w słoiczkach …a każda
Kulinarny S.O.S.Z czasów dzieciństwa pamiętam, jak mój tata jesienią wykopywał chrzan, a później ścierał go na tarce i robił zapas ćwikły w słoiczkach …a każda
Kulinarne S.O.S.pokrój w pióra. Na patelni dobrze rozgrzej olej. Kładź wątróbkę w taki sposób, aby każda miała styczność z dnem patelni. Nie przekładaj – chodzi o to, żeby z zewnątrz mięso dobrze się ścięło, zanim temperatura dojdzie do środka. Wówczas nie puści wody, będzie się smażyć, a nie gotować. Wątróbka przyjemnie się zrumieni, jednocześnie będzie soczysta w środku. Po około
Kulinarna PolskaBardzo prosta w przygotowaniu domowa rolada z boczku. Wystarczy kupić cienki kawałek ładnego mięsa, inny nie da się zwinąć i niedużym nakładem pracy i czasu będziemy mieli smaczną. Polecam wszyskim tym którzy nie muszą, albo nie chcą liczyć kalori. ok. 1,5 kg surowego boczku
Polska Zupa