Risotto, klasyczne włoskie danie, którego wersji może być nieskończenie wiele. Jedynym ograniczeniem w doborze dodatków, jest tylko nasza wyobraźnia. Byle z umiarem, zbyt wiele składników sprawi, że risotto straci smak. Moja dzisiejsza odmiana zielona – ponieważ zarządziłam dzień bez mięsa Istotne to trzymać się kilku reguł, by uzyskać właściwą konsystencję. Mając gotowy bulion, wykonanie zajmie Wam jakieś 25 minut. Zatem zanim zabierzecie się za risotto, przygotujcie sobie (np. dzień wcześniej) bulion war... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...