Udka z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym

Udka z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym

Udka z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym

Pomysł na szybki do przygotowania obiad - "wyluzowane" udka z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym. Danie bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 250 g pieczarek 1 mała cebula 3/4 szklanki śmietany 30% 2 łyżeczki musztardy miodowej sól, pieprz 2 łyżki masła olej do smażenia mąka do obtoczenia Udka (bez kości i skóry) umyć, osuszyć, przyprawić solą oraz pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, udka , sosy, obiad, kurczak, mięso, ziemniaki, ryż, szybki obiad, obiad na szybko, udka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, dania z kurczakiem, ryż z warzywami, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.