mięso - 63110 przepisów (strona:1918/4208)

Kurczak z włoskiej wyspy Salina 166

nigdy, okazało się, że mam wszystkie składniki w domu ♥ Mówię Wam, to było przeznaczenie, nie wierzę w przypadki! Wszystko soczyste, ociekające dobrocią i troskliwą pysznością pieczonych warzyw i delikatnego mięsa. Jeżeli przestudiujecie przepis, możecie zauważyć, że nie ma w nim dwóch podstawowych przypraw, czyli soli i pieprzu, bo całą słoność potrawa zawdzięcza kaparom, a ostrość i głębię smaku papryczkom chili

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tagliatelle w sosie bolońskim 137

ścieramy na tarce, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kiedy się już rozgrzeje, to wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy jednocześnie rozdrabniając je, aby uniknąć większych grudek. Dodajemy marchew i oba selery. Wszystko razem podsmażamy przez 5 minut, często mieszając. Dolewamy wino i dusimy przez kolejne kilka

Analiza Smaku
Polędwiczki w sosie kurkowym 111

gustu. Polędwiczki wieprzowe zanurzone w sporej ilości łagodnego i kremowego sosu na bazie świeżych i pachnących kurek. Polędwiczki wychodzą super miękkie i łagodne w smaku. Sos podkreśla delikatną strukturę mięsa i wzbogaca je pięknymi nutkami leśnych grzybów. Musie wypróbować! Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - przepis:  2 średnie polędwiczki wieprzowe 300 g kurek 1 średnia cebula 200 ml śmietanki

Kuchnia Łukasza
ZUPA JARZYNOWA - z kurczakiem, przepis 161

wodzie mąkę ziemniaczaną, podgrzewamy jeszcze przez 3 minuty i zestawiamy garnek z ognia. Wyjmujemy filet z kurczaka i kroimy w niewielką kostkę. Do zupy dodajemy zahartowaną i spienioną śmietanę, mięso z kurczaka i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku przyprawami i podajemy. Zupa jarzynowa - z czym podać? Oto kilka pomysłów na dodatki do zupy jarzynowej, dzięki którym będzie jeszcze lepsza :) zupa

Moja Książka Kucharska
Młode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym 122

cukrem ( lub miodem ) i wlewamy do ziemniaków . Mieszamy dokładnie do połączenia składników . Wstawiamy do lodówki , najlepiej na noc ale wystarczą dwie godziny . Serwujemy schłodzone z dowolnymi dodatkami , świetne do mięs z grilla lub pieczonego kurczaka . Z rybą także robią świetny obiad Smacznego ! Artykuł Młode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Orientalny dip majonezowo-ketchupowy 87

Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs, sałatek, dań z grilla, na kanapki. Lubicie bardziej ostre dipy? – dodajcie więcej chili, ba! świeżo posiekanej papryczki z pestkami. Nie ma co, jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, nic dodać nic ująć, jest pyszny! Tańszy od gotowców, ze składników które zazwyczaj w domu są. Robicie tyle

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń wieprzowa z pieczarkami i kaszą 134

inny. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę wydobyć tego "czegoś" z tego gulaszu i nie mogę dojść do tego. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że mięso w czasach mojego dzieciństwa było zupełnie inne. Prosto od rzeźnika ze świeżej wieprzowiny karmionej naturalnie i smakowało wybornie. Zapraszam jednak na danie pyszne i pożywne, spróbujcie koniecznie. Moja Babcia

Moje Małe Czarowanie
Leczo z fasolką szparagową, papryką, cukinią i kiełbasą 146

fasolką szparagową. Tak sobie próbujemy z różnymi dodatkami, było już z marchewką i polecam, bo naprawdę dobre, teraz fasolka, bo kupiłam z myślą, że będzie jako dodatek do mięsa, ale chłopakom zamarzyło się leczo, a fasolka już za długo by nie poleżała. U mnie porcja na dwa dni dla 3 osób, więc jeśli chcecie mniej to musicie zmniejszyć ilość składników

kruche babeczki
Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką 100

Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką powstała jako dodatek do grillowanych mięs, ale oczywiście wspaniale będzie smakowała także wegetarianom. Chciałam  ją też ożywić nieco jakimś fajnym kolorowym akcentem no i padło na porzeczki.  Leżały sobie na blacie kuchennym, czekając na swoje pięć minut. W sumie, jak do sałatek dodaje się ziarenka granatu, to czemu nie dodać

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak pieczony w całości w piekarniku z masłem i przyprawami pod skórą. PRZEPIS 330

papkę, wymieszaj z bardzo miękkim masłem, płaską łyżeczką papryki, dopraw też pieprzem oraz dodaj posiekaną natkę. Dłońmi dostań się pod skórę kurczaka, zaczynając od strony kupra, oddzielając ją od mięsa na nogach i piersiach. Trzeba to robić z wyczuciem, aby nie przerwać skóry. Tu zobaczycie, jak to zrobić: Teraz równomiernie rozmieść pod skórą doprawione masło. Kurczaka dopraw też z zewnątrz

Kulinarna Polska
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 176

papryki wraz z sokiem dodajcie do sosu i duście przez 10 minut. Gotowe. To proste danie z papryk pochodzi z południa Włoch, gdzie podawane jest jako przystawka do pieczonych mięs. Może też być samodzielnym danie, jeśli nakroić do niej dobrego, ciemnego chleba, np. takiej pysznej focacci zrobionej z ciasta bez zagniatania . Przepis na peperonatę pochodzi z serwisu seriouseats.com Składniki

Niedzielny kucharz
Mielone z indyka z włoską nutą 175

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 3-4 suszone pomidory 1 łyżka kaparów garść liści bazylii sól, pieprz słodka papryka, chili otręby do panierowania Przygotowanie: Cebulę … Czytaj dalej Mielone z indyka z włoską nutą

czarrna od kuchni
Marynata do karkówki na grilla 156

miodu i 2 łyżki musztardy oraz sypiemy przyprawę do grilla. Całość dokładnie mieszamy. Do naszej marynaty wkładamy plastry najlepiej cienko pokrojonej karkówki. Karkówkę pozostawiamy najlepiej na kilka godzin aby mięso przegryzło się z marynatą. Tak zamarynowaną karkówkę pieczemy na grillu. Można piec zarówno na tacce aluminiowej jak i na samym ruszcie (osobiście polecam opcję drugą). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Lasagne "parmigiana" z bakłażanem (Lasagne con melanzane) 179

prosiłam Was o wybór jednego dania z bakłażanami, spośród dwóch podanych, jakie chcielibyście, żeby pojawiło się na blogu. Do wyboru mieliście lasagne z beszamelem i faszerowane bakłażany z mięsem. Więcej głosów otrzymała lasagne, stąd dzisiejszy przepis na blogu.  Przy okazji chciałabym podziękować wszystkim g ł osującym. Mam nadziej ę ,  że  nie zawiedzie Was m ój  dzisiejszy

La grande e la piccola cuoca
Lekka sałatka z arbuzem 154

Sałatka lekka i przyjemna. Idealna na letni posiłek, a także dodatek do mięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy

Kucharzyca