mięso - 63110 przepisów (strona:1925/4208)

Grillowana hawajska kanapka z rwanym indykiem 176

Uwielbiamy pulled pork . Ale dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, grillowany ananas, jarmuż i majonezowy sos... Pycha. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem kiszonym pieczone w piekarniku. 329

żaroodpornego, zlewamy masło ze smażenia oraz podlewamy bulionem.Roladki obkładamy gałązkami rozmarynu, tymianku i bazylii.Pieczemy w temperaturze 180 stopni pod przykryciem około 30 minut, następnie zdejmujemy pokrywkę i jeszcze podpiekamy mięso tak długo aż po włożeniu widelczyka będzie miękkie.Podajemy z kluskami śląskimi, ziemniakami lub kaszą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Spaghetti po sycylijsku. 172

startego parmezanu Przygotowanie; Bakłażana umyć, a następnie pokroić na plastry około 5mm. i w odrobinie oliwy zrumienić je z każdej strony a następnie odsączyć na papierowych ręcznikach. Mięso mielone , posiekaną cebulę oraz starty czosnek zrumienić na patelni z odrobiną oliwy, ciągle mieszając aby się nie przypaliło. Następnie dodać pomidory oraz przecier pomidorowy a także sos worcester, przyprawy oraz zioła. Dusić

Radość kipiąca uśmiechem.
Sznycle z indyka pod zieloną panierką 158

Wczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie indycze, które jest jak dla mnie nijakie i często suche. Tym razem było pyszne, panierka z kozim serem dodała smaczku. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mielone z grzybami 236

Łatwy i szybki obiad z grzybowym smaczkiem Składniki 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 szklanka odgotowanych podgrzybków 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sól, pieprz bułka tarta   Sposób … Czytaj dalej Mielone z grzybami

czarrna od kuchni
Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem, czyli śródziemnomorska sałatka ziemniaczana 195

towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne dla wegetarian. Składniki: (4 porcje) 1 kg młodych i małych ziemniaczków (jednakowej wielkości) 3/4 łyżeczki soli morskiej spora garść listków bazylii (tak z małego pęczka

Moja Delicja
Sałatka a’la Cezar z kurczakiem 205

kroimy na 2-3 cm kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku do uzyskania pożądanej twardości. Odcedzamy.   Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dowolnej wielkości kostkę. Mięso obtaczamy mieszanką przypraw (sól, czarny pieprz, sodka papryka, cynamon, zioła prowansalskie, granulowany czosnek, tymianek). Na dużej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kurczaka przez kilka minut. Pieczywo kroimy

Pyry na Gaz
Zielony placek a’la pizza 364

kolacji. Można użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Zielony placek a'la pizza","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-23 12:36:39","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016

Kucharzyca
Bezglutenowa lasagne z liśćmi botwinki 155

Będąc na diecie bezglutenowej pewnie nieraz zastanawialiście się czym zastąpić makaron. Otóż mamy dla Was propozycję lasagne z liśćmi botwinki :) Składniki na

Kuchenne Wariacje
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim 239

Soczyste mięso, delikatna słodycz buraczków, chrupiące orzechy a wszystko to ukryte pod złocistym ciastem francuskim. Składniki: pierś z indyka 2-3 średnie buraki (można użyć więcej i spożytkować buraczki pozostałe po faszerowaniu jako smaczną jarzynkę) dwie garści obranych orzechów włoskich (około 30 szt.) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 3/4 szklanki pełnego mleka olej do smażenia łyżeczka cukru sól, zioła

Pyry na Gaz
Polędwiczki zapiekane z morelami 157

oznacza to jednak, że danie to musi być długo przygotowywane. Poznajcie przepis na soczyste polędwiczki, które przygotowuje się zaledwie w pół godziny.     To danie dla amatorów połączenia mięsa i owoców. Ja również należę do tego grona 🙂 Polędwiczki z morelami śmiało mogą […] Artykuł Polędwiczki zapiekane z morelami pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pieczeń z bobem 198

Ponieważ bób umiłowałam już jako dziecię wyjadając babci z miski i jadałam go ze skórką nie może być inaczej i potrawy z bobu kocham bardzo. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 175

Marynowany kurczak, boczek, cukinia, papryka i cebula, stworzyły połączenie idealne. Szaszłyki z grilla podawane z chlebkiem czosnkowym to niebo w gębie Pamiętajcie, że mięso z kurczaka warto zamarynować kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka

Kuchnia Bazylii
Kotlet schabowy nadziewany borowikami, cebulą i serem. 221

Dziś zapraszam na soczyste kotlety schabowe nadziane żółtym serem, borowikami, cebulą i papryką. Cienkie kawałki mięsa idealnie komponują się ze smakiem nadzienia, które dzięki dodatkowi żółtego sera jest spójne i kremowe. Idealne nie tylko na niedzielny obiad ;) Składniki na kotlety schabowe nadziewane borowikami, cebulą i serem  na 3 sztuki 3 kotlety schabowe bez kości 1 cebula 3-4 niewielkie

Rozpustne gotowanie
Żeberka na słodko kwaśno z winem i jarzębiną 161

użycia tłuszczu, dodajemy marchewkę, por, posiekany czosnek i jarzębinę, podlewamy winem i wodą . Dusimy ok godzinę, od czasu do czasu uzupełniamy płyny. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, mięso wyjmujemy i szybko zagęszczamy sos. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i fasolką. Do obiadu podajemy lampkę wina Monte Santi , które uzupełni smak naszego pysznego obiadu. Monte Santi bawi subtelną nutą smaku

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania