Czy kiełki brokuła są zdrowe? 82zawartość błonnika, mogą być one również pomocne w utrzymaniu zdrowej diety i odchudzaniu. Jak spożywać kiełki brokuła? Kiełki brokuła można spożywać na wiele różnych sposobów. Można je dodawać do sałatek, kanapek, zup, omletów i wielu innych potraw. Można je również jeść surowe jako przekąskę lub dodać do smoothie. Ważne jest jednak, aby pamiętać, że kiełki brokuła mogą być źródłem bakterii
Żyję by jeść
Śledzie z chutneyem śliwkowym, pomidorami i duszoną cebulą 76minimum 12 godzin , ale najlepsze są gdy "przegryzają się" 2 do 3 dni. Smacznego! Na wierzchu układamy świeży listek laurowy i kilka owoców suszonej żurawiny Więcej przepisów na śledzie: sałatka śledziowa z burakiem i jajkiem śledzie z suszoną żurawiną i cebulą śledzie marynowane w zalewie octowej wigilijne śledzie z cebulą marynowane w oliwie i soku cytrynowym
Gotujemy i jemy
Potrawy wigilijne z różnych regionów Polski 98także makówki, słodką potrawę z maku, bułki, mleka, miodu i bakalii, która jest uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Ważnym punktem śląskiej kolacji wigilijnej jest karp, najczęściej smażony, podawany z sałatką ziemniaczaną, co nadaje daniu wyjątkowego charakteru. Nie można zapomnieć o śledziach, które w śląskim wydaniu często podawane są z dodatkiem cebuli, octu i przypraw, co nadaje im wyrazistego smaku. Pierogi
CityTaste
Domowe wędliny na wigilijny stół – przewodnik 96piekarnika i odstaw do przestudzenia. Tak przygotowane domowe wędliny na Wigilię będą pysznym dodatkiem na świątecznym stole – wystarczy skomponować je ze świeżym pieczywem, tartym chrzanem lub ćwikłą albo klasyczną sałatką jarzynową. Będą smakować wybitnie, a każdy będzie pytał, jak zrobić tak pyszne domowe wędliny na święta! Artykuł Domowe wędliny na wigilijny stół – przewodnik pochodzi z serwisu Citytaste
CityTaste - Przepisy
Top 10 najlepszych przepisów na ryby! 91morszczuk, sandacz, miruna, okoń itp. Przekąski śledziowe! Przepisy tutaj (KLIK) A w tym wpisie podsyłam Wam pomysły na przekąski śledziowe w różnej odsłonie. Znajdziecie tu koreczki, przystawki oraz sałatki ze śledzi, które idealnie sprawdzą się na świątecznym, sylwestrowym lub imprezowym stole. Artykuł Top 10 najlepszych przepisów na ryby! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Chleb z czosnkiem niedźwiedzim i siemieniem lnianym 104sobie wypiekam. Ten jest bardzo szybciutki do przygotowania, tylko czas wyrastania i pieczenia jest długi. Mimo to polecam, jest pyszny. Będzie też świetny na świateczny stół do sałatek. Składniki: 500 g mąki pszennej 400-450 ml ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki płatków owsianych lub orkiszowych 2 łyżki
Kuchnia domowa Ani
Świąteczne kotlety mielone ze śliwką 109które skrywają w sobie wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa i owocowego akcentu. To danie nie tylko urzeka smakiem, ale również swoją prostotą przygotowania. Idealnie komponuje się z ziemniakami oraz świeżą sałatką, tworząc pełny, aromatyczny posiłek, który z pewnością zachwyci Twoich domowników i gości. Gotowi, by przenieść się do krainy kulinarnej rozkoszy? czytaj przepis
Kulinarna Chwila
Łosoś po azjatycku 101subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, zapraszam Was także do przepisów na: Makaron z pieczonym łososiem Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby ryba w soli dorsz w papilotach pieczony pstrąg Łosoś z pomidorami ryba w porach
nietylkopasta.pl
Cucina Povera Historia i Pochodzenie 102Wiele z jej prostych, sezonowych dań zostało włączonych do menu luksusowych restauracji, gdzie celebrowane są tradycje i smak. Przykłady Potraw Cucina Povera, które znajdziesz na mojej stronie Panzanella – Toskańska sałatka z czerstwego chleba, pomidorów, oliwy i cebuli. Caponata – Sycylijski gulasz warzywny z bakłażanem, oliwkami i kaparami. Canederli Tirolesi – Chlebowe pierogi, idealne na zimowe dni. Pasta 'ca Muddica – Makaron z bułką
RafalCook
Smażona wieprzowina po azjatycku 86chilli, sosu sojowego i rybnego. Danie, które można przygotować w 15 minut, i zjeść jak nam się będzie podobało - z ryżem, makaronem albo jako dodatek do zup albo sałatek. Ja robiłam kilka porcji i zjadłam część z ryżem i dodatkiem jajka smażonego i ogórka a resztę wykorzystałam jako posypkę do mojego szybkiego ramenu. Pomysł na szybki obiad, który
Smaczny zeszyt
Sałatki na Andrzejki 86Jeśli w ten weekend bawicie się na andrzejkowych domówkach - zachęcam do przygotowania jednej lub nawet kilku pysznych sałatek - zbiór przepisów znajdziecie TUTAJ - KLIK! A szybkie przekąski typu koreczki i inne - znajdziecie TU - KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacje
Co robić z dyni? 10 pomysłów na dynię 77najprostszych sposobów na jej wykorzystanie. Dzięki temu może być bazą dla wielu potraw. Pieczoną dynię można zjeść jako dodatek do obiadu, wykorzystać do przygotowania puree, a także jako składnik sałatek i zup. Składniki: 1 dynia hokkaido, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka tymianku. Wykonanie: Dynię umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój dynię w kawałki
kuron.com.pl
Śledzie po żydowsku 183Śledzie po żydowsku , czyli super szybka do zrobienia i bardzo smaczna sałatka ze śledziem w roli głównej, to świetna propozycja nie tylko na świąteczny stół. Przepis będzie idealny na Sylwestra i nie tylko
AniaGotuje.pl
Boczniaki a’la szarpana wołowina. Poznaj ich cudowne właściwości zdrowotne! 100uwagi na delikatny smak i mięsistą konsystencję, są świetnym zamiennikiem mięsa w daniach takich jak zupy, sosy, makarony czy potrawy smażone. Można je grillować, panierować czy dodać do sałatek. Boczniaki a’la szarpana wołowina – składniki: boczniaki, 200g, łyżka oliwy z oliwek, 2 małe cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka sosu sojowego, przyprawy: szczypta soli, czarnego pieprzu, płatków chilli
Natka Pietruszki
Co to jest wakame? 110chłodnych wodach oceanicznych. Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem i miękką, jedwabistą teksturą. Moim zdaniem ma taki morski smak. W kuchni azjatyckiej wakame jest często używane do przygotowywania zup, sałatek i dań z ryżem. Wakame to prawdziwa bomba witaminowa! Jest bogate w witaminy A, C, E i K, a także w minerały takie jak wapń, magnez, żelazo i jod. Dzięki
Dorota Smakuje